Busraa3535 olmaz mıııııı. Burdayım. Bende kaç kere post açtım burda 🤦🏼♀️ Bulduğum çözümü söylüyorum;
1.si uyku gerilemesi: çocuk 8. Ay uyku gerilemesine girmiş olabilir. Bu genelde 7-9 ay arasında oluyormuş öyle azıcık zamanla kısıtlanmıyor bu dönem öğrenme ve beden aktifliği arttığı için. Kabul edip sabredin. Geçecek.
2.si diş: yine yoğun bir durum olduğu için diş sıkı to yapabilir. Yatmadan ekine kaşıyıcı verin bol bol kaşısın rahatlasın iyi gelebilir.
3.sü öğrendiklerini uygulama: yeni bir şey öğrenince sürekli onu yapmak istiyorlar. Uyanıkken yeni öğrendiği şeyi sürekli tekrar etmesine fırsat verin. Uykuya geçmesi kolaylaşacak.
4.sü ayrılık korkusu: ayrılmak istemiyor yapışık ikiz gibi yaşıyoruz :) buna çözüm bulamadım. Bunu da kabullendim. Gece özellikle uyandığında ses veriyorum direkt burdayım diyorum. Bir işe yaramıyor. Uyku arkadaşına da benim atletimi giydirdim ama buna çözüm bulan varsa beni bulsun :)
- Destekli uyku: emerek uyuyorsa ya da sallanarak ya da başka bir destekle, kesmeyi deneyin. Ben kestim, çok şükür uykuları uzadı gece de gündüz de. Göz altlarım sonunda mor renkten başka renge dönmeye başladı.
6.su uyku düşmesi: 3 uykudan 2 uykuya düşmeye çalışıyor olabilir. Ben hala bunun üstünde çalışıyorum. Bazen uykusu geliyor bazen 3 uyku yapıyor bazen 2. Bu da hem gündüz hem gece uykularını mahvediyor. 2 uykuya alışınca geçecek, inanıyorum :)
bunlar benim bulduğum çözümler. Başka çözümü olan bana da söylesin valla çok makbule geçer. Uyku insanı çok zorluyor çünkü