Annesiballisiii Bebekleriniz de dil bağı olduğunu nasıl anladınız? Tedavisi nedir? Dil bağı konuşmaya engel mi? Bilgi verebilir misiniz? Benim bebeğim de dil bağı vardı tedavi oldu konuşması ilerledi diyen varmı?
momand_dad12 Annesiballisiii henüz konuşmuyor konuşmasını bilemem ama kesilmesi benim fikrimce daha iyici hiç riske atmaya gerek yok 3 aylıkken kestiler dil bağını emmesinde falanda sıkıntı yaratıyor
Huma_kus34 Annesiballisiii biz 2 aylıgız dün kestirdik çocuk doktorum gerek yok bu bırsey engel degıl dedı beslenmesine etkı yapıyorsa kesılıyor
Bebegimm1 Annesiballisiii dilinin altindaki bag daha uç tarafinda oluyor normalde geride olmasi gerekli ama dil bagi olan kiside uç tarafinda oluyor dilini disari cikaramiyor.benm bebegimde var doktor konusmaya engel degil sadece bazi harfleri cikaramayabilir demisti ama belli olmuyor konuşanda var engel olmayan da var.suan 14 aylk konusuyor emmesi yemesi konusmasinda problem yok ama ben yinede kestirme taraftariyim eşim ikna olmadigi için bekledik
Annesiballisiii Nolurbisakinles evet netten de baktım dil bağı olan bebeklere ama benim kızımın diline baktım pek göremedim veya var ama ben fark etmedim 🤷
Annesiballisiii momand_dad12 benim kızım 26 aylık ikili üçlü cümlesi yok henüz bende dil bağı mi var diye düşündüm doktora da gidicem ama yine de sorayım dedim
Denizvepasa Huma_kus34 momand_dad12 bizimde persembe günü doktor randevusu var. İlk hafta kontrolünde doktor dil bağı var ama bir seye engel olmaz demisti. Doktor degistirdik baska bir doktora gittik dun direkt kestirmemizi söyledi. Gercekten de oğlum memeyi tam kavrayamıyor şap şap ses çıkıyor. Doktorumuz o yüzden bu çocukta cok gaz var dedi. Rica etsem nasil kestiklerini sureci anlatir misiniz? Oglum burada 00.00 itibari ile 40 günlük oldu
Bebegimm1 Annesiballisiii bana doktor konusmada problem olamayadabilir bunu anlamak icin yasini gecmesi gerekli demisti dil bagi olup da konusanda var ama beklemek gerekiyor suan konusuyor bebegim ama bazi harflerin cikmasini bekliyorz bana sorarsanz beklemeyin kestirin
Annesiballisiii Bebegimm1 ben varmı yok mu onu da bilmiyorum emin değilim tahmin yürüttüm Olabilir mi diye