momofa Merhaba anneler, bebeğime 3 uyku fazla geliyor. Uykuya geçişlerde direniyor. Ama 2 uyku için de gündüz süresi yetmiyor, çok erken kalkıyor. Önerileriniz var mıdır?
Ayseege6156 momofa kaç aylık ve şuan ki uyuku düzen saat aralığınız nedir? En son gece uyukusuna kaçta geçip sabah kaçta kalkıyo?
Taze_annecik momofa Benim bebeğim da 8 aylık 3 uyku yaptırıyorum ama sadece 1 uykusu uzun oluyo diğerleri çok kısa ama ona rağmen bu aralar kesintisiz uyumuyo sürekli uyaniyo
nesekaan momofa 2 uykuda 7:30 gbı uyandırın 10:30 gbı ılk uykusuna gecsın 11:30 da uyandırın 2.uykusuna 15:30 gbı gecsın 16:30 da uyandırın 20:30-21:00 gbıde gece uykusu yeterlı oluyor bız 2 uykuya hep bu sekılde devam ettık gece kesıntısız uyuyordu uyansada 1-2kez emzıgı bulamaz ıse oda
nesekaan momofa tabi uyanmasına uyku etken degıl sadece desteklı uyuyorsa sallanarak ve emerek vs bunlarda etkılıyor
momofa Ayseege6156 8 aylık. 6.10’da uyanıyor. 2 saat sonra ilk uyku (1 saat 20 dk uyuyor, uyansa da döndürüyorum. 10 gibi uyanıyor) 2,5 saat sonra ikinci uyku (1 saat 20 dk uyuyor, uyansa da döndürüyorum. 13.30 gibi uyanıyor) 2.5-3 saat sonra üçüncü uyku (max. 45 dk. 5 gibi uyanıyor.) 3 saat sonra akşam uykusu. 8 gibi uyuyor. Asla kesintisiz uyumuyor. Zaten diş çıkarıyor. Gece uyan kalk çok oluyor.
Ayseege6156 momofa canım şuan 8 aylık 3 uyuku ile devam edin çünkü sabahta erken kalıyor bak benim oğlum 1 yaş 1 aylık hala gündüz 2 uyukuya ihtiyaç duyuyor bu biraz çocukla alakalı bir durum eğer uyutmazsam aşırı huysuz ve hırçın oluyor mesela ki şuan senin bebeğin daha çok küçük en az 3 uyukuya vucudu ister istemez ihtiyaç duyar eğer mesela akşam 9-10 gibi uyusa sabah 9 gibi kalksa bi öğlen birde akşam üzeri uyur o iyi olur mesela ama 6 da kalkan bir bebek için 3 uyuku normal bence zorlamayın zamanla düzelir o ayda bizimde öyleydi hatta yeri geliyordu 2 saatte bir yarım saat uyuyordu biraz bebeğe bağlı bu durum elbet düzene girer zaten yaşını alınca gece uyukusu uzuyor gündüzler kısalıyor ben şimdi aşama aşama 1 uyukuya düşüreceğim ama pat diye değil zamanla çünkü sarsılır buda onuda benide kötü etkiler sende zamana bırak 🤍🌸
Nerminumay Benimki de 8ay+3 günlük aynı sorunları yaşıyoruz gece kesintisiz uyumuyor acaba benimki de mi 3 uykudan 2 uykuya düşecek bilemedim alt iki dişimiz çıktı üstler mi çıkacak ben de bekliyorum
momofa Nerminumay diştendir. Kesintisiz uyuusn diye bir derdim yok da gündüz uykularına çok direniyor.
Fulyadoga1 momofa benim kızım 7 ay 7 günlük . Son 4-5 gündür sabah 8.30da uyanıyor. Normalde 6.30da uyanırdı . 2 uyku istiyor 3. Uykuya çok direniyor . Bende bu aralar 2 uyku yaptırıyorum
nesekaan momofa ilk uykuyu 1,5 saat 2.uykuyu 1 saat son uyku yarım saat olarak deneyın cok 2 uykuya alısma surecındede degısıklık gosterıcek ıllakı ama suankı uyku saatleri fazla o yuzdende sabaha karsı ve gece süreklı uyanmalar oluyordur
momofa Neslihan1903 Asla uyumaz. 6’dan sonraki uykular gündüz uykusuna giriyor zaten yine 3 uyku olmuş olur. Keşke 7.30ds uyansa
momofa Ayseege6156 çok teşekkürler. Eskiden destek aldığım danışman illa 2 uykuya geçin diyor, o aklımı karıştırdı. İçimi rahatlattınız💓
Neslihan1903 momofa akşam uykusunu ona göre ayarlayacaksın bebekler için asla diye bir şey yok düzen plan program var 1 hafta zor olur ama hemen uyun sağlar
watermelonlove Neslihan1903 canım benim kızım 7 ay 17 günlük 2 uyku yapıyoruz ama sürekli uyanıyor ağlıyor sabah 7-7,30 civarı uyanıyor 10-12.00 arası 15.16.30 arası uyuyor bazen 17 de uyanıyor gece 8 de uyutuyorum ama yok yani sıkıntı var bir yerde 3 uyku yaptığımız dönemde böyleydi ne zaman 5 aylık olduk birşey oldu uykularına sık uyanıyor
Neslihan1903 watermelonlove valla canım hepimizin aynı sorunları var ama destekli uyuyan bebekler sürekli uyanır önce destek kesilmeli emzirerek uyuyan bebek sallanarak uyuyan bebek gece defalarca uyanıp bağımlı olduğu alışkanlığını talep eder desteksi uyuyan bebekler maç 2 kere uyanır tecrübe ile sabittir kızım 11 ay 20 günlük 9 aylıkken 2 uykuya geçtim sabah 8 uyanış ilk uyku 2,5 saat sonra ikincı uyku 3 saat sonra ve asla 5 ten sonra veya 5 e kadar uyumasına izin vermem akşam 9 gece uykusu