Zeyn07 babym22 ben hep uyuyor diye uyandırmadimm ama ne kadar ugrassamda çoğu zaman cikaramiyordu çok gazlı bir bebekti bebeğim damlarla idare ettik oda ne kadar fayda ederse yani kaç çeşit ilaç kullandım birtek nurse harveys işe yaradı doktorunuza sorup kullanabilirsiniz siz yinede her emzirmeden sonra çıkarmaya çalışın çıkmıyorsa yapacak pekte birsey yok
Ebrusamet0742 babym22 kolik bir bebeğin varsa denemediğin yol kalmıyor kiraz cekerdekleri kansuk fitil (ben çok korktum bir kere yaptım sadece) metsil bizde ise yaramadik biogaia de tek başına ise yaramadı nurse de tek başına ise yaramadı tavsiye üzerine 8 saat arayla 10 damla nurse 5 damla biogaia veriyorum emzirme sonrası gazını çıkartırken sağ omzuma alıyorum biraz ters geliyor ama bebeğin midesinden öyle hava daha kolay çıkıyormuş tam aciliyormus hatta vurmuyorum bile saat yönüne masaj yapınca pıt çıkıyor 😂 bide dizimin üstüne yüz üstü yatırıp sırtına masaj yapıyorum hem alttan hem üstten çıkartıyor çoğu zaman… Tummy time egzersizleri yapiyoruz o zaman da rahat çıkartıyor bazen dans ediyoruz çocuğu kola gibi sallıyorum galiba o zaman da rahat çıkıyor 😂😂 çıkıyor çıkıyor bitmiyor mübarek Allah herkesin yardımcısı olsun
DefneBadeNurs Ebrusamet0742 biogaia tek başına etkili olmuyor mu peki illa yanında başka bir şey daha kullanmak gerekiyor mu acaba
Egeberk 18_kuzey 5.aya giriyo yani atak döneminde hiç uyumadık şimdi biraz daha iyiyiz sadece eskisi gibi sessiz uyanmiyor ağlayarak uyanıyor bazen 2-3 bazen 4-5 kere uyanıyor
Damlatyl Bende tohum kimyon kullanıyorum tavsiye ederim oglum kolikti ve çözümü ondan buldum.kimyonu sıcak suya katıyorum üzerini kapatıp beş dk bekleyip içiyorum. Tavsiye ederim
TanerKavak babym22 anne olarak değilde baba olarak yazıyorum 🙂 uyusada, uyanikda olsa uyanacagindan korksaniz dahi gazını kesinkes mutlaka çıkarın. Sakın ola gazını çıkarmadan yatırmaya çalışmayın zira gaz almamak bebeğe ve anne babaya ızdırap olarak geri dönüyor.
Elifhamza Minikkizimmm nasıl yapılıyor o çay bizde 23 gunluk olduk bir haftadır gaz sancilarimiz var emerken guxel yapıyor daha sonra hep bi ağlama
Gulkizim babym22 doktor bana her gün yıka gazı daha rahat çıkar demişti gerçekten işe yaradı. Bir de omzundan hafif sarkıtırxasına yatırıp sırtına elini kubbe yaparak vuracaksın ya da sert bi şekilde sıvazlauacaksın dedi. Bir de çok güzel kolik gaz masajı videoları var ILoveyou hareketi var onlar işe yarıyor o videoları mutlaka izleyin karnına zeytinyağı ile saat yönünde masaj yapın işe yarıyor
ALYASMUMMY Merhaba bız 6 ay kolık gaz sıkayetlıydık yurt dısından dogal ıcerıklı gaz masajı kremı getırdık son ıkı kutu satısta trendyolda 304 tl 200 tlden verıyorum haberınız olsuna
_ipekk18 babym22 14 günlüğüz her emzirmeden sonra deniyorum olmuyor uyuyor uykusunda da kıvranmıyor Olsa rahatsız olur diyorum gayet rahat uyuyor arada kıvranıyor ama çoğunlukla uyuyor
Cik babym22 varsa bir yöntem bende alırım çok deniyorum ama üstten daha gaz çıkarmayı başaramadık bağırsağa indiği için sancıdan kıvranıyor ne yapacağımı şaşırıyorum sancı girdiğinde ne yatırıp masaj ne emzirme bişey yapamıyorum gaz ilacı harveyde aldm ama fayda etmedi pek
zeynpela13 Sıcak su torbasının üstüne battaniyeyi serip bebeğimi yüzüstü koyup alttan elimle destekliyorum, hafifce ovalıyorum kısa süre içinde ne var ne yoksa çıkıyor, çok etkili kızlar, daha az önce yaptık :)
Busra2326 Minikbirbaby ben mommys bliss kullanıyorum bebeğim gazını cıkaramasa bile rahatlatıyor çok memnunum 45 günlüğüz
Deletedmom_11 Youngmom7 burnu için aspiratör mü kullannyosunz. Zarar veriyo olablr endişeyle çok kullanamyorm ama başka yöntem varmı acaba
Youngmom7 Deletedmom_11 önce serum fizyolojik ile burnunu yıkıyorum çoğu çıkıyor. Geri kalan pisliği de otribebe ile çekiyorum. Anne bir ucunu ağzına yerleştirip yumuşak uçlu tarafı da burnuna yerleştirip nefesi ile çekiyor ben onu kullanıyorum. Çok da memnunum
3melek_annesiii Deletedmom_11 canim burun için aspiratör kullanabilirsin ama günde 3 defayi geçmemesi gerekiyormuş yoksa burunda kanama veya tahriş yapabiliyormus doktor söylemişti serum.suyunu günde 8 defaya kadar da kullanabilirsin bi sıkıntı yok ve serum suyunu enjektöre çekiyorsun önce sağ burnuna fos diye hızlıca sıkman gerekiyor ama yanında biri olsun çünkü bebeği kucağında sana doğru oturur tarzda hafif egik tutması gerekli daha sonra sola aynı şekilde sık ve yüz üstü uzandirip elin kubbe şeklinde sırtına biraz hızlı vur o şekilde canlari da acimiyormus ve burnundakiler komple temizleniyor ben o şekilde yapıyorum artık bu arada kusabilir korkma o şekilde de balgam çıkartıyorlar
Sultan_123 babym22 valla ben bir gaz masaji kesfettimm takir takir cikartiyorum. Oyle ayagina sicak seylermia agiz ustu yatirmaymis onlardan once yaptigim masaj daha iyi sonuc verdi. Masajida bircok video izleyerek kendim bir masaj olusturdum . Bide bi kac haareket yaptiniz baktiniz cikmiyo hemen pes etmiceksiniz yok cikmiyo dedikten bes dakika sonra zaten cikmaya baslicak emin olun. Gazlar anca toplaniyo cunku
Nilh20 21gunluk şu an bugün ilk defa oldu ikinip kizariyor morariyor. Ne gaz damlası var ne başka bişey nasıl geçecek bakalım. Sadece kucağımda uyuyor
Sultanyldzz Nilh20 damla yerine ayağının altına elma yağı sürmenizi öneririm benimde oğlum 26 günlük çok işe yaradı
1712Elifeda babym22 Bizde çok şükür elhamdulillah gaz problemi yok ama biogaia diye bir gaz damlası var çok iyi etrafımda kullananlar var ordan biliyorum 😊😊