Dogabebekkk Merhaba, tuvalet eğitimi demem doğru olur mu bilemiyorum bizim sürecimiz için. Bizimki daha cok, tuvalet gelişimi gibiydi 🤭
Malum, 2.cocugum dunyaya geldi. Maddi yönden zaten sıkıntıli, fiziksel olarak da iki bez temizlemek vs yoruyor insanı. Ben de oğlumun altını açtıktan sonra hemen bağlamamaya başlamıştım. - 28 ay sonrasi-
Koşuşturmacadan fırsat kalmıyor desem doğru olur. Aradan biraz zaman geçtikten sonra bağlıyordum. Böyle böyle bez baglama aralıkları artti ve bu sayede gözlemledigime gore sanırım cisini tutma becerisi gelişti. Altına kaçırma yaşamadı çünkü kendiini temiz tutma iç güdüsü çalışıyordu. Ona birkac kez tuvalete nasil yaptığımızı gostermek dışında bir zorlama veya bir deneme gerceklestirmedik. Sadece bir gun bezini o çişim geldi diyene kadar takmamış bulundum. Bu haber etme olayından sonra, artik cis diyene kadar bezini baglamamaya başladım. Ardindan bir gun, hadi bezine değil de tuvalete yapalım bu sefer diye koştur koştur tuvalete oturttum. Oyun gibi geldi ve cisini tuvalete yapmış bulundu. Suan 33 aylık ve surecimize devam etmekteyiz.
Tek sikintimiz kakasını tuvalete yapmak istemiyor oluşu. Bunun nedeni de malesef eskiden 1 kez cok ağır kabiz gecirmesiymis. Tuvalete oturunca kakasini tutmaya ve poposunda acı duymaya başlıyor. Onu zorlamadan yine onun gelişim evresinin gelmesini bekleyeceğim. Tabiki de onu destekleyip, teşvik ederek. :)