kirmizibasliklikiz_ watermelonlove merhaba 😊 ikizlerim var 10 aylik. 7 bucuk 8 gibi uyanirlar biri uyanmazsa onu da ben uyandiririm 😁 bi yarim saat yataklarinda oynarlar yuvarlanirlar sonra mama icerler kitap okuruz, kitaplardan resimlere bakariz sesli oyuncaklarla oynariz biraz evi dolasir ilk uykuya yatarlar 2 saat sonra. Yaklaşık 1 saat uyurlar ya da 45 dk. Yine uyaninca bi yarim saat yatakta oynarlar sonra kahvalti hazirlarim onu yerler sonra yine sesli oyuncaklarla oyun birini alir dolasirim evde sonra digerini alir dolasirim uyumadan mama veririm 2 saat sonra 2. Uyku. Yine 1 saat uyurlar kalkinca yine yatakta oynama sonra ek gida veriyorum ne yaptiysam sonra sarki soylerim birini alir dans ederim sonra digerini alir dans ederim aynada kendimize bakariz guleriz sohbet ederiz. Biraz oyuncaklarla oynar mama icer 3. Uykuya geceriz. Bi 45 dk 1 saat uyurlar. Son saat gecmiyor bizde 😂 huzursuz oluyorlar yine ek gida veriyorum oyun sarki kitap nasil oyalayabiliyorsam artik son saat cok oyalayamiyorum. Zeka kartlarini hala seviyorlar onunla zaman geçiriyoruz. Evin icinde bebek arabasiyla dolasiyoruz karsilarinda sarki soyluyorum. Falan. QEn son burun temizleme tulum giyme her seye iyi geceler deme ve kapanis 😂
Eliftoprak44 kirmizibasliklikiz_ çok fazla uyuyorlar sanki. Üç uyku fazla değil mi 10 aylık bebek için. Gece nasıl uyuyorlar peki sık uyanıyorlar mı
yazelimm kirmizibasliklikiz_ burunlarını neyle temizliyorsunuz acaba ne sıklıkla temizliyorsunuz bizimkide aymı aspiratörle temizliyorum ama çok ağlıyor yaptırmak istemiyor 2 aylık oluck bikaçgün sonra buarada bebeğim
Esmablt watermelonlove ayyy valla kim etkinlik yapıyorsa helal olsun derim ben biraz oynamaya çalışıyorum zaten çok huysuz bu ara hiç bişeye yetişemiyorum kitap okuyamıyorum etkinlikler eh işte
Minnakkk Oykunil 2 bucuk ay ne ki 39 aydır kendime gelemedim 😒 kolikti bebeklerim aglama krizleri kucak derken bel fıtıgı oldum agrılardan uyuyamıyorum cogu gece mesleğime ara vermek zorunda kaldım ben ben olmaktan cıktım 😀
Oykunil Minnakkk benimde kolik sakabgibi cok zor mesleğim zaten unutucqm heralde lavaboya gidebilirsem bin şükür diyoeum
hilaliii watermelonlove 21 aylık 10 gibi uyanır kahvaltı yaparız evi bile beraber toplarız bence bu bile bir aktivite 😂 Sonra soğuk veya sıcak farketmeksizin dışarıya çıkarız hergün mutlaka hava güzelse parka kötüyse markete gider hemen döneriz önemli olan hava alıp enerji atmak.. Sonra eve döneriz daha aç degilse ara öğün sandalye koyarım yanına meyveleri o yıkar ben keserim onun da oyuncak bıçağı var o da benimle uğraşır kendi yaptiginda hepsini yiyor çünkü 😂 Sonra beraber kinetik kum oyun hamuru tarzı oyunlar oynarız aktivite kitaplarımız var onları yaparız kitap okuruz sonra babamız işten gelir yemek yeriz o sırada biraz çizgifilm izler sonra babayla oyunlar oynar ben ertesi günün yemeğibi yaparım o sırada 9 gibi de uyur Öğlen uykusu yapmıyor
Cinar_0305 hilaliii maşallah ya çok iyi☺️benimkide 21 aylık, bizmde günümüz kitaplarla toplarla dolu geçiyo bisiklet sürüyoama bu ara kaplarla suyla oynamayı seviyo, henüz konuşmuyor:( hep de konuşuyorum sohbet ediyorum ama top oymamayı sevdiğinden gol diyor birde hadiii yaa der😂 Dışarı çıkarsam eve girince ağlar. Ben de aktivite arıyorum ne yapsak diye. Fikir verdiniz☺️
