Nur_29 Arkadaşlar Aranızda bebeğine dil bağı ameliyatı yaptıran varmı , yada dil bağı ameliyatı hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ? 😔
Elele Nur_29 benim oğlumda vardı iki buçuk aylık civarıydı ameliyathanede kestiler steril ortamda olması gerekiyor dşye yoksa çok kısa bi işlem Ankara’da doktor odada kesiyordu biriyle konuşmuştum kontrole gidince kestirdik demişti
piamater Nur_29 dil bağı ameliyatı basımıza gelmedi şükür. Ama içiniz rahat olsun insan vücudunda en az acıyan ve en hızlı iyileşen uzuv dildir. İnşallah bebeğin de ağrısız sızısı atlatacaktır 🙏
Nur_29 -erCansu- aslında doktora gittik 6 ayını doldursun öyle gelin dedi kalın damarlı görünüyor anesteziyle olması gerekli dedi , yaptırmak gerekli midir sizce
-erCansu- Nur_29 1 yaşına gelince anesteziyle kesiyoruz demişti bana doktorum küçükken bişey yok dikiş yok hemen kesiyorlar ama biz kestirmedik 3 yaşında konuşmasında yemesinde bi sıkıntı yok diye korkulacak bişey değil yani yavrm üzülme
-erCansu- Nur_29 canım suan 3 yaşında dili m şeklinde oluyor gecen çarşamba geniz etini aldırdık kbb doktoruna yine söyledim bi sıkıntı vermiyor önemli bişey değil dedi tek sıkıntı ilk dogdugunda mememi tutamıyor olmasıydı ama ozmanda ısrarla kesme gereği duymadılar
Elele Nur_29 çocuk cerrahına gösterin onlar söyler bazıları kendiliğinden kopuyormuş büyüyünce hiç acılı bi işlem değil korkmayın çok kısa sürüyo bazılarının kesilmesi gerekiyor beslenme ve konuşmayı etkiler diye bana öyle demişti çocuk doktoruna ve çocuk cerrahına göstermiştim ben de korkmuştum ama basit bir işlem ne kadarlık bebeğiniz
Nur_29 -erCansu- kalın damarlı ve dikişli deyince panik yaptm , hakkında pek bilgim olmayınca aslnda emme sorunumuz da yok yani ama sonraya dgru ne olur bilemedgimden karar veremedim
Nur_29 -erCansu- Benimde ilk başta tutamıyor gibiydi şuan öyle bir sorunumuz yok çok şükür ama , 6 ayını doldurunca tekrar gelin dedi ay sonu gideceğiz bakalm inşallah
-erCansu- Nur_29 e zaten şimdide anestezi uygulıcaz diyorsa bekle konuşmasında falan sıkıntı olursa tekrar görüşürsün doktorla bilmiyorum ya ben bitek dil bağı için anestezi verdirmek istemediğimden beklemiştim başka bi doktora daha danış istersen yanlış yönlendirmek istemem
Nur_29 -erCansu- bir doktora daha önerdiler Diyarbakır da olduğumuz için aslnda pek doktorlar hakkında bilgimiz yok , onada gosterecegz
Nur_29 Elele bizde çocuk cerrahna gösterdik , kalın damarlı ve anestezi ile yapılması gerekiyor dedi , 6 ayını doldurunca gelin tekrar dedi , şuan 5 ay 15 günlük bebeğim
Elele Nur_29 o zaman bekleyin ya da başka doktora daha gösterin bizim durum farklıydı anestezi hakkında bişe diyemicem ben olsam ben de tedirgin olurdum
Leman01 Nur_29 benim oğlumunda dil bağı vardı 35 günlükken sünnet ile birlikte yaptıracaktık. Doktorun hareketlerinden gıcık alınca vazgeçtik. Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 aylıkken mama içerken kendiliğinden koptu. Doktora götürdüğümüzde çok az kalmış onada ameliyat gerekmez dedi
Nur_29 Nur_29 Leman01 dilinin altında bir degisiklikte var ama anlamadm ya yakn zamanda gidicez hastaneye nasipse