Seldasyr zaten bebeğiniz büyük artık, her türlü şeyi verebilirsiniz.. (fazla tuz, baharat, kızartma gibi şeyler hala daha zararlı olabilir tabi.. Bi de bakla ve patlıcan yasak diye biliyorum )
Benimki 20.5 aylık,
benim eşim fast foot türü şeyler kızartma hazır gıda türü şeyler seviyor biz öyle yiyoruz ama oğlana ayrı yemek yapıyorum..
Köfte yaparım, tavada tavuk kızartırım, balık yaparım, mücver (kabak, patatesli ya da pırasa mücveri) yaparım .. Sulu yemek yaparım (sebze yemeklerini sevmez pek tarhana çorbasıyla yediririm sebzeyi). yanına bulgur/ pirinç pilavı, makarna olur.. Yoğurt mutlaka olur.
Seldasyr Bence öğünler iyi ama peynir için çeşit denediniz mi? Ya da yumurta yiyorsa omletine krebine peynir ekleyebilirsin gibi geldi aklıma..
Köft3 için de b3nim oğlan da kıyma et yemezdi ben de tarhana çorbasına ekliyodum öyle yemediklerini yiyodu zamanla alıştı sade köfteyi yiyor artık.. Mesela ben önceden tavuğu haşlama yapardım tel tel olurdu oğlum sevemedi onu bi türlü içi sulu sulu oluyor ya birde göğüs eti kullanıyodum. Bi gün abim yaptı (onun da kızı var 2.5 yaşında) yavada tereyağnda kızarttı az baharatta koydu tadı çok güzel oldu ve but eti kullandı.. ben de oğluma yedirdim ve çok sevdi yedi 🙂 yani değişik tarifler işe yarayabilir..