sirinpatates Merhaba benim kızım 2 ay 11 günlük 5.100 gr 58 cm. Anne sütü arada mama ile besleniyor. Gündüz uykuları çok kısa 10 15 dk uyuyup uyanır gece uykuları uzun Bir yada iki kez emiyor gece. Gaz sancıları vardi artık pek sıkıntı kalmadı ama damlaya devam ediyor. Günde 1 yada 2 kez kaka ve bol bol çiş yapıyor. Kahkahayla gülme çığlık atma agulanma gözleriyle takip etme başladı. Yatarken parmaklarımı uzatınca tutuyo ve kendini kaldırıp oturmaya calisiyo az destekle yapiyorda henüz 1 aylıkken kendi kendine dönüyordu çok şaşırmıştım hatta dönüp popoyu dikip yatıyordu ama şimdi oyle Bi girişim yok. Yüz üstü durmayı hiç sevmiyor ama ayaklarıyla kendini ileri ittiriyor. Henüz ellerinin farkında değil bir şey kavramayi bilmiyor ama kucagimdayken tişörtüme tutunuyor
Giz-25 @adm 5 ayligiz kendi kendimize yüksek sesler çıkarıp oyuncaklarimizla vakit gecirebiliyoruz tadimlara da ufaktan başladık sanırım büyümek çok eğlenceli 😍😍😍
Elifdmr 5 ay 15 günlük çığlık atıyor 😂 Dönerek emekliyor Ayak parmaklarını emiyor Elinden birşeyi aldığın zaman ağlıyor Oyuncaklarını güzel kavrıyor D vitamini vereceğim zaman anlıyor ağzını açıyor Ve alttan iki diş çıktı 🙈 Sadece anne sütü alıyor 10 kilo
Poyrazbebekannesi duruguzel süt tek başına yetmiyor artık çünkü . Günde 1 litreye yalın 960/980cc süt içiyor. Günde 6-7 ölçek açıklık kalıyor . Bazen( sütüm fazla geliyorkene dondurucuya atmıştım epey süt ) dondurucudan süt ılıtıyorum bazen mama yapıyorum
Seyhanmin adm Nasipse bu gece 4 aylık olacak oğlum. Gelişimlerimiz şöyle ; En son 8,700 gr idi 68 cm boyu Devamlı gülücükler saçıyor, ilgi istiyor yan dönüp yüz üstü dönmeye çalışıyor En sevdiği oyuncağını kolunun altına atıyor ve elleriyle uzanıyor kavrıyor Ne bulursa ağzına götürüyor Aşırı salya akışımız var Son 1 haftadır aşşşırııı huysuz, ağlamaklı Bir de acayip sinirli uykuya direniyor ve sallamak istediğimde kendini kasıyor kaykılıyor resmen atacak kendini yastıktan 🤦🏼♀️😂 Günde 2 saat uyanık kalsa 3. saat uykuya geçiyor Biz bir şey yerken merakla izliyor Ten teması istiyor ellerimizi kavrıyor tutuyor Yabancılara dahi gülümsüyor 😂 maviş gözleriyle neşe saçmaya devam ediyor 🧿❤️
Cagan-Atam adm Oğlum 4 ay 19 günlük 2 aylıktan itibaren sadece mamayla besleniyor 10 gün önce doktor kontrolümüzde 7200 gr 64 cmdi en son. 3 aylıktan beri bol salyalı eller hep ağzında🥰gündüz 3 posta uyuyor her uyku hemen hemen 1 saat civarı. Bu aralar 4.ay ayağından sanırım gece uykusuna ağlayarak geçiyor bu gece mesela saat 10da anca uyudu.sabaha karşı saat 5 gibi uyurken mama veriyorum sonra 7 gibi günayıyor bize☺️he bir de ilk dişimiz çıktı ❤️
Fesmat Bebeğim 5 aylık hiç uyku düzenimiz yok gece oturuyor gündüz uyuyor sürekli ağlamaklı kahkali gülümsemesi var işaret parmağını keşfetti ellerini inceledkce çok mutlu aynada kendini görünce önceden gülüyordu şimdi utaniyor
Mahi_Nur Bal-oglum merhaba benim kızım da 4 ay 11 günlük çoğu şeyleri aynı sanırım normal gelişim seyrediyoruz . Kızım doğduğundan beri gece uykusunu kavradı emzirsem de altını da değiştirsem uyanmaz. Gündüzleri hafif sallayarak uyuyor ama geceleri hiç sallamıyorum. Bu aralar yaklaşık 10 gündür geceleri uykulu bir şekilde avazı çıktığı kadar bağırıyor pış pış yapınca yada temas edince dalıyor. Gaz olduğunu düşünüyorum ama niye hemen dalsın ki? Hiç anlamadım çok da araştırdım fakat sonuç bulamadım. Atak haftasına yordum siz de durumlar nasıl?
