Danerys 2 aylıktan beri kitap okuyorum. 6 aylık olmamıza az kaldı. Ama artık kitap okurken ıhıhı diyor sıkılıyor. Sus kitap okuyoruz diyorum beni hiç dinlemiyor. Dişlik falan kemiriyor. Hareket etmeye çalışıyor. Kitabı sıkıcı da okumuyorum. Kitap seslendirmişliğim var inanın etkileyici okuyorum yine de sıkılıyor. İnat edip devam ediyorum iyi mi yapıyorum bilmiyorum.
Annesinin_kuzusu00 Danerys 18 aylik kizim basini alip gidiyor guya kitaptaki resinleri anlaticam🤣ona ragmen okuyorum gunluk 2 defa kitap okuyorum bunu rutin haline getirdik
Kbraba Danerys bence hepsi aynı bizde okuyoruz ama dinlemiyor hiç ilgisi hep başka yerde ortamı sade hale getirip ilgiyi kitaba vermesini sağlamaya çalışıyorum
Arastirananne44 Danerys Kitabı benim kız da okumamı hiç sevmez. Iki yaşında şuan hala ben okuyunca elimden alır atar. Bende sıkmamak bunaltmamak için asla istemediğinde okumadım.Şu bir kaç aydır kendi alıp okuyo resimledre bakıp hikayeler anlatiyo çok seviyo yani ben üstüne dusmedikce o istiyo.
Noname21 Danerys 6 aylik cocuk icin abartmayın. Kitaplarinonune koyun . Oturup dinlemesini beklemeyin. Kitap okumak yerine sürekli konuşmakta aynı şey. Daha küçük olduğu icin
Danerys Annesinin_kuzusu00 ben de her gece yatmadan önce okuyorum ama sanki kendi rutunim gibi. Kitabı yaklaştırıyorum ısırmaya çalışıyor. 😅 diş dönemindeyiz bir de herşeyi ısırmaya çalışıyor. Beni hiç takmıyor
Annesinin_kuzusu00 Danerys Bizim kitaplarin dili olsada konuşsa🤣😆Hepsi pert kizim isira isira ne hale soktu😂😂
Danerys Kbraba yok arada bakıyor. Eğer 10 sayfa falansa bakıyor. Sonra sıkılıyor. Ben roman da okuyorum( çocuk romanı) hep dinlerdi daha minikken şimdi sıkılıyor
Danerys Arastirananne44 düşmeyince de hiç istemiyor benimki küçük diye mi? Bilinçaltına girer mi okusam acaba. Konuşmayı öğrensin diye okuyorum aslında. Çünkü evde eşim ve ben varız. Pek kalabalık görmüyor. Hergün konuşuyorum ama başka kelimeler de duysun istiyorum
Hilal8689 Danerys aslında cevap bu cevabınızda gizli yaptığınız etkinlik çocuğun seviyesine uygun değil. Seviyesine uygun bol resimli kitapları okumanız lazım. Benim kızım 3 aylık her gün okuyorum. Bol resimli az yazılı kitapları. Belli bir sayfadan sonra sıkılıyor. 10 sayfadan fazla roman okursanız tabi dinlemez.
Roseses 6 aylık Bile olmamış bebekten nasıl bir tepki bekliyorsunuz ki anlamadım 🙈🙈 kitap okumak değil belki ama resimlerine falan bakabilirsiniz bak kızım/oğlum kuş var burada, kedi var miyav miyav falan gibi olur en fazla
Danerys Roseses ya ama 3-4 aylıkken dikkatle bana bakıyordu. Şimdi okuma istemiyorum diyor resmen. Ben sadece yine okursam inatla aklına girer mi onu merak ediyorum
Arastirananne44 Danerys Bence daha küçük siz kitabı alıp sesli bir şekilde okursanız duyar zaten oturup dinlemez daha çok bıcırcık😊
Danerys Noname21 konuşuyorum zaten. Hatta bir hayvan olsaydın tarzı muhabbetlerde hep muhabbet kuşu benzetmesi yapılır bana. Bıdı bıdı hiç susmuyorum ama kısıtlı yine de kelime bakımndan konuşmam. Kitap gibi değil ya
Noname21 Danerys daha küçük böyle zorlarsaniz hiç okumaz. Benim kizim o aylarda yirtardi. Hareketli kitap falan almıştım. Hep yırttı. Simdi 2 yasinda artık bem bıktım 8na gece kitap okumaktan o bikmiyor
TheBaby Danerys Benim kızın ilgisni hareketli kitaplar çekti. 5.ayında aldım. Şu an 8 aylık. Öncesinde zaten anlamıyorlar. Özellikle hareketli oyun saati kitabını tavsiye ederim. 4-5 tane aldım ama diğerleri karışık görsel olarak. En neti bu. Eline alıyor. Okuyor. Sonrada kitabı kapatıyor. Son sayfasında palyaço var sürpriz kutudan çıkan çığlıklar atıyor. Kitabın her sayfası hareketli. Birde bol bol şarkılar söylüyorum. Ezberledim. 5 küçük maymun. 5 küçük ördek ve benzeri. Kucağına al beni hadi şarkı söyleyelim diyor resmen. Gülerek kahkahalarla bana eşlik ederek kendince yarım satten fazla şarkı söylüyoruz.
Danerys TheBaby bakayım canım ona. Bizde çizmeli kedi, alaaddin, bremen mızıkacıları var. Onlar da çelmiyor ilgisini. Sadece 0-6 ay siyah beyaz resimli kitaplar ilgisini çekiyor
Mom4565 Danerys Ya hahahha 😂 kelimeleri kaydeder böyle tepki vermesi nirmal büyüyor etrafı keşfediyor. Sen devam oku ama😊
Mlkhrn Danerys siz kitap okurken orada amaç çocuğun ses duyması, kelime duyması. Direk olarak kitap ile temas etmesi veya kitaba bakması gerekmiyor. Muhakkak faydası olur. Hatta ben tekerlekler serisini eline veriyorum. O tekerlekleri çevirmeye çalışırken ben başka kitap okuyorum
sokomel kitap okumak yerine gözüne bakıp konuşsanız daha iyi bence. kitabı kaç sayfa okuyorsunuz mesela oturup kendinize okur gibi uzun uzadı mı okuyorsunuz😂
kahvekokusuu Danerys 15 ayina kadar tüm denemelerim benimde sonucsuz kaldi kitabi gördüğü anda eline alip kemirmek istiyordu çığlık çığlığa bagiriyordu elimden almak için suan 18 aya yaklaştı artik kendisi getiriyor oku diyor beraber okuyoruz o da okuyormus gibi yapiyor yani zaman verin şimdi başka seyler kesfediyor kitaba vakti yok🤗