Rzgrmrv93 Sibellaa benim oglum da 9 ay 20 gunluk cift cekilmis kuzu kiyma aliyirum 8 ayliktan beri kofte yapiyorum oncesinde de haslayip kiymayi corbalarina katiyordum. koy tavugu kestiriyorum ayiriyorum corbalik yemeklik hasliyorum sonra didikleyip terbiyrli sehriye corbasi yapip icine atiyorum kahvalyina da pankek omlet falan yapiyorum ara ogun olarak da mevsim meyvelerini pure yapiyorum oyle yiyor sizede fikir olsun
Sibellaa Rzgrmrv93 teşekkür ederim ☺️ Aslında o kadar planlı başlamıştım ki ek gıdaya oğlum yemeyince afalladım ne yapacağımı şaşırdım. Çok yararlı bilgiler edindim. Kestirdiğiniz tavuk eti çok sert oluyor mu? Köy tavuklarının eti genelde sert oluyor yiyemez diye düşünüyorum.
renkliruya Rzgrmrv93 köfteyi nasıl yapıyorsunuz? Ben bir kere yaptım kuru oldu.. Fırında mı pişiriyorsunuz yağda mı?
Rzgrmrv93 Sibellaa evet masallah tas gibi baya hasliyorum yumusayana kadar cok ufak didikliyorum o zaman sıkıntı olmuyor 😊
Sibellaa Kuzumveben ay yesin de ben saatlerce uğraşmaya razıyım. Çok soru sordum ama ☺️ Eğer organik tavuğu marketten alıyorsanız onlar donmuş satılıyor hepsini de tek seferde yemek mümkğn değil pişirip öyle mi saklıyorsunuz?
Kuzumveben Sibellaa yok pisirip muhafaza etmiyorum dondurucuya atiyorum ordan parca parca alip kullaniyorum
Rzgrmrv93 Sibellaa evet verdim balik gecen gun izgara olarak ama mevsiminde yemesi taraftariyim bakalim nasil olacak o da 😊
TomrisBebek Kuzu incik öneririm ben hem haslayip ilikli kemik suyu elde edip donduruyorum küçük küçük hem de eti çok yumuşak oluyor iyice kucultuyorum çiğnemeye çalışıp yutuyor. 🤗
Kuzumveben Nicemother anladim canim benim doktorum 7.ay bitiminde corbalarina koyarak 3 kere cekilmis kuzu kiyma ile yapabilirsin dedi
Rzgrmrv93 renkliruya kofteyi hazirliyorum.suda hasliyorum ondan sonra kizartiyoeum biraz yumusacik oluyor
Furkansmomy 9 aylıgız fırında köfte patates yapıyorum iştahla yiyo 🤗 onun dısında her yemeğine corbasına kıyma koyuyorum tavugu bikaç kez verdim köy tavuguydu ama markettekine güvenmiyorum oyüzden şuan vermiyorum doktorum marketten verme dedi🤷🏻♀️
Sibellaa Furkansmomy markettekine ben de güvenmiyorum köy tavuğu yumuşak oluyormuş sanırım sert olur diye denememiştim bi onu deneyeceğim. Köfte patatesi de deneyeyim sever diye düşünüyorum teşekkürler 🌸
Duygual Sibellaa Evet, kışın sonunda çipura alıp yedirdim 2 kez, sevdi yedi onu da, ama şimdi hava sıcak ya bayat olur diye korkup alamıyorum.
Duygual Deletedmom200 1 ay erkek doğdu, ama 6 ayı tamamladıktan sonra gelişimiyle ilgili hiçbi sıkıntı olmadığı için ve yaşıtlarını yakaladığı için 7.ayında ek gıdaya başladık.
Duygual Edooo Yumuşak olduğu için köfteler damağıyla ezip yutuyor, aynı şekilde kuzu eti de çok yumuşak, damağıyla ezip yutuyor, en başından beri hiç sorun yaşamadık yutma konusunda.