alinmavi
Zuzu merhaba. benim kizim da 6 aylikken 9600 gr 70 cmdi. su an 7 ay 6 gunluguz gecen hafta tartildi 10200 gr 73 cm olmus. benim kizim poposunu kaldiramiyor. aylar onceki doktorumuz kilodan dolayi donemiyodur emeklemez de muhtemelen demisti ki hala yuzustu oluyor duzeltemiyor kendini cabalamiyo da basini koyuyo bekliyo biz duzeltelim diye. bu doktor da kilodan emeklemez dedi. masallah sizinki emekleme pozisyonu almis boylari da ayni. gelistirmesi icin desteklediniz mi yada nasil desteklediniz acaba? nasil oyunlar oynuyorsunuz neler yapiyorsunuz gun icinde paylasir misiniz? ben bazen yetersiz hissediyorum farkli seyler yapmak istiyorum fikir verelim birbirimize 🤔
Grcnelif
alinmavi benim kızım da 7 ay 4 günlük yüzüstü dönüyor geriye dönemiyoe olduğu yerde çırpınıyor fakat ilerleme yok emekleme gayreti de yok her bebiş farklı diyorlar biz de biraz topluyuz bakalım aselkuşun keyfini bekliyoruz doktorum acele etme 9 aya kadar yolu var demişti
Alihaninannesi
adm Bebegim 2.5 aylik 6300 gram 63 cm gülüyor, yabancilari ayirt edebiliyor ve yabanci gorunce agliyor. Kucakta durmayi, yuksek sesli muzigi ve renkli oyuncaklari cok seviyor.
Meralalyayaz
Merhabalar kızım 3.ay 17 günlük doğum kilosu 2.400dü şuan 6 kilo 66 cm neler yapıyoruz sürekli onunla konuşulsun istiyor, gülücükler atıyor , oyun halısında vakit geçiriyoruz oyuncakları nesneleri tutmaya başladı , bırakıp gittiğimizde anlıyor ve tepkisini gösteriyor , televizyon izlemeye bayılıyor ( ama izletmiyorum ) 😀 günlük rutinlerimiz oyunlarla geçiriyor adapte etmeye calışıyorum .
Betul52
Bebeğim 3 ay 10 gunluk boy 63 cm,kilo, 7.300 gram sadece anne suru alıyo benle goz teması kuruyo cok guzel gülüyor elimi takip ediyor yabancı gorunce seviniyo kucagı cok seviyo gece uykumuz guzel gundzlerı oyuncak veriyorum cıngırak agzına goturup emıyo cok guzel :)
EsmaTugra
43 günlük bebeğim 4500 gram
Konuşunca gülüyor
Kendi kendine sürekli ses çıkarıyor
Çıngırak gibi sesli şeyler dikkatini çekiyor
Bir cisim gösterince sağdan sola takip ediyor
Işık vb parlak şeyler dikkatini çekiyor
Masaj ve banyodan çok hoşlanıyor
Yüzüstü yatarken kafasını sağdan sola çevirebiliyor
Yine yüzüstü yatarken yatakta hafif eğim varsa kendini yan çevirebiliyor
Alico
18 aylık oğlum bugün aşılarımızı olduk 78 boy 10 kilo kilo kiloda biraz sıkıntı var 6 ayda yarım kilo almış
Sedefbxl
Alico benım kızda 12kılo 😞2.5yasında cok hareketlı bısey yedıremıyorum
HamneVera
Merhabalar😌 benim kızımda 4.5 aylık 70 cm 7.850 kilosu anne sütüyle besleniyor günde 1 öğün meyve püresi yada haşlama sebze vermeye başladım bazende yoğurt
Yatarken ayaklarıyla oynuyor sürekli ve eli hep ağızında🤓 sesli şeylere bayılıyor özellikle peluş oyuncaklara
Ses çıkarmayı çoğalttı sıkılınca bağırıyor mesela
Kucağına gittiği kişinin yabancı olduğunu anladığında direk ağlıyor🤭
Dışarıda gezmeyi çok seviyor 😅
Önceden geceleri ben uyandırıp emzirirdim şimdi acıkıyor ve uyanıyor geceleri bazen mamada veriyorum
Üst değiştirmekten hoşlanmıyor😬
Sağa ve sola dönüyor fakat yüzüstüyken henüz dönemiyor.
