Oykunil Bebegim az kilo aliyo 3 aylık cok gaz cok ağlama kucakta beslenmek istemiyobyattugu yerdne veriyorum Dr cocuk gastroenteroloji ye gönderecek Sut alerjisinide düşünmek lazm dedi Suan laktozsuz mama kullanıyor Kakada mukus yok kan yok Şiddetli kusma yok Karın ağrısı huzursuzluk var Acaba sizin alerjiniz nasil teşhis edildi
Hayris Oykunil yüzünde kızarıklık döküntü varsa sürekli huzursuzluj hali gaz da eşlik ediyorsa süt alerjisinden şüphenekin benim kızımın öleydi 1.5 yaşına geldi hala tam geçmedi bile
Ozlem2904 Oykunil daha 10 günlük falandı karnı gazla doluydu fiskirtarak kusuyodu asiri derece acile gittik röntgen çektiler karnı çok gaz dolu dediler gazını cikartin. Daha sonra karnı gurul guruldu çok sesli ve şiddetli gazı vardı kakasindada mukus görünce Dr a götürdük süt ve ürünleri alerjisi dedi test yapilmadi daha sonra ciltte kabartma oluncada yumurta kuruyemis tükettiğimde onlarda kestik. En son buğday alerjisi çıktı ishal siddetli kusma ve dokuntu
meervenurrr Oykunil merhaba benim bebeğim suan 8 aylık doğduğundan beri aşırı gaazliydi doktorumuz kolik dedi sonra 3.ayda kakada mukus oldu alerjisi olabilirmi dedim yok sadece mukus alerji olmaz dedi ama çocuğum aşırı huzursuzdu ek gıdaya gectik ve dokuntuler egzama basladi ozaman doktor tamam alerji dedi ben 2 Ay öncesi demiştim halbuki alerji olabilirmi diye daha sonra alerji doktoruna basladk cok memnunum doktorumuzdan deri ve kan testleri yapıldı yumurta süt buğday ve muz alerjisi cikti suan yoğurdu açtık mukus yerini kabızlığa bıraktı bakalim bizi daha neler belliyor
Nurcetintas Oğlumda da kaka da kan yoktu fakat 5.5 aylik olmasina ragmen gaz sancilari, huzursuzluk, saat basi uyanma vardi. Deri testinde degil de kan testinde yumurta alerjisi cikti. Fakat doktorumuz yumurta alerjisi her bebekte görülür dedi
Elisa08 Aynı durum bizde de var.Kızım bir yaşında süt alerjisinden şüphelenildi seri testi yapıldı negatif çıktı ama belirliler alerji belirtisi yani sonra gastrointelojiye gittik bunlar alerji belirtisi negatif çıksa da diyete devam edin dedi aylardır çekiyoruz gitmediğimiz yer kalmadı malesef
Elisa08 2 aylıkken başladık hala diyetteyiz iştahsız kilo alımı az size önerim benim kadar geç kalmayın adamakıllı bir doktor bulup öyle devam edin bizi çok oyaladılar
Tansukls Ruhefza_ Elisa08 adam akıllı bi doktorda yok yani özele de gitsen devlete de üstün körü ilgileniliyor.
Artbr Kakada kan yoksa döküntüler yoksa vücudunda sadece gazdan dolayı ağlama ve kusma alerji belirtisi midir acaba? Gazı yokken kusmuyor çok inceledim. Kusma doğduğundan beri ilk beslenmeden itibaren var. Doktor erken doğum olduğu için normal dedi. Zamanla geçer dedi bilemedim. Üstüne gitsem mi acaba?
Gulsah94 meervenurrr merhaba geçmiş olsun deridemi çıktı kandamı peki. Benim kızımads 2 aylıkken süt alerjisi dedi doktor diyete girdim 2 aydır diyetteyim dün çocuk alerjiye gidip test istediğimi söyledim kandan yapalım dediler yaptırmadım cilt istedim çok küçük diye çıkmama ihtimali yüksek dedi doktor yaptırdım çıkmadı babasıda kan aldırmak istemiyor çıkmadı işte yok diyo siiznki deride çıkmayıp kandamı çıktı acaba
sumeyye53 Oykunil gaz ve huzrsuzluğa ek olarak uzun süren pişikle gittim doktora en son onunla teşhis koydu uzun süren veya sık tekrsrlayan pişik de alerji ishal de aynı şekilde alerji zaten testte çıkmadığı için doktorumuz test yapmadı 2 aydır diyetteyim bu hafta açmya başlıcaz dyeti bakalım inşallah geçmiştir en az 2 ay diyet yapmak lazım dedi alerji doktru testler güvenilir değil küçük oldukları için siz dikkatli gözlem yapın tavsiyem süt diyetine devam edin en az 15 gün sonra etkisini görürsünüz
meervenurrr Dmt2780 ben farkettigimde artık çok geç kalmıştım doktor yuzunden 6 aylikti 8.ayina kadar o yemedi bende 1 Ay yaptim benden geçmediğini söyledi doktorumuz cunki o yedikçe egzamalar olustu
gage Benim bebeğim 2950 Gr doğdu. İlk ay sadece 350 gram aldı.yuzunde ve vücudunda kırmızı döküntüler var ayrıca döküntüler geçse de derisi sert kalıyor sanki soğuk yemiş de sertleşmiş gibi bu döküntüler de bir çoğalıyor bir azalıyor zaman zaman.cok gazlı nurse harvey ve biogia kullanmamıza rağmen diskilarken ve gaz çıkarırken ikinip kıpkırmızı oluyor bazen de ağlıyor Doktor kolik demişti ama kolik gibi değil yani.bebeklerde alerji testi nasıl oluyor? Hangi bölüm yapıyor? Acılı ağrılı bir süreç mi? Sonuca göre anne mi diyet yapıyor? Süt alerjisi varsa ne yenmemeli tam olarak?
