_anneyim Kızlar yeni diyete girdim bebeğimin iyiliği için. Paketli ürünler yasak ve sürekli içindekiler bölümü okuyorum. Ama içinde isp içermeyen atıştırmalık veya paketli gıda abur cubur tarzı bişey var mı bildiğiniz ?
Metesevil _anneyim çok araştırdım ama yok yani ben bulamadım en azından bulan olursa diye burda durayım ben genelde cips kek vs yi kendim yapıyorum evde
_anneyim SenaNil 1 buçuk aylıkken yüzünde kızarmalar oldu bebek sivilcesi geçer dediler o geçti sonra gaz+Yanaklarda kızarmalar oldu 2-3 aylıkken çok çektik şun 4 aylığız aşırı ağlama kızarıklıklar arttı boynundan göğsüne kdr indi ve gaz problemimiz dahada şiddetlendi birazcıkta kusma var az ama. Doktor bu zamana kdar diyet vermemişti ama artık susturamadığımız ağlamalr olunca doktor bu ihtimal üzerine düştü diyete soktu
SenaNil _anneyim benim kızımda da sivilce gibi boynunda çoğaldı kremliyince geçiyor yanaginda egzama çıkmıştı onunla ilgili mi diye merak ettim
Havvadeniz Merhabalar geçmiş olsun ben 11 aydır diyetteyim çok araştırmalarım oldu ama yok yani evde kurabiye va yaparak tatlı ihtihcımı karşılıyorım bizim de sizin gibiydi ağlamlar kusmalar ama inanın geçiyor şu an 14 aylığız egzamalarımız kaşıntılarımız geçti yavaş yavaş açacağım diyeti doktora gidp.. süreç çok zor ama alışıyorsunuz siz en başında olduğunuz için çok çaresiz hissediyorsunuzdur bende yaşadım hele o kızarmalar kaşıntılar çok kötüydü ama geçti çok şükür sadece biraz zamana ihtiycı var bebişlerimizin 🥰🥰
_anneyim Havvadeniz canım merhaba 14 aylıksınız daha tecrübelisin ek gıda olarak neler verebiliyorsun birde doktorumuz 6 ay -1 yaş arası diyeti açarak genelde alerjiyi yeniyorlar dediler sizde durumlar ne ? Bizim kızarıklıklarımız çok artmadı aslında ama susturamadığımız ağlamaları ve aşırı gazı var
_anneyim SenaNil evet bizimde kremleyince geçiyordu ama artık geçmeyince birde ağlama +gaz çok şiddetlendi son zamanlarda
saripapatyam2 _anneyim ruffles sade,lays klasik, bim ve a 101 in çubuk krakerleri, BİM’in pasta taban keki, eti burçak kurabi yulaflı İncirli olan.. tabi her aldığınızda içeriğine bakmanız lazım hepsinin ara ara değişebiliyor
Havvadeniz _anneyim karın ağrısı varsa çok hassas olabilir bizim süt yumurta alerjimiz vardı ben her şeyi kestim bi anda anca 1-2 ay da toparlandık hemen geçmyor içinden atamıyor. Ek gıda olarak hala zorlanıyorum doktorumuz kuzu kıyma vermemi söyledi sadece tavuk balıkta yemiyordu yasak tavuğu yeni yeni başladım dediğim gibi henüz diyeti açmadım denemedim bile çünkü geçmediğini anlıyordum ara sıra kaça oluyırdu demek ki kızarıyordu yine. Ek gıda da kahbaltı pek yok salatalık zeytin pekmez patates bazen. Mercimek pirinç ıspanak brokoli havuç kabak bunları yiyordu meyve olarakda portakal asitlli oldığu için vermemiştim denedim kaşındı falan şimdi onları atlattık çok şükür yiyor. Başka sormak istediğiniz bir şey varsa sorun lütfen☺️
_anneyim Havvadeniz tavuk neden yasaktı acaba? Doktorum bana liste attı onların dışında dikkat etmen gereken birşey yok dedi. Sütü denedikten sonra geçmezse yumurtada denicez. Benim bir şüphelendiğimde domates her yemekte salça var sonuçta acaba domates mi diye düşünüyorum bazen. Paketli gıdalar yasak deniliyor ama pirinç , makarna , mercimek bunlar hep paketli gıdalar. Sonuçta bahçemizde yetişmiyor. Bizim doktorumuz verdiğim listedekiler yasaklılar bunun dışında bir sınır koymuyoruz dedi. Paketli olmayan gıda neredeyse yok açıkcası. Bebeğim 4 aylık ve sanırım doğduğundan beri bişeye alerjisi var ama şuan diyete girmeyi uygun gördü doktorumuz çok şiddetli bulgularımoz yoktu. Ama son zamanlar şiddetli ağlamalar ve gaz bizi yıprattı. 4 aydır anneyim ilk anneliğimin bebeğimin ve anneliğimin tadına varamadım Allah affetsin çünkü 4 aydır hep ağlıyor. Bebektir ağlar dediler ama ekstra şiddetli ağlama var bizde sanırım alerjiden doktorda öyle söyledi. Bebeğim uyanık kaldığı sürece hep ağlıyor. Çok yoruldum☹️