Gözleriyle beni takip ediyor hep odadan çıktığımı görünce dudak büzüyor🤭
Allah hepimizin bebeklerini korusun sağlıklı hayırlı olsunlar inşaAllah ❤️🌿
Berjin77
Kızım 1 ay 11 günlük emziriyorum bazen karnı doymayınca mama takviyesi yapıyorum kilosu bir hafta önce 4.930 du boyu 56 cm kucağı ve kucakta şarkılarla gezmeyi kitap okunurken dinlemeyi çok seviyor bana dikkatli bakıyor ve gülüyor artık tanıdığını düşünüyorum ve mor ile kırmızı renge gözleri takılıyor
Hnfth
adm bebeğim 3aylık 7kilo 400gram 64cm (Maşallah) sadece Anne sütü 😍🙏🏻💃
Benim minik tosunum 1aydır ellerini tanımaya çalışıyor sürekli yumruk yapıp ellerini izliyor ve ona gülücükler saçıyor 😍💫🤩 sürekli elini ağzına alıyor emmeye çalışıyor
Oyun halısında 20dk falan oyalanıyor sonrasında yanına gidince gülüyor bu 1haftadır sesli gülmeyecek başladık
Gündüz uykularımız kuş uykusu 3defa falan uyuyor oda toplamda 2saat falan akşam 6da uyku için ağlamaya başlıyor 8 8buçukta uyuyor gece 2defa uyanıyor sabah 8de tam olarak uyanmış oluyoruz aklıma gelenler bunlar sağlıcakla büyüsün yavrularımız😍💫💫💃
Elifsu
adm Kızım 3 aylık
Kilosu: 6.100 gr
Boyu : 61 cm
Bebeklerin kilo ve boylarını kesinlikle karşılaştırmayın. Her bebek farklıdır genetiklerinden dolayı.
Bebeğim artık ses çıkarıyor. Bazen gülerken gülme seside çıkarmaya başladı. Ellerini fazlasıyla emiyor. Başını tutabiliyor. Uyku düzeni oluşmaya başladı. Oyuncakları anlayabiliyor. Anne ve babayı tanıyor. Duyduğu sesi aramaya başladı ve o tarafa doğru bakabiliyor. Televizyon ve telefonu çok seviyor. Heyecanlanabiliyor.
MerveBeren
Benim kizim premature olarak doğdu 35. Hafta da 2460gr 46 cm suan 4.5 aylik ama düzeltilmiş olarak 3.5 aylik kilosu 20 gün önce kontrolde 6200gr boy 59cm olmuştu 4 ay boyunca gaz problemi yaşadık suan daha iyi maşallah gülüyor,donuyör, başını dik tutuyor anne ve babayı tanıyor emzigini çıkarıp takıyor. Dişler çok kasiniyo artık daha çok etrafı izliyor televizyonu sevmiyo daha çok dergi hikaye kitapları ilgisini çekiyor. Akşam 20.00 da uykuya dalıyor gece 4 gibi kalkiyo sonra tekrar uyuyup 7 de kalkiyoruz ☺
Srpege
MerveBeren merhaba benim de bebeğim prematüre doğdu şuan 2 ay 4günlük ancak hala algulamalar ve gülücüğe gülücük ile karşılık vermeler başlamadı gülüyor ama kendi kendine sanki. Onun dışında gözle takibi var başımı tutuyor vs. 34+5 doğduk
2.ayda başlıyordu ama düzeltilmiş yaşımız 1ay acaba o yüzden mi Yok hala siz de nasıldı 🙈
Hilaldrgn
adm kızım Duru 51 günlük kilosu 4950 konuşmalarımıza tepki veriyor gülüyor cevap vermeye çalışıyor,kalabalık gürültülü ortamlarda uyuyor ama ince farklı bi seste uyanıyor,bu aralar çok fazla kusması var kucağımda uyumayı çok seviyor
Gaz sancımız var ilaç kullanıyoruz
Sağ gözümüz akıyor ve çapaklanıyor
anne sütü artı mamayla besleniyor
Gulizarrnahit
Marhaba benim oglum da 4ay 14 günlük oldu
Kilo : 7100
Boy : 70cm 😁🤗
Anneyi ve babayi cok iyi tanıyor surekli gordugu kisileri de artik tanıyor ayakta sallanmak yada kucakta uyumak gibi alışkanlığımız yok cok şükür 😉 kendi kendine sesler çıkarıp gülüyor oyun halısında yarim saat durup oyuncaklarla konusuyor.. televizyin ilgisini çekiyor mama ve anne sütüile besleniyor ek gıda olarak sadace elma ve armut yiyor
Gulmeyi ve güleni çok seviyor .. bol bol konuşuyoruz ve cevap veriyor
Butyn bebislerimiz saglikla büyüsünler inşallah 😍😍😍😍😍😍❤❤❤❤
seydadrk
Gulizarrnahit ek gıda için erken değil mi dr mı önerdi siz mi başlamak istedniz bizim dr sakın verme diye uyardı bnde tattırmak istiyordum
Peyote
Kızım 42 günlük 4500gr 57cm.
