Acemianne012 onceden ısıtılmış fırında, keki ben 150 derecede pisiriyorum. 1 saat kesin sürüyor. O zamana kadar asla fırının kapağını açmıyorum. Yarım saat kısa bir süre ondan sönüyor kekiniz. Bide yüksek derecede birden yakıyorsunuz dısı pişiyor içi cig kalıyor. Ben de 180de yaptığımda sizin gibi dışı yanmış içi cig kalmıştı. Hem dereceyi düşürün hem kapağı açmayın sorun ondan kaynaklanıyor. 1 saat sonra açıyorum, bıçak batiriyorum, bıçağa sıvı gelirse daha pişmemiş demek. Biraz daha bekliyorum ta ki bıçağa kek hamuru bulasmayana kadar. Bulaşmayınca pişmiş demektir. Zamanla görüntüsünden bile anlarsınız 🤗
Ek bilgi olarak kalıpta yapıyorum ona rağmen pişiyor, siz borcam da hayli hayli pisirirsiniz bu sistemle