Derya_nil Kızlar selam kısaca bi sorum olcak. Doktorum bu testi yapmamı istedi ama 28 yaşında olduğum için sağlık ocağında ücretsiz yapamıyorum. Bu işlemi devlet te araştırma da veya özelde yapan varmı ne kadar ödediniz acaba
Sistonia Derya_nil ben 20 yasindan beri duzenli smear veririm 6ayda 1. 2 sene once doktorum hpv testi de yapalim demisti.
Derya_nil Vera1810 sizde hpv mi yaptırdınız rahim ağzında yaralar mi vardı. Süreç nasıl dı ne için yaptırdınız acaba
Vera1810 Derya_nil canım her kadına yapılması gerekn bir test bu özellikle ilişkisi olan her bayana benım bır sorun yok genel muayne olmak için yaptırdım smear testı idi benımkı
Vera1810 Derya_nil smear la hpv farklı mı bilmiyorım canım smear her dogumdan sonra dr lar öneriyor dedım gibı ilişkisi olanlara özelikle öneriyorlar
Derya_nil oksitosin beni yaştan dolayı kabûl etmiyorlar. İki çeşidi varmış bi normal smear birde kanser riski için hpv
Derya_nil Vera1810 onu biliyorum doktorum da normal muayene için değil kanser riskin var onun için hpv testi yapman gerek dedi devlet te sağlık ocağı da kabul etmedi beni
Derya_nil Sistonia bana niye yapmıyorlar o zaman yaa çıldırıcam 2 aydır araştırmadan randevu almaya çalışıyorum
Sistonia Sistonia Derya_nil ben ozelde yaptiriyorum, hpv onemli, hatta sonrasinda cikan sonuca gore dna tiplemesi yaptirmalisiniz. (Cin3-cin2 vs)
oksitosin Derya_nil Ben 22 yaşındaydım ssnırım yaptırdıgımda, özellkle hpv taraması yapıldı doktorumdan istedim
Vera1810 Derya_nil hpv hakkında bilgim yok canım cok gecmıs olsun inşallah birsey çıkmaz. Smear yazınca yazdım ben
Derya_nil oksitosin doktor kontrolüne gittim rahim ağzında yaralar varmış. Ailem de de kanser geçmişi var kesinlikle aksatma yap dedi doktor.
oksitosin Derya_nil çok çok geçmiş olsun.. Kanama sikayetiniz mi vardı? Allah bütün kadınları korusun hpv tuvaletten bile bulasıyomus sanırım
Vera1810 Derya_nil ben teşekkür ederim kafanızı karıstırıdım kusura bakmayın farklı 2 test mıs sanırım yanlıs biliyor musum. İnşallah birsey çıkmaz gecmıs olsun inşallah
Derya_nil oksitosin aslında şöyle 3 ay önce Spiral taktım ve adet döngüm değişti kanamalarım çoğaldı Spiral takmayana kadar bi şikayetim yoktu. Normal sandım doktora anlattım kontrol etti yaralar var riskli olabilir dedi bu şklide başladı