Sabır sabır sabır… Biraz uzun olacak ama üşenmeyin, okuyun :) Oğlum şu an 1 yaşında önceden kucağımda sallayarak uyutuyordum ben çok deneyip vazgeçtim uyku eğitimini yapamıyorum deyip ama bir gün artık bel fıtığım ve siyatiğim olunca e o da büyüdükçe ağırlaştıkça dayanamadım ve karar verdim. Karnını doyurup altını değişip (gece uykusunda ek pijamalarını giydirerek) bir ninni belirleyip o ninniyi açtım kucağıma aldım öptüm ve iyi uykular bebeğim deyip beşiğine yatırdım. Ben yatırdım o kalktı vazgeçmedim yine yatırdım ağladı aldım sakinleştirdim ve susunca yine yatırdım beşiğine yine kalktı ayağa sızlandı yatırdım yani o kalktıkça direndikçe bana ben vazgeçmeyip ona direndim. Ara ara yüzünü sevdim elini tuttum sırtını sıvazladım ama bunları çokta abartmadım ki buna da alışmasın 3-4 gün sonra teması kestim ve sonra 3-4 gün içinde o da alıştı, ben uyku eğitime başladığımda oğlum 9 aylıktı. Gündüz uykularımızda gece uykularımızda aşırı düzensiz ve zamansızdı uyku eğitimi öncesinde ama uyku eğitimi sonrası gündüz uykuları gayet düzenli oldu uyku süreleri uzadı geceleri yine uyanıyor ama eskiye kıyasla daha az(eskiden yarım saatte bir kalkan bebeğim sonra 2-3 saatte bir kalkmaya başladı şimdiyse arada bir kalkyor su içiriyorum ya da sırtını sıvazlıyorum tekrar uykuya dönüyor)… Vazgeçmeyin, sabredin sonuçta kazanan siz oluyorsunuz inanın benim oğlum çok isyankar ve inatçıyken ben başardıysam herkes başarır :)