Deletedmom789
sorup beni de bilgilendirir misiniz 💛? Aynen benim oğlum da öyle sinirlenince özellikle yapıyor . Size uzunca bahsediyim biraz oğlumdan . Müsait olunca yazarsanız çok mutlu olurum 🥰
ismiyle seslenince bakar , hatta (a veya hı) diye karşılık verir (sanırım efendim demek istiyor) 😄
komutlarımı dinler . Örneğin, lambayı aç/ kapat derim eliyle lambaya yönelip açıp kapatmaya çalışır.
taklidimizi yapar . Ce-ee yaptığımda gülümseyip pamuk ve minnak elleriyle gözlerimi ve daha sonra kendi gözlerini kapatıp ce- ee oynar benimle.
uzunca bi süre gözlerime bakar.
kelime olarakta henüz 14 ay 18 günlük “anne, baba, nene , dede, aba(abla), agu, şşş” ve anlamlandıramadığım şekilde kendince bişiler söylemeye çalışır.
Bye bye yapar alkış yapar (öpücük bi ara yapardı bu aralar yapmıyor)
arada bi genelde uykuya geçmeden önce sağ sola hızlıca kafa sallar
kapı çekmece açıp kapatmaya bayılır
Evde topu alıp bi yerlere atıp topu yakalamaya çalısır , kanepeye tırmanır, kanepeden iner, yürüyemiyor suan ama sıralıyor. Arada diş gıcırdatıyor. Bazen kafasını yere eğiyor sevdiği oyuncağına bakıyor. Yemek yediği esnada ellerini ağzına götüyo. ( henuz 4 diş var)
elleriyle davul çalar gibi sehpa üzerine veya yatağa arada bir pat pat vurup oyuna ceviriyor
tanıdık veya tanımadık insanlara gülümseyip utanır , yaşıtlarına önce yabancılık çeker ama 15 dk sonra yanyana gelip oyun oynamak ister, akranlara yanaşır oyun oynamak icin.
. Sizce nasıl ?