A_y_d EsilaGizem denge duyusunu oluşturan duyu sistemi. Bazı çocuklar bu denge duyusunu tam oturtamaz. Sallanmak, zıplamak, havada durmak, yüz üstü durmak, ayaklarının basmadığı yerde rahatsız olmak vb.
MeryeminAnnsi EsilaGizem her cocuk sevmez neden genelliyosunuz hepimizin fitrati ayri cesit cesit insanız çocuklarda oyle. benimki de sevmiyodu Simdi bazen sallayabiliyorum cok nadir. Huylari da degisiyor zamanla
EsilaGizem MeryeminAnnsi benim kızım sallanmadan uyumayı bilmiyorum bu zaman kadar hep öyle uyudu şimdi birden bırakınca onada banada çok zorluk oldu uyuyamiyor çaresiz kaldim
Adige55 EsilaGizem doğduğundan beri gerekmedikçe kucağıma almıyorum uykusu gelmeye başladığında anlıyorum zaten doyurup yatağına koyuyorum kendi kendine uyumaya alıştı kendisi uyuyor
Seda0651 EsilaGizem al benim ki işte sallamadan da uyuyamıyor. Sallayınca da uyuycagini anlıyor heralde onada ağlıyor
EB1661 EsilaGizem kim demiş her çocuk sallanarak uyumayı sever diye 😅 benimki 1 yaş 20 günlük beşik yada ayakda bangır bangır kucakda uyuyo mesela 🤦🏻♀️ okadar uğraştımki ayakdada olsa uyusun diye sonra psikolojisi bozulacak diye bıraktım çok ağlıyodu
EsilaGizem Adige55 maşallah bizi uyaran olmadı ilk bebeğim ne yapacağımizi şaşırdık tek uyusun diye salldik sonuç bu
Adige55 EsilaGizem bizi de kimse uyarmadı etrafımızda doğum yapan çiftleri gözlemleyip yıllar içinde onların doğruları yanlışlarını topladık annem geldi doğumuma 15 gün sonra gitti eşimle birbirimizi frenledik hala frenliyoruz araştırıyoruz
Sznmre EsilaGizem bebeğimin yeni doğduğu zamanlarda bi gün babasına emanet etmiştim bi yere kadar gidip geleyim diye uyuyordu uyanmış eşimde napıcağını bilememiş devam uyusun diye beşiğini sallamış pışpışlamış falan susturamamış o gün bugündür asla sallanmaz pışpışlanmaz gayri ihtiyari hafif uyanır gibi olduğunda beşiğini sallıyoum yada pışpışlıyorum direk ağlamaya başlıyor benim bebeğimde bu travma haline geldi istemiyorsa sallayıpta ağlatmayın bence başka bi yol deneyin derim 💓
Efeninanasi EsilaGizem benımkıde öyle kucagımda sallamaktan kolum koptu ayaga alıstıramıyorum çığlık kıyamet oluyor
Glsn7581 EsilaGizem emzik kullanan anneler De emzik bağımlılığından yakınıyor benimki 3 aylık olacak emzik çok nadir veriyom.birakin emmesin.
EsilaGizem Glsn7581 benim için farkeden bişey yok ama uykuya dalamiyor emziksiz ağzı boş uyumayı bilmiyor resmem