Mobuz Guledanur benim bebeğimde aynı sizinki gibi. 5. Aya giricez. İki ayrı doktora gösteriyorum yavrumu. İki doktorda verebilirsin dedi. Bizde etki etmediği için ben bazen veriyorum. İki doktorda 10 damşa kullanmamı söyledi ve geçiş dönemlerinde kullan sürekliye dönmesin dedi.
Guledanur Mobuz yaa bazı doktorlar ver diyor benim kide çocukların uyutulmasina karşıyız diyor ben anlamadım ki bende işe yaradı ama ilaca alışsın istemiyorum ve az önce burda bir hanfendinin dediği siteye baktım orda mühendisinoglu damlayı kimyasını incelemiş sodyum benzoat diye gazlı iceceklerin icerisiinde kullanılan bi kimyasal varmış içinde kimyasal tatlandırıcı varmış sadece bitkisel değilmiş yani 5 ayın altındaki bebeklerde alerjik reaksiyon gosterebilimis kutu üstü dede 4 yaşdan sonra si için kulanima uygunmus sanırım ama öyleyse doktor bunu niye versin kafamda deli sorular c
Fenty Guledanur Tercih meselesi işte mecbur kalıp kullanan çok kişi var ama buna alıştırmayın en azından kullanıyorsanız da. 🌸
simgesell Bende araştırdım ama vazgeçtim daha sonra uykusuz bebek cok zor oğlum 10 aylık, üç aylık olduğundan beri gündüz uykularimiz yok ayağımda hiç bırakmadan sallamam lazım. Uykusunu alsın da eziyet etmesin diye 😢
Guledanur simgesell meğer aynı kaderi paylaştığım ne çok anne varmış ayaktan inince ağlama yatağına koyunca ağlama krizleri falan off 😬
Guledanur Minikmucizemizadematlas umarım bizde normalesiriz biran önce bizde gazlı bir bebektik tam rahat edicez derken dış başladı dişle birlikte uyku geriliği epey yıprattı bizi
Guledanur Ayess ay çok teşekkür ederim kesinlikle öyle doğduğundan beri beni zorladığı kesin uysal bir bebek olmadı maalesef canı sağ olsun gecer bu günler elbet onun huzursuz uykusuz yorgun olması çok canımı sıktığı için ona kiyamadigimdan iyiliği için verdiğim damlanın içinde kimyasal çok madde olduğunu ve küçük bebeklerde alerji durumu olusturabilcegini öğrendim sanırım bunda sonra ilaç vermeyi dusunmuyorum sabra çokça ihtiyacım olucak umarım bu süreç biran önce geçer 🤷♀️🤦♀️😔
Ayess Guledanur inşaallah. Annelik o kadar zor ki gerçekten annelerimizin dediği gibi ancak anne olunca anlaşılıyor. Zaten biz bir şekilde idare ediyoruz ama yavrularımızın yorgun düşmesine dayanamıyoruz. Çare aramakta çok haklısınız.
Siniko Guledanur benim 8 aylik kizim var ve kolik bir çocuktu dogindan beri 4.5 5 ayına kadar hem gaz hem de uyuku sorunu yaşadık simdi iyiyiz çok şükür ama bu dağları benim cok uygun görmüyorum ki benim çocuğum 15 gün boyunca kabiz olup fitil bile yapmadım evet insan çok yoruluyor bitkin düşüyor bunaliyorsun ama burda en büyük silah sabır uyuku eğitimi aldira bilirsin soyle her ay farklı bir sorun oluyor uyukuyu etkileyecek gaz kabızlık dis büyüme atakları ben soyle bir yol izledim benim erken doğum olduğu için sütüm olmadi mama saatlerini ayarladım ek gidaya geçtik onların bile saatleri farklı benim kızım banyo yapdigi zaman asla uyumuyor ve bilakis daha çok uyukusu açılıyor ve asla uyumuyor artık onu uyumak için diretmiyorum diretince daha çok uyumuyor stres girdiğimi anlıyor hissediyor girmiyorum sabaha kadar uyumuyormu tamm oturup oyun tv oyuncak yapıyorum sabah öğle çok uyutmuyorum 1 kere öğlen yatiyor saat 2 de yatar 4.5 da kalkar oyun bazen babası başında bekliyor bazen ben kendini sal cocuk ağlıyor diye gerilme bırak ağlasın elbette susacak her ağladığında hem kosmuycaksin benim aspirotirun altin da saatlerce kucagim da sırtım kiriliyordu uyusun diye simdi yapmıyorum artık bitti bazı alışkanlığını değiştirdikten sonra uyuması saatleri oturuyor ama zamanla evet çok zor ama burda en büyük kozun sabir
Guledanur Siniko teşekkür ederim denicem tavsiyelerinizi aşkında deniyorum yapıyorum ama yorulduğumu hissettiğim için kolaya kaçıyorum sanırım tekrar tekrar denicem artık 🤦♀️🤷♀️
sirineyavrusu Guledanur cok kücük daha böyle seylere başvurma bence ben 4 yasındaki ogluma cok cok nadir veriyorum 5 aylık neki daha süt kuzusu yemek bile yemiyo
Guledanur sirineyavrusu doğdu doğalı zaten gaz ilaçları demir ilaçlar veriyorum buda bir ilaç bitkisel birsey sonuçta kötü birsey olsa doktor ver demez sanırım ama haklısınız bazı seyler8n dozu kaçtığı zaman zararı arta biliyor bende verme taraftarı değilim artik
