Zeyzeyyyyy yaşıtı yoksa büyük çocuk varsa 5-10 yaşlar. O da güzel olur. Benim de hiç yok. Ailem başka şehirde. Orada yeğenlerim var. Yaşları daha büyük ama o kadar güzel vakit geçiriyor ki onlarla. Onlar da bi şeyler öğretmeye çalışıyorlar kızıma, onların da hoşuna gidiyor, kızım da hep onları taklit ediyor vs. Burda kimse olmadıgı için avm’lerdeki oyun alanlarına götürüyoruz, mahallemizde bir çocuk kütüphanesi varmış yarın oraya götürmeyi planlıyorum, oyun grubu vs. Günün yarısı bitmiş oluyor ve enerjilerini atıp daha mutlu oluyorlar. Patron oymuş gibi davranıp egolarını tatmin etmek ilk kural. Mesela bi kıyafeti giymek istemediği an aaa hadi kızım git kendine çorap seç diyorum. Anında direnmeyi bırakıp çorap seçiyor. Aaa bunu mu seçtin harikaymış çilekliymiş vs vs o çorap üstüne konusurken bi yandan giydiriyorum. Çoraba kendinin karar vermiş olması onu tatmin edince kıyafette çok sorun çıkartmıyor. Ya da kıyafette de seçenek sunuyorum yine ona seçtirtiyorum. Yemek yedirirken önce hangisini yemek istersin demek işe yarıyor. Masanın üstünde yürümesi beni gerdiği için yapma demek yerine o an, haDi koltukta zıp zıp zıplayıp tavşan olalım mı diyorum hevesle iniyor masadan. Örnekler artar da artar 😀 Küçük şeylerde kararı ona bırakırsanız hırçınlığı azalıyor. Birkaç ay sabredin, hafifleyecektir ☺️🌸