sdanz Merhaba. Bebegim 3 ay 7 gunluk. Bugun rutin kontrolu icin doktoruna gittim ve bas cevresi 36 cm cikti. Tomografi cekimine yonlendirdi ancak rapor sonucu ön fontanel acikligi yeterli olmadigindan degerlendirme yapilamamistir. Degerlendirilebilen orta hat yapilarinda belirgin patoloji saptanmamistir. Doktor izlemeye aldi ancak sizce bu durumda ne yapmaliyim, 36 cm icin korkmali miyim ve ileride bir sorun teskil eder mi ?
Birmavihikayesi sdanz merhaba bebeğinizin yüzü de küçük mü peki Bende aynı durumu yaşıyorum da doktorumuz 6.aya kadar takipli olucaz dedi
Mavis34 sdanz bizim 2.ay kontrolünde 36.5 çıkmıştı 3.ay kontrolü bugundu ama ölçmediler. Sizin postu okuyunca farkettim olmasi gereken kaç acaba
Srnd sdanz kesin tanı 6 aylıkken koyuluyor canım. Anne karnında nasıldı belki yapısaldır. Boyu kilosu nasıl
minabebek sdanz benim iki kaynımın kafası küçüktü dayılarına çekmişler çocuklarınında başları ufaktı suratlarında minyon sağlamlar bir sorun yok çocuklarda kayınlarımdada öyle genetik olabilir mi sizde de?
sdanz Birmavihikayesi bakildigi zaman bariz bir kucuklugu yok hatta olcum bu sekilde cikinca biraz korktuk ve sasirdik
Mavis34 sdanz benimde 36+0da doğmuştu prematüre denildi yoğun bakımda kaldı bir ve ikinci ayfa bakıldı bugün 3.ay kontrolümüz vardibunuttu doktorum galiba asi felan olunca arada kaynadı ama saglik.ocagi hic olcmuyor ben özele gidiyorum orda ölçüyorlar doğumda yanlış hatırlamıyorsam 34.5 di ikinci ayda 36.5 olmuştu. Yalniz bugün binguldagina baktı basını tutmasına baktı iyi dedi hatta haftaya çocuk norolojisine gideceğiz kontrol amaclı erken doğum diye. Senin rapordan anladığım kadarıyla bebeğin bıngıldak kapanmış gibi açıklık yeterli değil demiş bingildak beyin gelişimi için çok önemliymiş erken yada çok geç kapanması uygun değil onunda. boynunu dik tutması felan nasil
Esraburkay sdanz önemli olan büyümesi baş çevresininde ilerlemesi gerek çünkü sıkı takip ettirin bakçşka bi doyorda görsün
Deletedmom_34 sdanz normal değil, çocuk nörolojisine görünün mutlaka, hiç normal değil büyümemesi, başka doktora görünün, bıngıldağı kapanmış mı ona da bakın kapanmaması gerekiyor
sdanz Srnd 14 ekim dogdugu gun ile bu tarih arasinda hep ayni kalmis. Durum boyleyken doktorlarin normal karsilamasini pek anlayamiyorum
Srnd sdanz şimdi benim bilgilere bakıcam yazarım hemen şöylede anlatiyim benim bebeğim ben 36. Hafta da doğdu hrm gelişim geriliği vardı. Kafa ölçümü en geri olandı hatta doktor neler dedi neler çok korktum ama şimdi bir sıkıntı yok haa şöyle baş çapı en alt sınırda ama kilosuda öyle. Minicik doğdu zaten. 1900 doğdu persentil tablosunda en alt kiloda bile yoktu düşün ondan dedim doğumda nasıldı diye
sdanz Srnd 38. Haftada sezeryan ile dogum yaptim. Ama her testi gecti ve farkli sehirlerde de doktorlara gosterdigimde sorun yok diyorlar. Naz da Başını dik tutması, kalkmaya yeltenmesi, gulmesi, konusmaya calismasi her seyi yerinde
Srnd sdanz evet mesela başını tutamıyor başka durum olsa. Baktım şimdi 28 temmuzda doğdu 17 ağustosta 31 27 ağustosta 34 8 eylül 34 10 ekim 36 sonra her ay artmış birer birer. Başka doktorada bir danışın
crazymommy2021 Biz de hidrosefali sebebiyle tajip edildik fazla buyuyordu doktorumuzda bunun normali haftalik 0.5cm buyumedir demisti