DefneRana3881 Ezelll12 aslında haklısınz biliyorum süt yapr ama cesaret edemedm işte 😔 büyük kızım hasta covid geçiriyoruz düzelince bir deneyim olmazsa bulguru bakliyatı kimyonla
Ezelll12 DefneRana3881 Cok geçmiş olsun 😔tabiki deneyin zamanla sütünüz artıkça bebeğiniz daha çok sevinicek ve doyucak 4 aydan sonra zaten kendileri gazlarını çıkarmaya başlicaklar hiç kendinizi yemek konusunda sıkmayın 🤗
DefneRana3881 AsyaNaz saydıklarınızın çoğunu çıkardım hayatımdan korkuda 46 günlük kızım dün ilk kez belkide yoğurt yedim 😁 yavaş yavaş yemek istiyorum bişeyler aslında daha erkenmi bilmiyorum ama mercimek pişirrken dediğiniz aklımda olacak teşekkürler
Kuzeymiram DefneRana3881 bence hayatindan cikarma canim yedigimiz hersey gaz yapiyor ayni zamañdada süt yapiyor fasulye bulgur nohut portakal karnibahar brokoli muz vs.. hepsi gaz yapiyor ama hepside en cok süt yapan seyler . Bebekte gaz olucak mecburen bizde gün icinde masajlarla cikartmaya calisicaz gazini . Sadece nohut ve fasulye yememeye dikkat ediyorum farkediyorumki onu yiyince ertesi gün cok agliyor gaz asiri oluyor
Aag Valla yemeklere hasret kaldım aslında yemek yemekten soğudum desem yeridir. Bebeğimde süt alerjisi belirtileri var 2 haftadır kestim ve iyiye gidiyor gibi bende ne yiyeceğimi şaşırdım. Elimi neye atsam ya süt tozu var yada gaz yapıyor. Çorba sadece et sulu şehriye çorbası yiyordum o da ete de alerjik olabilir diye omu da kestim.yavaş yavaş deneyerek yiyeceğim.
Aag Asiii Benimki de 4 ay 12 günlük gaz işi hala devam ama daha az acıtıcı😅 fasulye gibi aşırı gaz yapan şeyler yemezsem çok zorlamıyor.pırasa da gaz yapar ama çorbası daha az etkilidir. İçine kimyon katın birde pişirirken köpürüyor ya onu alın inş aşırı gaz yapmaz. 0 gazlı hiçbir besin yok malesef
Kuzeymiram Aag bebeginde gazmi var yoksa tuvaletinimi yapamıyor 😊 ben halen gaz soeunu,var saniyordum megersem tuvaletini,yapamıyormuş gunde 5 kere tuvaletini yapması gerekiyormus
DefneRana3881 Asiii ben şehriyeli yapıyorm içinde bişey yokki un şehriye su azcık limon suyu baharat tavuk bence yapmaz bol vitaminli ye ye 😂
Irmakprensesinannesi Asiii 2 aylık bebek e çorba ek gida verilmez Allah aşkına ya onların mideleri küçücük ve çok hassas ilk 6 ay hiç doktor önermiyor ve gaz varsa siz gazlı şeyler yemeyin emzirin çok bir şey vermek istiyorsanız mama verin
Asiii Irmakprensesinannesi Gaz yapmayan çorba bebek için değil. Benim için. Sonuçta yediklerimiz sütle bebeğe geçiyor. Gaz yapmayan çorba önerilerine açığım 😊
minikturta Irmakprensesinannesi ne kadar da hazırsın kız hemen ahahah kendisi için sormuş bebeğe gaz yapmasin diye😂😂😂😂
Asiii Kuzeymiram benim kızım 3 günde bazen 4 günde bir kakasını yapıyor. Kabız değil ama yinede durum bu. Üstelik gaz sancısı 😔
Aag Kuzeymiram 4 aydan sonea bile hala 5 mi yapmalı 😅 vay be. Azalacak ye biliyorum büyüdükçe 5 ise iyi. Evet sanırım yapamama sorunu var daha doğrusu karnı gurul gurul sonra büyük insan gibi bi anda çıkıyor 😅🙈 afedersiniz. Bu normal değilmiş işte. 10 12 günüde kesmiştim geri süt tozu içeren şeyler yedim 1 günde az krem peynir yedim karnı tekrar başladı guruldamaya🤯🤦kuzum uyuyacak sancısından uyutmuyor ancak rahatlayınca uyuyor
Kuzeymiram Asiii bu durumu cok iyi biliyorum ya gazindan dolayi tuvaletini yaoamiyordu gazi cikarsa ancak oyle tuvaletini yapiyordu . Saglik ocagindaki doktor hakiki zeytin yag damlat bi iki damla demisti bende bazen iki damla damlatiyorum aksamina tuvaletini yapiyor . Bide bebek yagi veya zetin yagiyla saat yonune dogru karnina masaj yap bagirsaklari calistiriyor . Bacak egzersizide yaptirabilirsin ben bu egzersizi yabanci bir kadinda gördüm. Bebegin iki bacagini tutup daire gibi ceviriyordu birsz saga sonra sola dogru ondan sonra sirayla bacaklarini itip cekiyordu sonra ikisini itiyordu gazi cikiyordu . Ben bu egzersizi kesfedince cok rahatladim . Cok uzun oldu insallah anlamissindir anlatabilmisimdir😄