Siniko Guledanur evet yoruluyorsun bunaliyorsun kolaya kaçmak da değil hamilelik geçiyorsun dogum geçiyorsun sonra bebek telaşı oluyor bebek büyünce bünyen daha çok yoruluyor ama boşuna annenin ayaklarının altında cennet yok değil annemi arayıp annem hakkını helal et dedim günler çok oldu çok zor zamanlar dan geçtim ve tek başıma eşim işi gereği şehir dişin da anne yok kaynanam yok ne yemek yediğimi geç banyo yapmadığım zamanlar oldu her ay farklı bir sorun olcak ama şunu aklından çıkarma cocugun sağlıklı mi bitti uyuku uyma yorul ama sağlıklarını kendilerine bir şey olmasın Allah korsun
__43 Guledanur 😭😭😭 aynı durumu yaşıyoruz 3 aylığız uyumamak için direniyo gözleri kıpkırmızı oluyo hali dermanı kalmıyor ama yatağına yatırdığım an biyerine bişey yapmışız gibi ağlıyo bugün gündüz 10 dakka uyudu uyandı devamlı en son 4 buçukta uyandı 8 de uyudu artık halim kalmadı çok yorgunum 😔 bay bay damlası almak istiyorum eşime diyorum ama doktora sormadan vermem diyo doktorlar rezene içirmeye bile karşı halbu ki hepimiz veriyoruz
Irmakprensesinannesi __43 rezene emziren annelere bile yasak çok küçük bebeğiniz daha anlıyorum sizi ama gecicek sabır benm. Kızımda 3.5 aya kdr gece uyumadı artık dermanım kalmazdı ama biraz zor oldu gece gündüz kavramını öğrettim gece rutin oluşturdum uyku tulumu emzirme ve mama sonra uyku ve ışıksız her gün aynı saatte yaptım bunu gündüz de ışıklı ve sesli ortamda yaptım ve 4.aydan itibaren akşam en geç 10 da uyudu ben 11 bazn 9 da da uyuduğu olduda sonuçta bebk gece 3 4 5 gibi değişir uyanma saati sonra yine mama meme uyutma faslı gidiyr şuan 7 ay 12 gunluguz halada aynıdır dün gece 3 te uyandı sabh 6 ydi zor uyudu bazn de direnebiliyor ruh gibiyim ama bugün gündüz çok güzel uyudu bnde ister istemez dinlendim ek gıdasını hazirladim
Guledanur __43 sizi en iyi ben anlarım cidden çok zor Allah yarimdciniz olsun ben damlayan önce anason denedim kendim içtim bir nebze ise yaradı bi çay kaşığida oğluma vermiştim ne yalan diyim çok küçük tu o zaman kiymadaim onuda bıraktım ne denersek deneyelim buyune dek bu böyle devam edecek
Irmakprensesinannesi Guledanur bakın sizi anlıyorum uykusuzluk çok zor ilk 3.5 ay bende öyleydim kziim gündüz uyur gece ise gece perisi kesilirdi uyumadı saklardım emzirrimdm mamasını yedi ama uykuya direnirdi ama hep karanlık ta uyutmaya çalıştım akşamları ve sessiz ortamda gunduz jse sesli ve ışık ortamında uyuttum gece gündüz kavramını öğrenmesi için şuan 7 ay 12 günlük gayet gece gündüzü biliyor 4 .aydan beridir gece 10 gibi uyur 4 5 gibi kalkar mama yer biraz direnir tekrar uyur bazn 2 de e te uyandığında oluyorda uykuya direndiği zamanda oluyor ama sakinleştirip onla konuşup ninni uyutuyorum ve ninniler sakinlesiyorum kafasını okuyorum huzur buluyor şuan dış dönemindeyiz bazn huzursuz oluyor ama hiç o damlayı kullanmadım en uykusuz olduğum da bile kullanmadım gece gündüz kavramını öğretin hergun aynı saat te emzirip uyku aşamasına geçirin hiç sasmasin şuan atak döneminde olabilirsiniz blki gecicek o ilacın içinde bebekleri uyutan uyuşturucu etki yaratan madde var bitkisel diye yutturuluyor belki doymuyorum bebeginiz emzirdikten snra mama verebilirsiniz
Guledanur Irmakprensesinannesi teşekkür ederim takiplerinizi denicem giren ay ek gıdaya baskicam umarım o zaman düzene girer
Bebek-annesi Guledanur bence 4. Ay uyku gerilemesi dönemindesiniz benim oğlum da asla uyumayan bebekti o damlanın içinde kimyasal olduğunu duyduğumdan hiç vermedim aslında süreç bence onu uykuya hazırlayın o uyumadıkça siz de sinirleniyorsunuz illa ki o zaman hiç uyumuyolar. Uyku uyanıklık saatleri karanlık oda varsa uyku müziği nebe suresi gibi açın onları ortam hazırlayın kucağınızda 20 dk gezdirin ninni söyleyin sıkılsın uykusu gelsin her uyku öncesi yılmadan bunları yapın gerekirse 1-2 ay mutlaka uyumaya alışacaktır. Şuan 13 aylık eskisi kadar değil daha düzenli. Ayda başladım saatlerine yeri geldi dısarı çıkmadım evime kimseyi almadm saatlerini düzenini rutinlerini yerine oturttum ve uyku konusunda bende direndim baZen yine direniyor ama 12. Ay uyku gerilemesi dönemine olduğu için. masaj yapın pijama giydirin gece uykusu öncesi kremler sürün her akşam uyku öncesi bebekler düzen seviyor mesela uyandım beslendim altım alındı oyun oynadım şimdi yine uyuyacağım gibi sırayı bozmadan devam edin oda annem beni uyutacak diye anlasın. Uyku arkadası çok öneriyorlar ama neyi kabul edeceği önemli ben müslin örtüsünün uçlarına düğüm yaptım onları tutarak uyuyordu şimdi battaniye ucunu tutup uyuyor.