Gizemisss Kızlar hipp mama nasıl yapılıyor birez detaylı yazarmsnz acaba. Hiç mama hazırlamadımda? Birde 3 aylık bebekler kaç cc içiyor?
ML_11 Gizemisss ben kullanıyorum 53 günlük bebeğim hem beni emiyor hemde 60 cc yani 2 ölçek mama veriyorum
Nursena0606 Gizemisss öncelikle suyu kaynat biberona kat biraz soğusun. Parmağınla bak vücut ısısında olması yeterli. Sonra 30 cc ye 1 ölçek olacak şekilde mama yap. 3 aylık oğlum 120 cc içiyor. Tabi 120 cc ye kadar su katıyorsun sonra 4 ölçek mama.
NesX Gizemisss içme suyunu kaynatın bir termosa koyun bir de kaynatılmış soğutulmuş su ayarlayın çünkü ikisini karıştırıyorsunuz. Mesela 120 cc mama ise ki bu 4 ölçek oluyor 110 ya da 100 cc su koyuyorsunuz ama onun detaylı bilgisi arkasında yazar. Ben mesela 150 cc mamaya 140 su koyuyorum. Mamaya Suyun önce yarısını koyuyor karıştırıyorsunuz sonra kalan yarısını☺️ Benim bebeğim 6 aylık ben o yüzden 150 hazırlıyorum ama üç aylıkken 120 alıyordu
Lidya-t 90 ya da 120 cc içebilir .Biberonlar 30,60,90 diye gider Sizde vereceğiniz cc ye göre mama koyacaksınız30 içecekse 1 ölçek 60 içecekse 2 ölçek
Gizemisss Lidya-t su koyma işi nasıl yapılyorz içme suyunu kaynatıpmı karıştırıyoruz? Sonra soğutuyoruz mu?😀
Gizemisss ML_11 su koyma işi nasıl oluyor cnm. İçme suyunu kayantıyormuyuz. Mamayla karışıtıp soğutuyormuyuz
Lidya-t Gizemisss Ben hazır sudan yapıyordum ısıtıcıda biraz ılıtıp veriyordum .Diğer türlü de yapabilirsiniz tabi ama mamayı direk kaynar suya atma
Irmakprensesinannesi Gizemisss içme suyunu kaynatıp sogutuyorsunux sonra mama verirken çok az ilindiriyorsunuz
ML_11 Gizemisss biz evde damacana kullanıyoruz o sudan kettle koyuyorum kaynatıyorum 60 cc çizgisine kadar dolduruyorum biberona mamasınıda koyuyorum su bardağına soğuk su katıyorum biberonu içine oturtuyorum öyle soğutuyorum
Gizemisss Lidya-t aa mamayı kaynamış suyla yapmıyoruz yani öylemi? Hafif ılıtıp mı karıştırıyoruz cnm.
Lidya-t Gizemisss Aynen içebileceği seviyede olsun su zaten 2 saat içinde tüketmesi lazım o soğuyuncaya kadar mama bozulur
Smy3203856 Gizemisss suyu kaynatmak gerekir 1 yaşına kadar hazır sular temiz demek değil bakterilerin ölmesi lazım başkasının bebeğine bişey olmaması sizinkine olmayacak demek değil malesef dikkatli olmak lazım
Gizemisss ML_11 cnm direk içme suyunu kaynatmadan ılıtsam direk mamayla çalkalasam olurmu ? kaynatmak mı gerek önce
Asyayse Gizemisss smdi suyu kaynat ve ılıt bilek icine döktüğünüzde bileginizj yakmasın qma soguklugunuda hissetmeyin. daha sonra bebis 3 aylik olduğu için 90 cc ye kadar biberona suyu doldurun ve 3 ölçek mama koyup biberonu kapatn va yukarı aşağı değil sağa sola şekilde çalkalayın yada kasikla karıştırın bebeğe icirin. biberonlar 30 60 90 120 cc olarak olceklidir her 30 cc de bir ölçek mama koyma mantığına sahip ona göre hazirlarsiniz artık. 60 cc 2 ölçek 90 cc 3 olcek 120 cc 4 ölçek mama eder. bundan snra mama.hep kullanacaksınız pratiklik açısından suyu kaynatın belirli bir ilikliga gelince termos koyunr ilik suyunuz hep hazır olur.
Gizemisss Asyayse cnm tekrar yazıyorum ama şunu sorcam. Ben mama hazırlayacağımda. Direk suyu kaynatıp ılıtsam. Bileğime dökeceğim sıcaklıkta. Yani 37 derece gibi olsa suyun sıcaklığı. Termosa koysam. Gece kalkıp direk ılık suyla karıştırsam mamayı oluyormu? Yoksa illa kaynar suyla soğuk suyu birleştirmem mi gerek?
NesX Gizemisss yok kaynatılmış su öneriliyor. Yazmışsınız gördüm gece pratik olsun isterseniz bir termos kaynatılmış su bir şişe kaynatılmış soğutulmuş su biberonun içine ölçekle toz mama bir de suyu ölçmek için boş biberon ayarlayın çok çabuk oluyor biz de gece öyle yapıyoruz
Lidya-t Gizemisss Direk içme suyunu ılıtmayın mikroplar ölmez öyle .önceden kaynatın bir köşede dursun sonra mama yapacağınızda iki dakikada ılıtın
Gizemisss Lidya-t cnm bana gece lazım gece en pratik şekilde nasıl yapabilirim. Burda herkes kaynat falan yazmış
ML_11 Gizemisss kaynamış suya yapılıyor diye biliyorum ben diğer türlü hiç bilmiyorum bilen arkadaşımız varsa yazsın
Xxcns Gizemisss eğer hazır suyun varsa sadece ılıt. Ama musluk su kullanacaksan kaynatman lazım çok kaynat şişede fln dursun kullanırsın lazm oldukça. Mama da Her 30 cc için 1 ölçek koyman lazım yani 60 cc 2 ölçek 90 cc 3 ölçek şeklinde. Mamayı yaptıktan sonra bileğinin iç kısmına 1 2 damla dök sıcaklık kontrolu yap ne sıcak e soğuk olacak sonra bebeğine verebilirsn
Zlm Gizemisss termos al birde boş bı cam şişe cam şişeye kaynamış soğumuş su koy yermosa kaynar su ben öyle yapıyorum