Arafinannesi İnş düzelir canım ya benimde kızım 26 aylık ve herseyi anlıyor herseyi yapiyor bebekken daha iyiydi tabi büyüdükçe birazda değişti gibi o zamanda çok ilgiliydim kitap okurdum kitaplardan nesneler gösterirdim şarkılar söylerdim filan ilk 6 aylıkken baba dede dayı filan dedi sonra mesela sen say dedi ilerleyen zamanlarda daha sonra al ver gel gibi kelimeler söyledi. Daha sonra 1 yasinda iken filan konuşuyordu normal diyordum daha zamanı var ama herhangi bi sosyal problemi gene yoktu. Neyse kızım 16 aylıkken ven hamile olduğumu öğrendim ama ilgimi gene devam ettirdim. Bebek doğdu etti ondan mı etkilendi bilmiyorum sonradan alıştı ama mesela kumandaya Ku diyor geli farklı söylüyor güm güm nüm nüm diyor cümle kurmuyor al ver gel gitti emmi yenge dede dayı baba anne diyor ama annnnne diyor ama beni çağırırken a diyor herseyi kısalıyor kuşa Ku diyor hayvanların çıkardığı sesleri biliyor ama renkleri bilmiyor 10 kadar sayabilir ama isterse. Herseyi normal çok uyumlu hem dışarıya hem bizle ondan çok kafama takmadım bu zaman kadar ama herhangi bir cümle kuramıyor bir kelimeyi kesmeden diyemiyor bunun için ne yapmalıyım bilmiyorum 🤔