Minikkizimm Maya1 6 aylikken falan hep kusuyordu. Bi ara pureyi birak kavanoz mamalarinda bile kusmaya baslamsti formül mama disinda bisey istemez olmustu. 1 yasina kadar hep mama agirlikli beslendi öglenleri corba ve yogurt disinda bisey yemiyordu. Cocuk agzina bisey sokturmadigi icin hic cignemeyide öğrenemedi. 3 aydir iste sebze meyve falan bilmeye yemeye basladi. Artik hic blender kullanmıyorum. Yerse yiyor yiyemezse bırakıyorum bidaki öğune kdar aç kaldı falan deyip baska bisey vermiyorum
Minikkizimm Mamaqueen cok bu sekilde yazilar okudum. Anne nin biri cocugum 5 yasinda krese gidiyor ama yemek yiyemiyor orda ona ekstra yemek yapmiyorlar nasil ögreticem falan diye anlatiyordu. Ben bu sekilde olmak istemiyorum dedim. Doktorada gittim dedim pedegog mu konuşma terapistinemi neye gitmemiz gerekiyosa söyleyin dedim. Hic birine gerek yok sen kendin alistirmişsin kendin de ögretebilirsin dedi. Sizde blender kullanmayın lütfen. Bana böyle dediklerinde cok uzuluyordum. Ben sanki bilmiyomuyum kullanmamayı ama cocuk aç kalıcak diyordum yiyemeyince hemen püre yapıyordum. Şuan yemezse yemesin yapmıyorum saldım kendimi biraz
Minikkizimm Filiz2525 eline hep cubuk kraker ver canm. Agzının yanına yanak icine hep ekmek ver o onu yutmaya calisirken agzinda ceviriyor cignemis oluyor zamanla zamanla çozebiliyor bidaha nasıl oldugunu.
Minikkizimm Mamaqueen pure yapmiyorum baska seçenegi yok. 1 gün kusmadan yedigi yemeyi 2. Gün kusuyor yutamiyor. Bazen 2. Kasikta yutamiyor kusuyor ama dewam ediyorum vermeye kustu diye birakmiyorum. Yemegin sonuna gelipte sonlarda kusarsa eger cok uzuluyorum butun yedirdigim boşa gitmis gibi hissediyorum. Yemek istiyor ağzini da aciyor ama her seferinde ayni yeme becerisini göstermiyor neden hala anlamıyorum
Mamaqueen Filiz2525 ah canim kader ortagim😀😀 durumlar ne sende en son ne zaman konustuk hatirlayamadim
Mamaqueen Kizimmmmm kahvaltida omlet, haslama yumurta, pankek, simit, bulamac yiyor. Bizim sorunumuz kahvalti degil normal yemek :(
FistikliLokumum Minikkizimm eglenceli hale getirin karsısında siz biseyleri ıssırarak bsllandıra ballandıra cigneyin devamlı gösterin nasıl cigniyceni sonra ona verin eline verin kendi ıssırıp cignemeye alısır ama gezdirerek yemeye alıstkrmayın evin icinde. Yani aman yesin de gezerek yesin demeyin bu sefer ev bstıyo elleriyle her yere sürüyolar ben bu konuda bi miktar takıntılıyım da otursun ya mama sndalyesinde ya sofra bezinde yesin takıntısı var bende asla gezerek yedirtmem yürümeye baslayınca :)
Minikkizimm FistikliLokumum gezerek yada baska bi yerde oturarak asla bisey yediremem yemez kaçar zaten. Mama sandalyesi dısında hic beslemiyorum. Zaten surekli kusmaya hazir oldugu icin mama sandalyesinde tutuyorum kusarsa hemen bi ufak legen gibi bisey koyuyorum önüne oda alisti artik. Her hafta halı veriyordum yıkamaya. Ona gostericem ögreticem derken ben kilo almaya basladım onunla birlikte yemeye calisirken. Agzima ona vericeklerimden atıyorum kocaman aça aça cıgniyorum görsun diye. Önüne ekmek koyuyorum bi bana veriyo bi kendi agzina atiyor. Ekmegi mesela cok guzel agzinda cevirip yiyor. Ama sabah yerse mesela akşam aynı ekmegi cigneyemiyor öğürüyor
