2melekannesi__ Yarın aşımız var inşallah en hafif şekilde geçiririz bebeğimin canı yanacak diye şimdiden yüreğim pır pır ediyor😢 ağır da bi aşı bildiğim kadarıyla ateş vs yapıyor. Ateş için calpol dışında ne yapabilirim sevgili anneler ilk etapta ilaç vermek istemiyorum duş da alınmıyor koltuk altına gövdesine falan ılık bez koysam etkisi olur mu ya da ne yapabilirim olası bir ateş durumunda? Ateş dışında ne gibi yan etkileri olabilir beni ve bebeğimi neler bekliyor?
Y-A-Annesi 2melekannesi__ gitmeden calpol verin. Bir gün önceden duş aldırın. Çünkü 3 gün duş almiyacak dedi bana hemşire.. korkma vururken bir ağlıyor sonra susuyorlar. 1 kol iki ayrı bacaktan vuruldu. Eve gelince de sık sık ateşini ölç takipte olsun ben takipte göre calpol verdim geçmiş olsun
Baakpnr- 2melekannesi__ 2 hafta önce ben de öyleydim 3 aşı vs diye üzülüyordum ama cok güzel geçti o an ağladı kızım ama kucaklayınca sustu . O gün hep takip ettim kundak yaptım cunku hareket ettıkce acıyacak diye ve gece yatmadan Parol ve calpol verdim 🥰
DemetF 2melekannesi__ her cocukta ates yapmiyor hatta doktorumuz cogu cocukta yapmadini soyledi.bizde cuma gunu olduk eve geldimizde huzursuzdu baya agladi 3 asi kolay degil agri yapiyor galiba ben cok aglayinca doktor fitil vermisti yarimini verdim rahatladi uyudu korkmayin
2melekannesi__ Y-A-Annesi ateşi belki de olmayacak o yüzden önden ilaç vermek istemiyorum açıkçası dediğim gibi ateşi olsa bile ilk önceliğim ilaçsız düşürmek🤗bize de hemşire 3 gün duş almasın demişti duşunu yaptırdım bugün. Ondan çok ben ağlarım gibime geliyor bakalım inşallah kolayca gelir geçer 🙈
2melekannesi__ Baakpnr- evet 3 tane birden ağır olur gibime geliyor ne bileyim küçücük bünyeleri var anne yüreği dayanamıyor😢 inşallah aşı olurken elini tutacağım konuşup sakinleştireceğim ama tabi ağlar illaki. Kol ağrısı falan da oluyormuş dimi ya o tarafına yatırmamak gerekir belki gece uyurken falan. Önlem amaçlı mı ilaç verdin sen yoksa ateşi ağrısı oldu mu?
2melekannesi__ DemetF inşallah bizde de olmaz yaa takip edeceğim sürekli bakalım 🥺 doktordan ilaç da isterim her ihtimale karşı evde calpol falan yok çünkü
Cennet-Eserr 2melekannesi__ korkutmayın kendinizi önceden konuşarak kötü enerji çağırmayın ateş olacağını sanmam biraz huzursuzluk olabilir onların iyiliği için şart 🤍
2melekannesi__ Cennet-Eserr tabi öyle daha büyük acılar yaşamamak için ufak acıları göğüslemeliler 🥲 güzel düşünmeye çalışıyorum ama hazırlıklı da olayım bi yandan ki panik olmayayım tehlike anında🙈
cemreninnannesii 2melekannesi__ gitmeden calpol içirmeyin önerilmiyor. Eve gelince çok huysuzluk yaparda mızıklarsa içirin 1 çay kaşığı
Burcu5841 2melekannesi__ biz 4 aylik oldu ama 2 ay aşısı kötü geçti mutlaka kalpol bulundurun evde ben alırım sorun olmaz dedim ateş olması ama ayaklarını çekip çekip agladi yavrum o ağladıkça bende ağladım eşim gelirken alicakti kalpol komşudan fitil alıp 3te 1ini attim uyudu kuzum
2melekannesi__ Burcu5841 fitil dediğiniz de mi ateş düşürücü? Evde yok calpol alayım diyorum sağlık ocağına gitmeden önce bulunsun illaki yarın olmazsa bi gün lazım olacak bebekli evde bulunması lazım.
Yasemin38 2melekannesi__ canım hiç korkma çok şükür çok sıkıntılı olmuyor. Aşı öncesinde kesinlikle calpol verme aşının etkisini azaltır. Aşı sonrasında ateş aşırı huysuzluk aşırı ağlama olursa 6 saatte bir 1 çay kaşığı calpol verebilirsin. Aşı sonrası 3 gün banyo yapmayacak.
Sibelbilen11 2melekannesi__ Bende doktordan geldikten sonra calpol vermistim hic atesi falan cikmari huysuzlanmadida
yusufmertmom 2melekannesi__ bizde pek ateş olmadı sadece uyku yaptı aşılar. Belden aşağısına ılık bez öneriliyor 6 saatte bir calpol verdim yinede. Eve gelince verdim ilk calpol umarım sizinde kolay atlatırsınız
Y-A-Annesi 2melekannesi__ calpol sadece ateş düşürücü değil aynı zamanda ağrı kesici. Siz bilirsiniz geçmiş olsun.
Alpaybusra Ateşi olmadan lütfen ateş düşürücü vermeyin ,her bebekte ateş yapmaya izliyor. 38dereceyi görürseniz ateş düşürücü verebirlisnz,hafif ateşte duş aldırın ,kalın giydirmeyin ,ve lütfen sakin olmaya çalışın , 🌺
Baakpnr- 2melekannesi__ anlıyorum kuzum seni ama İnan ki bizden daha güçlüler 🥰🥰 ben ağrı olmasın diye kundak yaptım o şekilde yatırdım o gece sırt üstü yatırdım ve gece ateşi olmasın diye verdim aslında korkuyorm ateşten , ateş olmadan verdim ama ağrısını da alıyormuş bu ilaçlar o yüzden rahat uyudu kızım
DemetF 2melekannesi__ iste ama huzursuzlugu atesi cikmadan bosu bosuna verme ilac sonucta mideleri kucucuk bagirsaklari yeni yeni gelisiyor