Sevgiela kilo alsın diye değil ama sağlıklı ve dengeli beslensin diye dikakt ediyorum. Şu an 10 aylık. Yumurta beyazı, domates gibi şeyleri çok daha önce tattırdım. O yüzden kahvaltısında bir gün omlet yiyor, bir gün pankek, bir gün tarhana tost vb şeyler. Öğlen genelde hafif tarzda öğünler hazırlıyorum, kuru üzümlü kek, zeytinyağlı taze fasülye, kabak tatlısı, meyveli yoğurt tarzı şeyler. Akşam yemeklerinde 2 gün balık yediriyorum. 2 gün et yediriyorum. 2 gün sebze yediriyorum. 1 günde de bakliyat yediriyorum. Yani aslında da hepsini gününe göre dengelemeye çalışıyorum. Mesela, kahvaltıda 1 kaşık keçiboynuzu pekmezi özü ve ceviz kesin oluyor, her gün yumurta yemek istemiyor zorlamıyorum, öğlen sebze yediyse akşam protein ürünü yazıyorum. Tavuk vermiyorum. Marketten tavuk vereceğime hiç vermiyorum daha iyi. Ancak eşimin halasının tavukları var onlar kesince kıza ayırıyorum buzluğa. Çorba vermiyorum. Çorbayı gereksiz görüyorum midesini su ile doldurmak mantıklı değil. İlik sularıyla sebze yemekleri, et yemekleri yapıyorum. Pirinç, pirinç unu gibi şeyler, irmikler, muhallebiler, ekmek, makarna falan vermiyorum. Boşa kilo besleyiciliği yok. Pilavını siyez bulguruyla yapıyorum. Yoğurt ayran kefir her gün menüsünde oluyor. Asla çiğ süt kullanmıyorum, sağlıksız geliyor. Hala anne sütü alıyor uykularından önce emmek istiyor. Gece maması tarzı bir şey kullanmıyorum