Çok arada kaldığım bir konu hakkında sizlerden fikir alıp farklı pencerelerden bakmak istedim sevgili anneler.
İşe başlamama az bir süre kaldı ve o dönemde oğlum 26 aylık olacak. Önünüzde iki seçenek var kreş veya kayınvalidem.
Kayınvalidem ile aynı şehirdeyiz ve bakmaya dünden razı, oğluma aşırı düşkün ancak ben kendisine güvenemiyorum. En ufak bir anlaşmazlık yaşadığımızda oğlumu koz olarak kullanabilir. Bakmamakla tehdit edebilir , oğluma baktığı için bize yaptığı her yanlışı kendisinde hak görebilir vs. Kaprisli ve dengesiz bir karakter çünkü. Hadi oğlumun hatrına sorun çıkmasın diye haklıyken dahi haksız olabilirim sorun değil ancak güven vermediği tek konu bu değil. Aşırı sosyal bir kadın , genel olarak evde durmayı sevmez. Evde durduğu her an elinde telefon sosyal medyada kim ne yapmış stalk peşinde takılır. E çocuk bakmak da komşu komşu gezerek olabilecek bir şey değil neticede. Eve kapanıp 8 saat torun bakmak onu bunaltıp, bıktırabilir ve bize sarabilir ya da oğlumu ihmal edebilir diye korkuyorum. Ayrıca aşırı dikkat dağınıklığı olan biri aynı anda iki işi asla yapamaz. Misal yemek yaparken oğlumla eş zamanlı ilgilenmesi pek mümkün değil ya da telefonla konuşurken. Komşusu geldiğinde lak laka dalıp oğlumu unutabilir ve oğlum oldukça hareketli bir bebek. Bakım verme konusunda şüphem yok. Besleme, bezleme, uyutma konularında özverili davranır ancak diğer durumlarda allaha emanet bir gün geçirir oğlum muhtemelen. Kreş konusuna gelince de bir çok uzman 3 yaş öncesi uygun bulmuyor. Akran zorbalığına maruz kalır mı, öğretmeni yeterince ilgilenebilir mi, ev ortamından uzaklaşmak zor gelir mi vs kafamda bir sürü soru işareti var. İki seçenekten birine mecburum işi bırakmam söz konusu değil haliyle. Ama hangisi? Siz olsanız ne yapardınız? Her gün düşünmekten stres seviyem arttı.
Bir de kayınvalideme bırakıp haftanın 3 günü oyun grununa mı kayıt ettirsem düşüncesi var aklımda. En azından kayınvalidem sosyalleşmiş , oğlumda bir şeyler öğrenmiş olur.