Umut_merve Merhabalar 8 ay 20 günlük bebeğim bugün elini açıp kapatmaya başladı.. Normalde de çok hareketli bir çocuk otizm belirtisi olabilir mi ?
MinikPrensesannesii Umut_merve çocuk nefes alsa otizm diyeceksiniz. Değil herşeyi. Otizme bağlayıp kendinizi de bebeğinizi de yıpratmayın lütfen. Daha çok küçük el açıp kapama otizm belirtisi falan değil..
Gul-42 Dtbrc valla hergun bole seyler okuom her hareketı otızme baglıolar bole postlsr yuzunden cocugumu asırı takıp edıorum bnm bıldıgım otızm gende olmuormu ya sonradan cıkan bsy degıl yanı
Berus Umut_merve benim oğlum da hareketli ama konuşunca yüzüme bakıyor gözlerimin içine bakıyor. Bunu yapıyorsa değildir. Bundan ayrit ediliyor diye biliyorum ve kendine dokunduruyor
Umut_merve MinikPrensesannesii Şu an belirtileri okudukça var gibi hissediyorum ve cidden psikolojik olarak çöktüm. İnşallah dediğiniz gibidir.😭
MinikPrensesannesii Umut_merve canım benim alakası yok bebeğin daha çok küçük normal şeyler lütfen düşünme
tgba-22 Umut_merve benimki de açıp kapatıyor bazen bi şey almak istediginde bi de ben gel gel yaptıryırom onu yapıyor sanki ellerini de keşfediyor
cicekbahcem Umut_merve Benimkide 9 olmak üzere o da yapıyor. Ve aşırı hareketleri eli kolu hiç durmuyor bende çok takıyorum
glsma06 Umut_merve 5 aylim cocugum yapiuor el acma kapama hareketini yani hic boyle dusunmemistim gercekten
tgba-22 glsma06 benmki de o ara başladı suan 6 aylık ara sıra yapıyor elini keşfediyor ellerini cevirecek sonra
Sinemisssss Umut_merve burda 10 anneden 8 i bebeğim cok hareketli diyor benim kızım da dahil göz teması , isme bakma, işaret parmağını kullanma, sosyallik,konuşma becerisi bunları gözlemleyin bence