Kirmiziboncugunannesi 50 günlük kolik annesiyim denemediğim damla, gaz, masaj, müzik, dua, duş, hepsini yaptım asla hafiflemedi bile. Doktorum ritmik haraketlerle yavaşca sallayabilirsin abartmadan dedi. Çingene beşiği ve hamakta buna dahil olmak üzere hiçbirisi hafifletmedi. Akşam 7 ile 10 arası naparsam yapayım çılgına dönüyor. Artık kabul ettim o saatler gelmeden az önce karnını doyurup gaz çıkarıyorum sonra birlikte kucağımda hareketli müziklerle dans ediyoruz yarım kundak yapıyorum dans ederken hem gaz çıkarıyor hemde ağlaması kesilmese de hafifliyor. Diyeceğim o ki sallamaktan çekinme ama öyle lakur lukur sallamaktan bahsetmiyorum. Ben dizimin üzerine yastık koyup bebeğimi yüzüstü yatırıyorum sonra hafif hafif dizlerimi sağa sola hareket ettiriyorum hem yüzüstü gazı rahat çıkıyor hemde çok kolay uyuyor. Uykuya dalınca normal pozisyona döndürüp yatırın. Çünkü bizimde gündüz uykukarımız hep 10 dkydı bu yöntemle çözüm buldum. Eğer işim yoksaa kontrolüm halinde yüzüstü uyumasına izin veriyorum. Ama işim varsa normal sırt üstü yatış pozisyonuna çevirip öyle hallediyorum işlerimi