Bebegim 1975 gr 42 cm dogdu. Doğumun 20. Günü covid geçirdik sürekli atesim vardi maskeyle emziriyordum anında ateşim fırlıyordu vs zor birkaç hafta geçirdik. Hep anne sütü aldı doktorlar yeterli gördü ben de emzirmeyi çok sevdiğim için ekstra mama vermedim zorunlu kalmadıkça. Bazen çok kusuyordu sadece o zamanlar mama verdim. Ama beni yoran şey insanlar. Bebegim çok şükür sağlıklı ben memnunum ama sürekli kiloyla ilgili muhabbetler dönüyor. En yakınımdakiler çoğunlukla… Minyatür bebek diyorlar, sütün yaramıyor alt metinli şeyler, bu çocuk aç demeseler de sürekli muhabbet kiloyla ilgili dönüyor. Üzülüyorum. Su an 6 aylık olmak üzereyiz. 4. Ayın içinde bir hafta meme reddi yaşadık. 5. Ay kontrolünde 5700 gr ve 60 cm di. Doktorlardan mama ismi istediğimde veriyorum ama verme bence dediler hep. Baktığım zaman eger 4. Kilo ya da 3 kilo doğsaydı 50 cm doğsaydı su an yaşıtları gibi olabilirdi bu uzama ve kilo ile ama kimseye yetmiyor. Ben her bebeğimle ilgili muhabbette kilosunun konu olmasindan yoruldum. Çok az emiyor ve diğer memeyi de almıyor ve emdikten sonra mutlu oluyor.
Burada çok kilolu bebeklerin olduğunu biliyorum. Onlar lütfen benimki böyle vs yazmasınlar zaten derdim karşılaştırılmak…
Yakinda ek gıdaya geçeceğiz kilo aldıran şeyler önerir misiniz ya da en azından benim gibi olanlar yalnız değilsin der misiniz?