Kafasını tutmaya başladı, karın üstü yatınca kafasını rahatça döndürebiliyor, gazını daha rahat çıkarıyor, uykusu hala tam düzenli değil ama geceleri 1-2 kez uyanıyor. Agu tarzı sesler çıkarıyor, son günlerde çıkardığı sesler arttı ve iki gündür ilk kez uyku dışında da yüzümüze bakıp gülmeye başladı.
TCGknilMasur
Merhaba oğlum 4 ay 16 günlük 9100gr 70 cm gündüz uykusu pek yok gecede 3 kere uyanıp emiyor.Sadece anne sütü ile besleniyor emerken dikkati çok dağılıyor oyun oynuyor resmen😂 bütün parmaklarını sürekli emiyor ağzı hiç boş durmasin . Beni babasini görünce heyecanlanıyor kollarını sallamaya başlıyor😂 renkli ve sesli oyuncaklar dikkatini çekiyor tutmak için çabalıyor biraz hacı yatmaz 😂sürekli oturmak yada ayakta durmak istiyor fotoğraf yada video çekeceğimizi anlıyor poz veriyor sanki😂 bu ara sağ elinin dış kısmını yüzüne vurmaya başladı (bu aylarda normalmiş) karın ğstü koyduğumda popsunu kaldırıp emeklemeye çalışıyor hergün kitap okuyorum resimli kısa hikayeler ben kitabı okurken oda resimlere bakıyor hatta resimdekileri tutmaya çalışıyor sırt üstü yattığında kafa ve ayaklar sürekli yukarıda (göbek kası yapcakmış 😂)müzik dinlemek hoşuna gidiyor ben şarkı söylediğimde oda sesler çıkartıyor yalnız kalmayı hiç sevmiyor kedi kardeşimiz var onu sevebilmek için çıldırıyor ama kırpık hanım pek yaklaşmıyor elimde çubukla farklı ses çıkaran objelere vuruyorum (tencere, karton kutu,plastik vs) neye vuruyorsam ona bakıyor sesi takip ediyor ağaç çiçek çok seviyor rüzgardaki yaprak hareketlerine çok ilgili aklıma gelen bunlar ☺️ Bütün yavruların sağlıklı güzel yaşamları olsun
Ysmnylcn
Oğlum 48 günlük en son bir hafta önce tartıldığımızda 5665 kg 58 cm di sadece anne sütüyle besleniyor çok ağlayan bir bebek gündüz uykuları hiç yok denecek kadar az bir uyutmamda yarım saat ancak uyuyor oda ona yetmiyor tabiki gece uykularımız normal 3 4 kere uyanıyor ama uykuya dalması problem 🙄ağlamadığı zamanlarda gülüyor beni takip ediyor tv deki hareketler dikkatini çekiyor agu demeye başladı 🤲
Gudigudi
Oglum 2 aylik 6300 gr boyunu bilmiyorum. 1 aylikken 57 cmdi. Siddetli reflusu var ve kolik. Aksam 5-9 arasi huysuzluk ve uykusuzluk cekiyor. Onun disinda istahi cok iyi anne sutu aliyor sadece. Laf atilinca tepki veriyor guluyor.
Mom036
Gudigudi benimde oğlum 2& günlük reflüsü ve şiddetli gaz sancısı var siz nasıl başa çaktınız ve sütünü nasıl yetiriyor yardımcı olur musunuz
Mervecicekli
Oğlum 29 günlük kilosu 3900 gr boyu 53cm göz TEMA’sı kuruyor başını tutabiliyor ayrıca çeviriyor ortalama 17 saat uyuyor her saat başı emiyor sadece anne sütü alıyor bu arada ilk hafta 100 gr verdik daha sonra 1 kg aldık konuşmalarımızı dinliyor ve çok hoşlanıyor sürekli kusuyor günde iki kere kakasını yapıyor emzik kullanıyor banyo yapmaktan başlarda korkuyordu şuan çok hoşlanıyor
Annesinin1tanesi
Kızım 1 ay 15 günlük 5 kg. 54 cm boy. Sadece anne sütüyle besleniyor sesler çıkartmaya çalışıyor ses çıkartınca gülücükler saçıyor. Sohbet ettğimde tepkiler veriyor gülüyor. İsmiyle seslendiğimizde bize bakıyor. Kafasını doğduğu günden beri rahatlıkla diriyor. Takip ediyor.Dönmek için çabalıyor. Oyun oynamak istiyor (hırpalanarak sevilmek ) .Gündüz uykusu düzenli akşam 6-9 arası gaz sancısı tutuyor ve katılarak ağlıyor. Snra misler gbi uyuyor prensesm 🌸🤗