guldennnn kalkandan 2 kez, fethiyeden de 2 kez villa kiraladık. Villa sektörü çok tercih edilir hale geldiği için özellikle salgınla birlikte fiyatlarda ciddi bir artış oldu. Biz ilk villa tatilinde 3bin gibi bir para vermişken bu yıl 20bin fiyat öyle söyleyeyim size. Ama tabiki beklentilere göre daha uyguna da bulunabilir. Bence villa tatilinin ciddi artıları var; oteldeki gibi askeri düzene yakın bir düzen yok 😂 istediğiniz saatte yemek, istediğiniz kadar uyku, isterseniz gece bile yüzebiliyorsunuz. Ama tabi benim eşim yemekle ilgili inisiyatif alan biri olmasa tercih eder miydim düşünülür.. sonuçta her şey kadının üstünde kalıyorsa size cok da tatil olmamış oluyor. Biz son 2 yıldır arkadaşlarımızla gidiyoruz. Hep birlikte kahvaltı hazırlıyoruz. Arada kahveydi, kuruyemişti, abur cuburdu. Akşama kızlar bir salata yoğurtlu bişey falan yapıyor, erkekler mangal yakıyor. Hatta ilk villa tecrübemizden sonra etlerimizi de seyyar buzdolabıyla götürüyoruz. Malum tatil yörelerinde iyi marketler/kasaplar bulmak zor. Bu yıl ilk kez bebeğimizle gideceğiz. Yine bebekli bir aileyle birlikte. Düz ayak bir villa tercih ettik. Fethiye kayaköydü sanırım daha önce de gitmiştik, sıcak bunaltmamıştı, sinek yoktu vs. Bebekleri düşünerek aynı yere karar verdik. Kalkan villa sektörünün merkezi aslında, daha çok secenek var kesinlikle. Ama islamlar köyü gibi yukarı yerler akşamları cidden serin oluyor, kalkanın merkezine yakın yerler de sıcak.. mevsimine göre öyle bir değerlendirme yapabilirsiniz. Bildiklerimi, gördüklerimi aktarmaya çalıştım size ☺️