Tgbkrm-21 Sssbbbb he ole mi kullanılabilir o zaman bende kapya biber tuketirken bile tereddüt ediyordum da bisey olur mu die 🙈 teşekkürler :)
ilkanne27 Deletedmom_34 üniversite hastanesinin sitesinde randevu kısmında çıkıyor eğer bulamazsaniz hastahaneye arayın bilgi veriyorlar
Elifalyademir Deletedmom_34 Merhaba. Bizimde kakamız mukuslu kaşında ve kulaklarında egzamalar oluyor tekrarlayan konağımız var. Doktorumuz ilk sütü kesti, sonra yumurta, en son kırmızı eti kesti. Kakasını yaparken çektiği sancılar az da olsa azaldı. Yalnız kakasının düzelmesi hiç tüketmezsem ve alerjisi bu ürünlerden birineyse 45-90 günde ancak geçebilir dedi o da en iyi ihtimalle.
huzunkovankusu Deletedmom_34 canım geçmiş olsun, bence kesin net alerji doktoruna git. İlle süt alerjisi değil çoklu besin alerjisi de olabilir. Deneme yanılma yöntemiyle bulman lazım. Ve olabilir gibi bişey yok her şey yapıyor olabilir. Soğan bile alerji yapmıştı benim oğluma mesela. Muz yapmıştı. Bizde de çoklu besin alerjisi vardı yardımcı olurum 😊
Badece huzunkovankusu merhabalar. Bizde de muhtemelen çoklu besin alerjisi var ve bir türlü geçmedi. :(
huzunkovankusu Deletedmom_34 bi de kan testi doğru yanıt vermeyebiliyo, deri bile vermeyebiliyo ona çok güvenme
Aleycsr Deletedmom_34 benim beneğimde aynı laktoza çıktı süt ve süt ürünlerine ben kuruyemiş ve yumurtayı kestim 1 ay oluyor hala devam ediyor egzama ve mukus köpüklü kaka bu günde dana eti diyetine başlıyorum çaprak alerjidir diye deneme yanılmayla bulcaz tek çare
Deletedmom_34 Aleycsr alerji olduğuna emin oldunuz mu test yaptırdınız mı? Ben kendim öyle olduğunu düşünüp başladım, süt+yumurta kestim, bir ay olacak hiç azalma olmadı, ben de kuruyemişi kesmeye başladım ek olarak bakalım azalacak mı
Mircan Deletedmom_34 bebeğimin kakasinda hiç kan görmedim yüzünde ara ara kızarıklık oluyordu küçükken kakası köpüklüydü ve tavuğa alerjisi olduğunu öğrendim. Ama suda var aşırı gazliysa oda kakada köpük yapıyor
Deletedmom_34 Mircan evet aşırı gazlı ama mukusu da var aşırı, 10 günlükten bu yana 3 buöuk aydır, tavuğa alerjisi olduğunu deneyerek mi öğrendiniz test mi yaptınız
Mircan Deletedmom_34 canım benimkininde mukuslu ve köpüklüydü öyle küçükken doktor aşırı gazdan dedi. Ben ne zaman ek gıdaya geçtim kızarıklık başladı çünkü tavuk çorbası yapıyordum yedirdigim zaman bakiyordum 1 gün sonra kızarıklık var tavuğu benim Yemem’de hiç bir sıkıntı yok ben hala yiyorum onda hiç bir rahatsızlık yok ama verdiğimde oluyor sadece ben kendim deneyerek buldum takip ettim o gün ne verdiysem rahatsızlığını vücudunun ne gibi tepkiler verdiğini dikkatle izledim ve tavuk kesindi kestim bütün kızarıklık gitti. Ama ek gıda öncesi hiçbir sorun yoktu kendi yedi öyle başladı.
Anneyimmmm Deletedmom_34 ben bikere acı yemiştim kakası köpürmüştü çok acıda değildi ama ona bağlamıştım
Anneolmak__ Deletedmom_34 eğer ki kakası kokulu, yeşil vs değilse köpüklü kaka demek gazdan dolayı oluşan bir durum maalesef. Bugün 27 günlük olduk hala 5. günden beri aynı sorun var. Çünkü sütüm çok tazyikli şekilde geliyor. Bu da bebekte gaz oluşumuna sebep oluyor. Ayrıca bebek laktoz ve su icerigi yüksek olan ön sütü çektiği için asıl yağlı sütü göğüste bırakıyor. Bu da zamanla gelişim geriliğine sebep olabiliyor. Bu duruma hiperlaktasyon deniyor. İsterseniz bir araştırın. Ben bazı yöntemlerini deniyorum sanki biraz biraz ise yarıyor gibi. Geçmiş olsun :)