sarilokumumm Minikkizimm pütürlü gıdaları 8.ay vermeye başladım hatta cici bebenin tahıllsını görmüştüm üzerinde 8+ pütürlü yemeye alıştırma yazınca bi paket aldım başlarda almadı sonra eline bisküvi ekmek vs verdim kendi ısırıp çiğneyerek yedi şimdi de kendi yemek istiyor önüne koyuyorum zorlansada çiğneyip yutuyor yutamadığını atıyor bizim tek sorunumuz kahvaltı öğünümüz kahvaltıda yumurta peynir vs onları ezmemi istiyor bütün olarak yemez
Minikkizimm sarilokumumm keske bizimkide öyle olsa sorun etmem hic. Bana doktorumuz en basindan beri catalla ez blender kullanma dedi her kontrolde sordu catalla eziyorsun dimi diye. Ama ben 1 yasina kadar blenderla yaptiklarımi bile yediremiyordum. Ne yaptiysam yemedi agzini asla açmazdı. 1 yasindan snra vitaminle balik yagı ile falan suan yemek istiyor agzini aciyor ama her zman cignemiyor iste
Naylonbranda Mamaqueen Normal yemeği çiğnemeyi bilmediği için mi yemiyor,yoksa tadını mi begenmiyor,mesala pilav makarna kek,yada eline patlamış mısır verince yer mi yada kuru üzüm ağzına verseniz yiyor mu
Mamaqueen Naylonbranda tadini begenmediginden degil cunku agzinda saatlerce tuttugu seyi blendir yapinca ya da ezince hemen yiyor. Tadini begenmese o sekildede yemez bence. Kek makarna pilav bunlari yiyor. Yani cignemeyi biliyor artik. Sadece diger yemekleri ornegin 1 tatli kasigi fasulye yemegini yaklasik 10 dakikada yiyor ona benim zorumla. Yoksa daha fazla surer dakika sayisi
haziranin25i Minikkizimm püreyi bırakmazsan çiğnemeyi öğretmen zor olur kuzum. 6 aylıkken ek gıdaya geçişte hep puturlu verdim doktorumun tavsiyesiyle hiç sorun yaşamadım Bebeğinizin karşısına geçip sizde ağzınıza lokma atıp çiğneyin sizi taklit ede ede öğrenecektir 💜 Kolaylıklar gelsin
Minikkizimm haziranin25i yediremedim yeseydi biraz yemek isteseydi zamanla yavas yavaş ögrenicekti. 1 yasindan snra ek gidaya yeni gecmis gibiyiz. Doktorumz da yeni baslamis gibi dusun dedi catalla ezip vericeksin herseyi asla pure yapmıcaksin dedi. Yemezse yemesin yine blender kullanma dedi. Şuan o sekilde ilerliyoruz yiyebiliyorsa yiyor yiyemezse aç kalıyor ama püre yapmiyorum canm
Naylonbranda Mamaqueen Yani benim çocuğumda öyle bunları yiyor sadece diğer yemekleri dediğiniz gibi yemiyor tadını begenmiyo diye düşünüyorum mesela patatex asla yemiyo benim çocuğumda ama rline sigara böreği verirsem patatesli yiyor
Naylonbranda Mamaqueen Kuru fasulye nohut bezelye benim hatta havuç bile benim bebeğimde yemiyo,ama diğer şeyleri yediğine göre bu çocuk çiğnemeyi biliyo yani
Naylonbranda Mamaqueen Aynen benim bebeğimde öyle tarif ettiğiniz gibi umuyorum ki ilerde yerler iştahlı bı bebek olurlar,bende acaba çiğnemeyi bilmiyor mu diye çok üzüldüm ama işine gelenleri yiyor yemrk yemiyor
Mamaqueen Naylonbranda peki makarna pilav falan haric diger sebze yemegi kofte et falan hic mi yemiyor. Ya da yesede agzinda cok uzun mu tutuyor?
Naylonbranda Mamaqueen Sebze yemiyor,Köfte bazen yiyor,ilk zamanlar karnıbahar yiyordu şimdi onuda yemiyor ağzına verdiğim çoğu şeyi tukuruyor,Diliyle itiyor,jelibon verdim çiğneyip yutamiyor mu acaba diye onu yedi,sakız veriyorum bir saat cigniyo