Ozlem2904 gage biz alerji testi yaptırmadk Dr çok küçük dedi ( 1ay 23gunluk) kan testleri 1 yaşından önce doğru sonuç vermiyormuş. Süt ve ürünleri alerjisinde şiddetli gaz oluyo bizimki öyleydi ilaveten mukus ve yada kan. Tüm süt ürünlerini kestim ben hazr paket gıdalarda. Peyniraltibsuyu tozuda çok var gıdalarda oda süt ürünü o yüzden sıfır hazr gıda. Süt ypgurt peynir vs zaten yok tahmin edersiniz. Laktozsuz ürünlerde yok. Yumurta ve kuruyemis alerjilerinde cildi kabardı bebeğimin önce Dr yumurtayı bıraktrmisti düzelmisti yüzü sonra süt kalitesi artsin diye ceviz yedim ben ondan sonra yine kabardı cildi. Onuda kestik. Sonra bulgur yedim sadece sıvıya ve bulgurdu ishal oldu gazı arttı ve sirti kabardı Dr buğday alerjisi de olabilir dedi bugdayida kestim. Glutensz un alıp evde ekmegimi kekimi kendim yapıyorum yumurtasız sutsuz kuruyemisz. Bebeğimin gazı eskiye nazaran daha normal yüzü ve karnı tamamen kizarikliktan arindi maşallah ve çok şükür. 3.ayinda kontrole götürüp diyet için acabilirmiyim diye sorucam
Ozlem2904 Gulsah94 bize Dr 1 yaştan önce testler negatif sonuç verr dedi 🤷♀️ diyet ve gözlem yoluyla ilerliyoruz biz. Yediğim herseyi karıştırmadan yapıp tespit ediyorum ben
Ruhefza_ Ozlem2904 40 günden sonra yüzde kızarıklık var isilik şeklinde iki gündür var alerji mi buda acaba bir anda oldu yayılıyor her gün saç diplerine
gage Ozlem2904 çok geçmiş olsun. Laktozsuz süt de mi yasak oluyor ? Yarın doktora gideceğim ben de alerjiden şüpheleniyorum umarım yoktur. Çok geçmiş olsun size ve bebisinize bir an önce düzelir inşallah 🙏
Gulsah94 Ozlem2904 çok kafa karıştırıcı ilk ay onu denedim ama anlayamadım yediğim şeyler süte ne zaman geçiyor neye tepki gösteriyor çözemedim bide doktorumuz bağırsaklarında yaraya kadar gider sıkı diyet yapman lazım diyince birden her şeyi kestim bişey yemeye korkuyorum şuanda. Kan testinide yaptırıcam sanırım anca öyle içim rahat edicek
miroos Ruhefza_ canim isilik genelde yenidoganlarda sicakdan oluyor benim kizimdada boyleydi bir tik daha ince.giydir kaybolmazsa baktirirsin benim kizimin sac dipleri kirmiziydi yuzu ful isilik doluydu vucududa ben kis diye usumesin diye cok kalın giydiriyordum kombide yaniyordu sicaktan oluyormus.genelde
Kubrabb Ruhefza_ bizde 35 günlüğüz emiyor emerken terliyor benim sıcaklığımda ona geçiyor yediklerimden mi diyorum acaba bazen 2 kat giyiniyoruz tedirgin oluyorum ince giydrsem üşür diye
Elisa08 miroos Tansukls onda haklısınız gerçekten gitmediğimiz yer kalmadı ama hala net olarak çocuğumun neyi var nasıl yol izlemem gerekiyor bilmiyorum kendim araştırarak bişeyler yapmaya çalışıyorum 🤷♀️