Turunckafam Mrb annelerim . Geçen konu acmistim biz doktorumuzu değiştik 11 aylık olduğu için kızım aşı yapmadi 1 ay daha bekleyelim 12.ayda devlet aşıları ile aynı gün nimerix yapicam 13.ayda beksero 15.ayda beksero daha sonra bek.hatırlatma dozu dedi Devlet aşıları ile nimerix aynı gün olmazsa 1 ay beklemen lazım kaçırma yoksa bekseroda 1 ay atar zamanı dedi. Aynı gün ağır olmicak mi dedim hatta hayır olmaz aynı gün nimerix olur dedi ama benim kafam gene karıştı o gün 3 aşı varmış 12.ay bide nimerix 🥺 aynı gün yaptıran bu konuyla bilgisi olan annelerim varmı 🎈
BuzluKahve Turunckafam bizim doktor özellikle 30 gün koydu araya. 12 aylıkken devlet aşıları, 13 aylıkken nimenrix oldu
Hayris Turunckafam sorunuzu tam anlyamadım ama sormak istediğiniz sanırım özel aşılarla kızamık aşısını aynı anda yaptırılırmı hayır arada 1 ay olması gerekiyor menenjit aşısını soruyorsanız bizde berexo ve ninerix i aynı anda yaptırdık ilk gün biraz ateş ve bacaklarında ağrı oldu
PortakalliKahve Turunckafam araya 1 ay koymamız gerektiğini söyledi ve 13 aylıkken nimenrix yaptırdım. 14 aylık bebeğim pazartesi de bexero yaptırıcam
Aezgi Turunckafam benim oğlumda 1 yasında bende özel asılara 1 yasından sonra baslıcaktımm ama bu ay devlet asılarını olduğu icin 13. Ayda diğer menenjit asılarını yapmayı uygun gördü ağır gelir diye
Turunckafam Hayris ya aynı gün yada 1 ay sonra dedi evet 🤷🏻♀️ eğer 1 ay geciktirirsen bekseroyu 1 ay sonra yapamayız gibi bişi dedi elimde takvim var verdiği aynen öyle yazmış 🥺
balbademmmm Hayris bebeğim 5 aylık olucak ben bu özel aşıları yaptırmadım kaçırmışım hep haberim yok daha doğrusu belirli gittiğim bi doktorum olmadığı için hangilerini yaptırabilirim hala ? yada hangilerin zamanı tamamen geçmiş ?
Turunckafam PortakalliKahve 12 aylıkken devlet 13. aylık nimerix yani oldu dimi . 1 ay sonra da beksero
Turunckafam Aezgi sağlık ocağı ben o riski alamam dedi zaten ama başka doktorlara sordum olabilir gibi dediler 🤷🏻♀️ belki aynı gün yaptıran anneler vardır dedim 😑
Turunckafam Bizim doktorr bir sorun olmicagini nimerrix ile aynı gün devlet aşısı olabildiğini bekseronun ağır olduğunu söyledi . Hatta aynı gün aşıları beraber yapmazsak 1 ay sonra yapabiliriz yada aynı gün dedi iste. Sonra ben sağlık ocag aradım evet ağır gelir dediler bir no verdiler nimerix sorumlusunun numarasını verelim ara dediler aradım bayan yaptırabilirsin aynı gün ağır gelmez doktorunuz doğru söylemiş dinleyin dedi🤷🏻♀️ bize bekseroyu 13. Aya yazmış 🤷🏻♀️
Turunckafam Yaaa bu asilardan hiç yüzüm gülmedi doktor degistim bashekime götürdüm gene ortalığı karıştılar aklım çorba oldu 😔
PortakalliKahve Turunckafam evet bu şekilde oldu, bazı doktorlar nimenrix ve bexero aşısını aynı gün de yapabiliyor.
Turunckafam PortakalliKahve kararsız kaldım baya Nabmam konusunda. Doktora güvenmek istiyorum ama ağır gelirse çocuk benim çocuğum ateşi yan etkisi biz yasicaz 🥺 artık doktor değiştirmekten yoruldum 😔
PortakalliKahve Turunckafam haklısınız, isterseniz sağlık ocağındaki hemşireyle görüşün belki o da bir yol gösterir. Fikrimce 1 yaş aşısıyla aynı gün yaptırmayın, 3 tane aşı vuruluyor zaten yeterince zor oluyor onlar için. Tabi en iyisini siz bilirsiniz 🌸
Turunckafam PortakalliKahve nimerix aşılarının disbüratorü ile görüştüm yapılabilir dedi doktorumuz gibi sıkıntı yok dedi.saglik ocağı ben devlet asilariyla aynı gün vuramam sorumluluk alamam devlet asilarinida özel hastanede yaptır madem nimerixle dedi🥴 yapmiolarmis ki başından attı beni🤣
Clouds Turunckafam Merhaba 3-5-7 diye planladık, rota nimerix ve bexsero aynı gün olarak başladık, ateşimiz 37,7 oldu calpol kullandık. Doktorlar farklı yorumlayabiliyorlar içiniz rahat değil ise bir doktora daha danışabilirsiniz
Turunckafam Clouds 3 aşıyı aynı gün oldunuz yani öyle mi . Hepside ağır aşılar aslında sizinkiler daha ağır olmuş sikinnti olmamış şükür
PortakalliKahve Turunckafam evet aslında doğru demiş sağlık ocağı sorumluluk almıyor. Neyse ki halletmişsiniz, geçmiş olsun 🌸☺️
Clouds Turunckafam ben planlamadan memnunum bu şekildede uygulanıyor çünkü her an yakalanma ihtimali var evet buna şükür