ikikoalaanasi rica ederim ne demek umarım bir faydası olur ☀️ Çocuklar hiç tahmin etmediğiniz şeyleri kafalarına takıp, farklı tepkiler sunabilirler. Muhtemelen kardeşin gelmesiyle ilgi eksikliği hissediyor siz aynı şekilde ilgilenseniz bile. Bu konuyla alakalı değil ama mesela bir öğrencimde o sene sınıftaki herkesin kardeşi olması durumunu kıskanmış ama evde hiç bu konu açılmamış, hiç birşey söylememiş bir gün okula bir fotoğrafla geldi kardeşim oldu bu benim kardeşim diye. Sırf diğer çocuklarla kendini eşitlemek için. Sonra aileyle görüştük evden bulmuş fotoyu kuzenine aitmiş ama ailesi fotoyu aldığını bile farketmemiş, gözden kaçabiliyor bazen yada tam olarak belli etmiyorlar ne hissettiklerini. Siz farketmişsiniz ve bu durumda ilgisiz olduğunuzu asla düşünmüyorum sadece şöyle birşey yapabilirsiniz diğer bebekle baba ilgilenirken sadece kızınıza özel bir aktivite hazırlayıp sadece senin için yaptım beraber vakit geçirmek istedim vs gibi güzel sözlerle iletişimi güçlendirebilirsiniz, sevgiler 🌸