watermelonlove Oldugugibibiri bol bol kitap oku canım eğer alma imkanım varsa eğitici köpekçik al benim kızım nerdeyse 4 aydır aktif kullanıyor çok seviyor, oyun halısı kullandık o aylarda çıngırak vs sesli şeyleri seviyorlar
Defneada- Biz de 2 ay 4 günlüğüz gündüzleri kafasına göre kalkıyor bazen 10 da bazen 11-12 de. Her şeyi bende konuşarak yapıyorum. Yataktan kalkmadan önce emziriyorum sonra ıslak pamukla yüzünü ellerini boyunlarını siliyorum. Esneme hareketleri yapıyoruz.. Sonra Altını alıyorum. Salona geçiyoruz. Orda yeri var oraya koyuyorum biraz kendi kendine duruyor. Ben de hemen bişiler atıştırıyorum Sonra hep kucak istiyor zaten aksama kadar kucagımda ben de hiçbir iş yapamıyorum :) yüzüstü aktiviteler ve zeka kartlarıyla oynuyoruz. Gündüzleri em fazla 2 kere uyuyor 20-30 dkka maalesef. Akşamda artık 9 da beşiğine yatıyorum ama asla uyumuyor gece 12-1 .
Tugba06 watermelonlove biz 2 ay 10 gunluguz 1 aylıktan beri zeka kartları, oyun halısı, sarkı söyleme, egzersiz masaj, gece gunduz kavramlarını ayırt etmeye alıstırma gibi etkinlikler yapıyorum.. Hepsini mutlaka her gun yapıyorum.. Zaten aksam oluyor 😊
Ovaliko Oldugugibibiri 😂😂😂😂valla bende çözemedim gitti sıra çiçekli gibi ve yuvarlağa gelir diye ödüm kopuyo
Beyzaaa19 Minnakkk yaa karnımı doyurmaya vaktim bile yok ya büyüğü kaç yaşında senin canım benimki üç buçuk kreşe verdim ben yarım gün yemek yemiyor diye iste seçici çok yese tam vericem
Leylaylmz Minnakkk ikinci bebisine hamile olan ben bu duruma çok üzüldüm zor günler geçti daha zor günler bizi bekliyor desenize🥺
Minnakkk Leylaylmz 😒😒 cok cok guzel bambaska Bi duygu ikisini birden nasıl seveceğim derken bambaska Bi sevgiyle dogdu 😍 ama bir o kadar da zor hersey psikolojik olarak hazır değilmişim diyorum hep rabbim kimseye aratmasın ucuncuyu isteyene versin diyorum 😀
YaseminBS Bebeğiniz ne kadarlık? İlk zaman yaptığınızın karşılığını alamıyorsunuz ama zaman geçtikçe “aaa farkındaymış” diyorsunuz. Ben hep surat ifadeleri yapardım, bir de sesler çıkarırdım a-aaa gibi filan.. Şimdi 13 aylık tiyatrocu gibi çocuk 😅😅
benaslindayohum watermelonlove 8 ay 8 gunluk premature kızım 1 haftadir 11de uyanmayaa basladi uyaninca bez degstrme kiyafet degstirme sonra azicik onunla oynayip güldürüyorum ek gida yiyor zaten ek gida yemesi 1 saati buluyor oyincak piyanoyla sarkilarla yedirebiliyorum o aradaa uykusu geliyor uykuya yatiyor uyaninca bu sefer ona ya gramapon kagitlarindan seritler kesip kapiya yapistiriyorum cekistirip hem kopariyor dokunuyor yada suzgece kurdele bagladim onlaro cekiyor yuzustu yatip emekleme calismasi yapıyorum tesvik etmeye çalışıyorum oyuncaklarla sıkılırsa halkalari cikartma oyunu yada plaj topyla oynuyoruz o arada uykusu geliyor bunlarla 2 3 saat oylaniyoruz mama yapip yatiriyorum uyandiginda baba gelmis oluyor biraz o biraz ben oynatiyoruz 23ten once uyumaz uyursada illa uyanıyor o saate kdar gene oyun sarki muzik gece uyumadan once kitap kapanis