Alparslan_bebis Kızlar bebişlerinizin ilk göz testi nasıl yapıldı ? 9 gün sonra bizim var da merak ediyorum
Snowglobe Alparslan_bebis uzaktan ışık tutup astigmat miyop falan var mı diye bakıyor. bide yakından tutup takip ediyo mu diye bakıyor
Lynn Alparslan_bebis Ne zmn ki o test? Benim oğlum 2 ay 10 günlük o testi bizden henüz istemediler :/
delirmeceler Alparslan_bebis rop muayenesi yapılıyor göz arkasına bakılıyor yani damla damlatılıp göz bebeği büyütülmesiyle oluyor özel odaya alınıyor böle artı işareti gibi bir aletle sonra size gözünde o izle geri geliyor damlalar birazcık yakabiliuor ama merak etmeyin abim göz doktoru ordan biliyorum
biimiyomyardimet Lynn 2 ay 14 günlüğüz bizede bir şey diyen olmadı, diğer herşey için yönlendirdiler göz için yapmadık bişey gecikmiş olabilir miyiz ya 🥺🥺
kahvekolikk Lynn 1 ay kontrolüne sağlık ocağına götürdüyseniz hemşireniz yönlendiriyor 30 günlükken göz 40-45 günlükken kalça çıkığına bakıyorlar
Lynn Alparslan_bebis Allah Allah ben 30 günlükken çocuğu götürmedim doktpra acabs ondan mı istemediler bizden? Geçen hafta kalça çıkıklığı testine götürdüm yine bişi diyen olmadı
delirmeceler Alparslan_bebis damlasız göz muayenisi bebeklerde yapılmadığını biliyorum göz arkasına yani roplara bakılması gerekiyor
Alparslan_bebis Lynn biz 10 günlükken gittiğimizde 30 günlük olunca göz testinden de randevu alıp gelin dedi doktorumuz
kahvekolikk Alparslan_bebis ilk göz muayenesi için damla damlatıyorlar oğlum 1 aylıktı yapıldığında özel odada bakıldı. 1 yaş muayenesinde de ışık tuttu bir cihazla göz bozukluğu var mı diye baktı
Lynn kahvekolikk götürdüm tabii ki gözle ilgili kimse bir b*k söylemedi. Bende daha geç yapıldığını düşünüp ses etmedim. Kalça çıkıklığına baktırdık onı söylediler.
Y-A-Annesi Alparslan_bebis 6 aylık iken gel demişti doktor göz numara kayma falan bakilacakmis 6 ay olunca goturcem
benaslindayohum Alparslan_bebis prematureydi kızım o yuzden kuvozden cikinca 3 kere rop muayenesi oldu ondan sonra 6 aylikken goz doktoruna gittik isik tutarak baktı simdi 1 yaşı bekliyoruz 🤗
gamzeli34 Alparslan_bebis 3 aylıkken gittik fotoğraf makinası gibi cihazla bakıyorlar kucağınızdayken karşıdan görüntü alıyorlar ölçümler çıkıyor.Işıkla da takip edip etmediğini kontrol ettiler bu kadar çok kısa sürüyor