Yorgunanne07 Kızlar kedimiz sanırım kızgınlık dönemine girdi 8 aylık ciftlesdirilmelimi? Kaç gün sürer bu kızgınlık? Koku yada.tisini bırakıyormu bu dönemlerde? Biz 1 yaşından sonra ciflesdirme taraftarıyız ama lütfen yardımcı olun rahatlaması için bakabiliriz Cinsi scottish fold disi
irva Yorgunanne07 Erkekse koku bırakır.Sağa sola çişini yapar asi davranır saldırganlaşabilir.Dişi ise gece vakti başlayan çığlıklar olur daha çok.Ev sessizken bağırmayı daha çok severler o dönem.🤦♀️ 1 hafta kadar sürer bazen 10 güne kadar çıktığı da oluyor.Eğer çevrenizde varsa çiftleştirilebilir.Ama biraz daha zaman gerekli kısırlaştırmayı da düşünmüyoruz derseniz 1 yaş uygundur.Ayrıca bu dönem için kızgınlığı baskılayan düşük dozlarda haplar vardır.Veterinere gidip söyleyip alabilirsiniz fakat sürekli kullanıma uygun değil.Kediler kızgınlık dönemine sık girerler.
MeteNaz Yorgunanne07 eğer çiftleştiricekseniz kesinlikle scottish ile çiftleştirmeyin. sağlıklı yavru almanız için daha iyi bir seçenek britishler olabilir. Çiftleştirmeyecekseniz de youtubeda bir kaç yöntem var. Deneyebilirsiniz. Genellikle erkek kediler çiş ve koku bırakır ama dişilerde yapabilir. Takip edin.
Alnalprdha Yorgunanne07 disi kediler erken kızgınlık dönemine girer ve çiftlestirilir bir sorun yok merak etmeyin dişi koku bırakmaz bağırır erkek koku bırakıp bağırır dişi kedi kur yapar ve yere du bı şekilde yatıp poposunu kaldırır sıpa 🙈 ve poposuna hafif bir dokunmada çılgına döner hep sırnaşır ömrün boyunca kedi baktım hala bakiyorum
Demetakk Yorgunanne07 benimki 6 kere ses arda girdi ,o yüzden kısırlaştırmadım da sürekli olduğu için,kısırlaştırdım bitince şükğr rahatladık,benşmde scotish dişi,tüyünden mahvoluyorum sizinkide çok döküyormu
Yorgunanne07 Alnalprdha ya evet özellikle eşime yapıyor normal mi bu bana pek yanaşmıyor eşim sevsin isdiyor kizginlikdan öncede böyleydi yere.yatiyor ayaklarını kaldırıyor kafasını sürtüyor yada.dediginiz gibi poposunu havaya.dikiyor ilk kez.goruyorum çok garip geliyor bana🤣1 kez anne olsun isidyorz sonra.kisirlasdiricaz
Alnalprdha Yorgunanne07 çok normal ama duzelicek merak etmeyin bence de anne olsun ben pek kısırlaştırma olayına karşıyım çünkü bı sure sonra kısırlaştırılmamıs hayvan kalmayacak ve nesli tükenecek herkesin bir yaratılma sebebi var
MeteNaz Yorgunanne07 yani alsada bu sürekli devam edecek bir süreç. Yılda 3-4 defa eğer çiftleştirmezsenizde 5-6 kere girebilirler kızgınlığa.
irva Yorgunanne07 Çiftleştirin o zaman.Yada dediğim gibi kızgınlık dönemini baskılayıcı haplardan alacaksınız.Ama o erteliyor sadece.Yani 2 hafta sonra yine kızgınlık görebilirsiniz.
Gzdzeynep Yorgunanne07 hayvanlarda annelik duygusu olmuyor veterinerimizin söylediğini söyliyim ilk doğurduklarına bakmıyorlar onlarda annelik duygusu yok sadece içgüdüsel olarak ürerler ve doğururlar kedi tekrar kızgınlığa girince yavrusunu tanımaz. demişti bizim veteriner hekimimiz. 10 yılda çok kedi gördüm evet genelde ilk kez doğurduklarına bakmadı anne kediler eşimle yavru kedi besleme ve çiş yaptırma nöbeti tutardık. not kedimizi hiç çiftleştirmedik sokakta beslediğimiz ya da denk geldiğimiz anne kedilere bakıp yavruları sahiplendirip anneleri de kısırlaştırıp aldığımız yerlere bıraktık.
MeteNaz Yorgunanne07 benim kedim yok. Ama çok istiyordum kedi sahiplenmek. Baya detaylı araştırdım. Bir sürü bilgi edindim bu sayede :) ama şu tüy dökme işi beni vazgeçirdi. Sokakta bakıyorum ben de 🥺