Alisyamm Almanya’da yaşayan ve çocukları kindergardena başlamış yada başlayacak olan anneler tecrübelerinize ihtiyacım var benim kızımda başlıcak biz evde Almanca Türkçe karışık konuşuyoruz kızımız nein yada jaa deyince anlıyor ama konuşmuyor sizler nasıl yaptınız
Mommqueen Alisyamm amerikada ysşıyoryz kızım şuan 4 yaşında biz bu yıl vermedik hamileydım yoğunduk vs önümüzdeki döndm için vericez zaten 5 yaşında olcak türkçesi çok düzgün ingilizceside bu yıl dışardan kulsk dolumuyla ilerlerde tanışma selamlaşma bunları biliyor renkler sayılar vs biliyor çoğu konuşulan şeyide anlıyor biz önceliği türkçeye verdık yanı okulda nasılsa öğrenicek ingilizceyi dıye hiç bi öğretme cabasnda bulunmadık keza okula gtmeden bunları öğrendi bile
Yazannesi1 Alisyamm Arkadaşım Berlinde tam 2 yaşında olunca kızı mektup gelmiş. Geçen yaz yani oda eylülde vermişti kreşe. Evde sadece Türkçe konuşuyorlar. Alışmakta her çocuk gibi zorluk çekmiş ama alışmış şu an 😊🌸
Bozzzzy Alisyamm biz Türkiye’de yaşıyoruz oğlumla sadece Almanca konuşuyorum geri kalan herkes Türkçe genelde Türkçe konuşuyor ama ben uyarınca Almancaya dönüyor o yüzden takmayın kafanıza bende 3 yaşında hiç Almanca bilmeden başladım kindergarten e çocuklar çok çabuk kapıyor
Alisyamm Annesinin_kuzusu00 bize mektup geldi aradık konuştuk 3 yaşına girince hemen alıyoruz dediler birkaç şey var yapılması gereken önce onları yapmamız lazım 10 ay var daha başlamasına
ftsdmrhn Alisyamm benim eşimde evde hep Türkçe konusurmus, kreşe başladıktan sonra almancaya dönmüş hep. Şimdi almancasj anadili sayılır, bence siz Türkçe konuşmaya devam edin, zaten uzmanlarda ilk önce anadilini öğrenmesi konusunda tavsiye veriyor.
Annesinin_kuzusu00 Alisyamm aynen bende oyle dusunuyorum.Hic sorma ya avusturyada oyle baya tuhaf kuralari var
Alisyamm ftsdmrhn bende katılıyorum Almancayı her türlü öğrenecek ama Türkçeyi sonradan öğretirsem çok zorlanır ondan ilk önce Türkçe konuşuruz
Yazannesi1 Alisyamm Doğrudur yaptığınız yanlış demiyorum yanlış anlamayın lütfen 😊🌸 sadece arkadaşımın yaşadığını anlatmak istedim. Hatta bu gün konuştuk şu an çok korona vakası varmış orada ve 1 hafta gidiyor 10 gün evde dedi 🤷🏻♀️
Alisyamm Yazannesi1 yok estağfurullah ben tecrübe almak İçin sordum size yanlışım varsada sizin gibi tecrübeli anneler satesinde öğrenicem
SedaMeyra Alisyamm mrhaba kizim gecen hafta sali gunu 2ser saatle basladi bugun 8-14.30 okulda kaldi. Almanyada yaşıyoruz. Esim hollandac biliyor. Evde almanca konusa yok. Kizim haliyle almanca anlamiyor. 3 yasinda. 1 haftadir tuvaletini su ihtiyacını vs nasil anlastigini bilmiyorum ama hallediyor. Ic camasir temizbir sekilde evegeliyor. Ogretmenlerine de herseyi soruyoruz her sey yolunda diyorlar. Merak etmeyin cocuklar cok cabuk adapte olur. Bir kac ay sonra almanca kelimeler cumleler cikacaktir.bu arada bizim kitap okuma aliskanligimiz var genelde turkce okurdum 1 aydir turkce kitaplari kaldirdim almanca kitaplari okuyorum Türkçe yorumlsada en azindan almanca kitap okumayla kelimelere asinaligi oluyor.
Alisyamm SedaMeyra bizde kitap okuyoruz Almancada Türkçede ama kızım hiç bir şekilde izin vermiyor okumamıza hemen sıkılıyor çok hiperaktif biraz korkuyorum aslında
Alisyamm SedaMeyra Hessen raunheim kendi yemek yemeli kendi uyumalı dişlerini kendi fırçalamalı tuvalete alışmalı ellerini yıkamalı ja,nein,was,warum,wo,mama,Papa gibi kelimeli bilmesi gerekiyormuş 12 li puzzel yapmayı bilmesi gerekiyormuş