popcap Deletedmom0099 işarette etmiyor ama sordular biliyormusunuz taklit etmesi gerekiyormuş oyun kurması hatta diğer akranlarıyla karşılıklı oyun oynuyorlarmi dedi bende hayır dedim huzursuz olmaz ama herkes bireysel takılır dedim benim ogluma havuzun kenarindaki çocuklara benzetti
Deletedmom0099 popcap benim kızımda 19 aylık silik otizm teşhisi şu bulgularla konuldu ve silik otizm en az düzeyde olan ve düzelebilen bir kısımda. isme bakmama, işaret etmeme, göz teması 3 snden fazla olmaması, taklit hiç yapmaması, yaşıtlarıyla ilgilenmemesi
Bebegmveben3 Deletedmom0099 peki tek bunlarjndsn içinde istenilen şekilde göz kontağı kurmamasi otizm sebebi olabilir mi ama bunun dışında hiç bir sorun yoksa
_Ozgum6658_ Kubraela merhaba peki bir sorum var size merak ettim bende 17 aylık bir oğlum var ayak ucuna basarak yürüyor bazen ve hergun nerdeyse bir yere bakarak gözleri dalıyor 10-15 sn kadar neden olabilir acaba nörolojik olabilir mi, yada herhangi birşey oyun oynarken dalıyor mesela, bana bakarken el sallıyorum yine bakmıyor dalması geçene kadar
Kubraela _Ozgum6658_ bir uzman eşliğinde Denver gelişim testi ile bir sorun olup olmadığını değerlendirebilirsiniz
Bebegmveben3 Deletedmom0099 evet yok biz doktora gittik odada oğlum başka şeylerle ilgilendi doktor ismiyle seslendi bakmadı. Daha sonra doktor masaya vurdu öyle bağırdı döndü baktı. Bakması zayıf silik otizm olabilir dedi. Ben aslında çok hareketli diye gittim hem sizin coxugubuz hiperaktif hemde otizm kırıntıları var dedi
Bebegmveben3 Deletedmom0099 tabiki bakar başka odada olayım bagiririm ismiyle gel derim koşar gelir falan bazen dibinde olayım ismiyle sesleniyim bakmaz ama kulağı bendedir 😂 bakmaz ama cevap verir gibi
Deletedmom0099 Bebegmveben3 başka odadan gel diye seslenince değil de yanınızdayken oyuncaklarıyla oynuyorken mesela seslendiğinizde döner mi?
_Ozgum6658_ Bebegmveben3 aynen ama sürekli oluyor mesela bizler de arada olur ama.oglumda sürekli oluyor dalıyor sn tutuyorum artık