Fatmalisahin Arkadaşlar 3 aylık bebegım var süt alerjisi var alerjik mamaları içmiyor sütümde yetersiz ek gıda verebilir mıyım veren var mı lütfen yardımcı olur musunuz
Banu113 Fatmalisahin merhaba bizdede alerji var 6 bucuk aylığız 3 aydan beri süt yumurta alerjimiz var. 3 aylık erken gibi bence ek gıda için. Bizde alerjik mama kullanıyoruz neden içmiyor bebeğiniz tadından dolayı mı?
2halime Fatmalisahin 3 ay cok cok erken maalesef 😔 zaten ek gida vermeye baslasan da ilk 1 ay tadimlik veriyosun doyumluk yemiyor bebekler
Fatmalisahin Fatmalisahin Banu113 evet tadından dolayı aptamil yazdı doktor kesinlikle içmedi evolvia aldık onuda içmiyor tut pekmezi koy dedi onuda denedik içmiyor
[silindi] Banu113 ne gibi belirtiler verdi bebeğinizde. Ben ek gıda veriyorum..süt urunlerinden şüpheleniyorum sivilce ve pişik yapiyor. Acaba alerjik mi
Banu113 Fatmalisahin evet kızımda içmedi aptamili ilk baş. Vanilya yağı damlattim bi kaç defa sonra alıştı katmamaya başladım. Birde şey mamayi havalandirdim onunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Temiz bir yere mamayi döktüm bi kaç saat durdu o şekil. Sonra içti kizim bu sorun etmedi.
glsma06 Fatmalisahin kasik biberonla vermeyi deneyin saat basi az olculerle baslayin bizim de sut alerjisinden suphelenilmisti similac alimenrum ya da elecare en iyi tadi olanlar demisti onlari deneyin zamanla alisir siz de promalt icin gece yatmadan sutunuzu artirir
Fatmalisahin Ayca77 direk vanilya degılde vanilya surubu dedi doktor bulamadık onu da elazıg da oturuyorum marketlere baktık yoktu
Birkedibirbebekkkk Fatmalisahin trendyolda hepsiburada da satiliyor şekersiz vanilya şurubu. bir sise uzun sure gider 140-150 tl civari 700 ml boyu. Uzun sure kullanilir. Genelde bununla iciyorlar bebekler bu alerjik mamalari. Bence deneyin ek gida icin cok kücük şahsi fikrim…
Fatmalisahin 2halime evet dogru diyorsun süt arttırıcı seyler yiyorum inşallah simdilik iyi gidiyor zaten doktorum 4 aydan itibaren pirinç unu meyve püreleri baslayabılırsın dedi
Banu113 [silindi] yüzünde ve vücudunda kızarıklık döküntü kabarcık gibi oluyordu sonra alerji testi yapıldı süt yumurta alerjisi dedi doktor 🤷♀️
[silindi] Banu113 sivilce gibi minik minik sivilcelerim oluyor bizim . İlk sadece bogaİndaydi. Şimdi gövdesine de attı. Tek tük kol ve bacaklarda. Makatta da var. Sıcaktan midir alerji mıdır ?
Fatmalisahin [silindi] isilik olabilir bizde de vardı o doktor kat kat giydirme dedi sizden bir kat fazla giyinse yeterli dedi