Fundabshn Merhaba kızlar bebeğim 25 günlük gündüz zar zor süt çıkarıyoruz ama gece sütüm asla yetmiyor ve yetmediği için uyumuyor aç kalıyor bende 60 ml mama veriyorum ama hiç vermek istemiyorum aksine sütümü arttırmak istiyorum bunun için neler yapmam gerekiyor siz neler yapıyorsunuz süt arrtırmak için yardımcı olursanız çok sevinirim 🤗🥰
Seref Fundabshn sürekli sağım yapmaya çalış. Bebeğin gelişiminin geride kalması mama yemesinden daha iyi değil. Şuan bebeğin beyin gelişimi oluyor. Tavsiyem bebeğin doyması ve anne sütü sadece yesin diye aç kalmasın dikkat edin. Mama verin ama sürekli sağım yaparak sütünüzü artırmayı deneyin. Süt kesilmez artar endişe etmeyin. Aynı sorunları herkes yaşıyor. Ben de yaşadım ama şuan sadece anne sütü veriyorum. İlk zamanlar mama verdiğim de oldu ve asla esirgemedim. Doyması sizi mutlu etsin :)
Yasemin38 Fundabshn beslenemene dikkat et bol bol su iç 2.5 3 litre kadar ve sık sık emzir bebeğini. Bulgur ,dut kurusu,dereotu ,helva,tahin-pekmez,incir,hurma. Bol su ve sık emzirmek. Saat gözetmeksizin emzir bebeğini canım
Fundabshn 161525 Allah yardımcımız olsun inşallah canım 🤲🏻 Sizde benim gibi hiç mama vermek istemiyorsunuz dimi ? yani ben nedense öyle oluyorum 😩😰
Fundabshn Seref Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 😘 Peki o sağdığım sütümü yine biberonla bebeğime vermeli miyim ? Meme reddi yaşamam dimi bu durumda bu arada slikon meme ucu kullanıyoruz bide anne ucuna benzeyen lansinoh biberon kullanıyoruz 💐🤗
Sultanaridurur Fundabshn Yapmaz bir deneyin benim bebeğimde gazlı bir bebek birşey olmadı Sogani sumakla piyaz şeklinde tüketin inanılmaz süt yapıyor inşallah sütünüz artar üzülmeyin ❤️
Sultanaridurur Fundabshn çay kaşığı ile verebilirsiniz sağdiktan sonra biberon ile verirseniz göğsünü sonra almayabilir bana büyüklerim öyle demişti
Seref Fundabshn anne ucu biberon diye bişey yok. Yine deneyimlerimden ki ben de anne ucu deyip kullanmıştım, biberon kesinlikle meme reddi yapıyor. 3-4 ay biberon vermeyin. Ben biberon yüzünden çok zor günler yaşadım meme reddi oldu ve zprlandık. Meme başı ile emzirmeyi ben de ilk haftalar yaptım fakat orada da şöyle bir sorun var; bebek meme ucunu emerken uyarıyor. Bebeğin emmesi ve tükürüğündeki kimyasalları memede süt salgılamasını uyarıyor ve artırıyor. Bebek emdikçe süt gelir o sebeple. Meme başını da kullanmamaya çalışın zamanla. Kolay gelsin ☺️
riyaziyecimuallime Fundabshn kesinlikle biberon vermeyin. Ben 3 bucuk ay sonra ise basladigim icin biberon vermek zorunda kaldim ama meme reddi yaşayabileceğini kimse bana soylemedi.. Bebegim simdi emmiyor, yaklasik 2 aydir sagarak veriyorum.. Sagarak vermek cok ama cok zor ve yipratici bir surec..
Yasemin38 Fundabshn rica ederim. Bebeğinin az az ve sık sık emeceği dönem şuan canım. Doymadığı için değil temas istediği için,güvende hissettiği için memede kalmak ister. Daha çok küçük onun midesi😊hemen doyar hemen acıkır
Hrygkc Benim çok şükür baya var ama nasııll bol tahin bol su ve ebebekteki süt yapıcı içecekleri arka arkaya dikiyorum aşırı işe yarıyor kesinlikle tavsiye ediyorum ve tabi ki emmese bile memede dursun çünkü bebeğin tükürüğü süt salgılıyor
Fundabshn Hrygkc Çok teşekkür ederim, e bebekten aldığınız ürün süt yağıcı çaylar humana falan mı acaba ? 💐
Efruli Fundabshn benimde bebeğime ilk zamanlar sütüm yetmiyordu 15 cc zor çıkıyordu ben 2 saatte bi sağım yaptım ve bol bol emzirmeye çalıştım bebegim emsede emmesede hep sağım yaptım çıkan sütü kaşıkla verdim tabi aç kalıyordu 30 cc en fazla 60 cc mama veriyordum sağım yapa yapa süt kanallarım açıldı ayriyetten bebekte emdi öyle yavaşça çoğaldı şuan dolu olduğunda 80 90 cc çıkar ayrıca süt artırmanın 4 kurali var stres olmicak sütün %90 i sudur bol su iciceksin sağım yapıcaksın ve bebeğin uyudugu anda sende vurup kafayi uyucaksin emin ol bak nasıl artıyor ha bide bolca pekmezde tüket hem sana kiza kan yapar hemde süt arttırıyor oda aslada pes etme benim annemler pes etti sütun gelmiyor mama verelim artik yorma bu kadar kendini dediler ben oes etmedim şuan arada bi mama veriyorum oda zor durumda kaldım mi deneyin umarim işe yarar 😊
Eda123458 Fundabshn lohusa şerbeti bende aşırı süt yaptı canım YouTube den bak tarifini yap dene bence
Birprenscik Fundabshn bendede kalmıyor kolay kolay ☺️ bol su için, tahin helvası, tarçınlı süt, bulgur, maden suyu iyi geliyor