Ayln1613 Rainnnn aylık alması gereken kilonun altında ve total kilosu yetersiz olan bebişler veya beslenmesi mama ile olup dişi erken çıkanlar için başlanıyor olması gereken tabi şartlar elverişli ise 180 günün dolması yani 6.ayına girmesi
Irmakprensesinannesi Rainnnn 4.5 ayliktik doktorumuz başlattı kızım aşırı merkliydi şuan da bile bizim yemeklere sulanıyor 7 ay 10 günlük her şeyi tatti diyebilirim sebze meyveler şuanda 2 ana 2ara öğünü var
SweetPaw Rainnnn erken başlanmasının sebebi bebekten bebeğe değişir ve bu kararı genelde takip eden doktoru verir
Mavis34 Deg kilo azsa değil tam tersi kilosu iyiyse başlanıyor. Benim bebeğim düşük kiloda 6 ay asla anne sütü dışında birşey almayacak dedi doktor. Yiğenim kilosu iyi dediler 5.ayda başlattılar. Komşumun çocuğu maşallah baya tombik 4.ayda başlattı doktoru
Alyehus Benim kızım 5 ay 6 günlük. Doktorumuz tadımlara başla bir sıkıntı yok dedi ilk ay tadım oluyor kaşıkla tanışsin sonrası zor olmasın dedi. 10 gün sonra başlayacağım ☺️
Deg Alyehus bizde beşinci ayda başladık önce sebzeler sonra meyve yoğurt yumurta sıralama böyle gitti
efelettin Oğlumda 4 aylıkken başlattı doktorum. Çok minik minik dedi 3 gün öncede kızım 4 aylık oldu onada başlattı. Kilo alımları gayet iyiydi. Doktoruma güvendiğimden nedenini sormadım ☺️
Alyehus Rainnnn ilk 3 gün havuç 1. Gün 1 çay kaşığı, 2. Gün 1 tatlı kaşığı, 3. Gün 1 çorba kaşığı dedi zeytinyağı ve annesutu ile açıcam sonra kabak, patates ve balkabağı yine 3 er gün ☺️ sonra yoğurt veririm artık 😄
Deg Rainnnn şöyle üç gün kuralı ile her sebzeyi tek tek tattırdım kabak patates havuç vs püre yaptim buharda haşlanabilir veya suda üzeri zeytinyağı damlatmak da iyi oluyor kabız olmasın diye daha sonra çorbalara geçtik
efelettin Rainnnn doktorumuz biraz gelenekselci minik minik peynir, elma, yemeğin patatesini gibi ver dedi.
Buketpoyraz Deg ay nasıl yedirebildin oğluma ilk sebzeleri tattırmama rağmen midesini bulandırmıyor yutmuyor
ZeRonya Merhaba benim kizimda 4.ayin icinde bizim doktorumuzda basla dedi tadımlık olsun dedi ozellikle kemik sulu sebze corbalari ver dedi
Rainnnn ZeRonya aa evet aklımda olsun teşekkür ediyorum kemik haşlayıp dolaba küçük küçük koyayım şimdiden 😍🙏🏼
Deg ZeRonya balkabağı havuç çobası, şehriye çorbası, kabak patates havuç kapya biber , bebek tarhanası şimdilik böyle
ZeRonya Yanakkizim yok her ay duzenli gittigimiz kendi doktorumuz . Bebeklerin beden dili onemliymis onlari takip etmemiz gerekiyormus siz birsey yiyince agziniza bakip takip ediyorsa zamani gelmistir demisti
Rainnnn Alyehus benim sütüm kesildi ya çok mantıklıymış vuzluktaki sütümle açsam olur mu mama içiyo benimki çünkü 😑
Alyehus Rainnnn olur tabi arkadaşlarım hep öyle yaptı benim. Ama çabuk tüketmeye bakın buzluktan çıktığı için ömrü kısa ☺️