Nazlinci Mahi_Nur benim kızımda haziran doğumlu o da doğduğu günden beri gece gündüzü bilir. Haziran doğumlular çok zeki sanırım 😅😅😅😅😅❤️❤️❤️❤️
Cagan-Atam duruguzel Son 2 haftadır normalinden daha huzursuz şuan 4 ay 20 günlük 3.aydan beri salyalı geziyoruz 3 gün falan oldu sanırım patlattı ilk dişini hatta artık elimi bile ısırıyor☺️
seher_gurgil Gamze225 1 buçuk ay emdi ama sonra bebeğimle baya stresli bi döneme giedik bebeğim acilde falan yatınca stresten sütüm kesildi
Busra986532 adm Bebeğim 42 günlük gündüz uyanık olduğu her an çığırarak ağlıyor.Bu çok yıpratıcı kıpkırmızı oluyor. Gece uykumuz maşallah şükür iyi Gaz sancılarımız ara ara oluyor Kaka problemimiz var 6 - 7 günde bir yapıyor Anne sütüyle besleniyor 4-5 gündür konuşunca arada gülüyor Fosforlu canlı renklere başını çevirerek tepki veriyor
Busra986532 Bena-bade benimki 42 günlük artık geceleri kendisi uyanınca meme veriyorum 3-4 saati rahat buluyor. Daha huzurlu ve güzel uyuyor. Kendim uyandırdığımda huzursuz oluyor. Güniçide kısa aralıklarla uyanıyor ama çok nadir 3-4 saati bulduğu oluyor uyanmasını bekliyorum. Şükür sarılığın s harfi bile olmadı
esradogan96 adm bebeğim kız. 14 aylık. 11 ayından beri yürüyor. 72 cm civarında ve 8 kilo. Kilomuz biraz geride iştahsız bir bebek. Anne sütü+ek gıda alıyor. Baba-meme-mama-dede-gel-bir-teyte(teyze)-beeba(berra) kelimelerini söyleyebiliyor. Günde yaklaşık 1,5 saatten iki uyku yapıyor.
Leylakkk adm bebeğim 10 aylık 10.500 gram 73 cm anlaşılır kelimeler söylüyor, koltuklardan tutup kalkıyor, sıralıyor, sürünerek emekliyor.
Humeyramm Gulelanaz Kizim 13 aylik boyu:81cm kilosu:10.900 gr Ek gida ile besleniyor mama ya da anne sutu yok suan. Kendi kendine oyuncaklari ile oynuyor yurumeyi gecti kosuyor artik😊 cocuk bebek gorubce cok aktif gel gel diyir parki gorunce cildiriyor Uyku da sikintimiz var yarim saatten 2 uyku uyuyor saadece gunduzleri. Ve sabah 5 de kalkiyor
ismayil_baby Bena-bade benimde bebeğim oyle oluyodu 3saati geçerse bezini açın qidiklayin üst dudagina memeyi degdirin agzin acacaq
Nazlinci adm bebeğim 4 ay 14 günlük. Artık resmen sanki hayatı öğrenmeye başladı. tadını çıkarıyor. Az az tadım yaptırıyorum mama yiyor artık çünkü 1 ay emzirebildim. Tadını aldıkça sevinçten dört köşe oluyor. Yabancılara benden çok gülüyor. Birisi sevgi dolu bir şey söylediğinde kucağına atlar gibi hareket ediyor :) ve destekli biraz oturtuyorum. Ellerini kullanmaya çalışıyor tabi ama tam hazır değil sanırım daha :)