Mom001 Uyuzlu biriyle temas ettik bebeğim 3 aylık 3 gün önce temasımız oldu şuan yüzünde Z şeklinde bir çizgi var kendi mi çizdi yoksa çocuğuma uyuz mu bulaştı bilgisi olan varmı nasıl atlatıcaz napıcam ben delirmek üzereyim
Mecannn Mom001 hemen belli olmuyor diye biliyorum biz olduk esim ve ben 18 aylik bebegime de tedavi basladik bisey yok su anda ama
Mmeelliikkeee Mom001 hangi şehirdesiniz imkanınız varsa daha kurumsal özel hastaneler Medicana Acıbadem Medicalpark vs nöbetçileri oluyor hergün.. ama huzursuzluğu sürekli eli yüzüne gitmesi falan varsa devlet hastanesi şehir hastanesi yada bi eğitim araştırmaya da başvurabilirsiniz çocuk acillerine
YusufaArden Mom001 15 günde bulaş oluyor sivilce tarzı kırmızı benek benek olur fotoğraf atarsanız bakalım
Mom001 Mmeelliikkeee istanbuldayım birkaç hastaneyi aradım yarın çalışmadıklarını çalışanların da randevularının dolu olduğunu söylediler
Obb20 Uyuz belirtisi bulastiktan 1 ay sonra ortaya çıkar, 3 günde belirti vermez, şu an olan çizgi uyuzdan değildir. Ne kadar süre temasınız oldu? Yakın temas mı?
Mom001 Obb20 hamileyken yine aynı kişiyle temasımdan tedavi olmuştum çok çabuk temizlenmişti çünkü evdeki herşeyi çöp poşetine koyup 2 parça kıyafeti yıkayıp ütüleyip giymiştim üzerinden 5 ay geçti iyileştiklerini doktora gittiklerini söyledi evine misafir olarak gittim haliyle koltukta oturdum vs tek korkum 3 aylık kızım sabahtan beri çocuğuma bakıp bakıp ağlıyorum herkes bebeklerden çok zor temizlendiğini söylüyor
YadeKaradag Mom001 Daha önce bebeğinize de bulaş olmuş muydu ki yani eğer bulaşmadıysa öyle hemen çıkmaz ayrıca doktora gitsende diyeceği tek şey tanı koyamayacak sadece yüz ise sonra tedavi uygulamanızı söyleyecek genel olarak metrin losyon ya da kremini veriyorlar. Umarım evlerini güzel izole etmişlerdir de bebişteki sadece bir tesadüftür. Ayrıca yüzden önce avuç içi ayak topuk kısmı eklemleri ve poposuna bakın derim resim varsa atın hatta merak ettim
Obb20 İyilestilerse sorun olmaz bence üzerinden 5 ay geçmiş. Eğer evlerinde halen kaşınan varsa tedbir olarak uyuz ilacı kullanabilirsiniz. Kaşınan yoksa sorun olacağını düşünmüyorum.
Mom001 Obb20 kızının vücudunda kızarıklık görmedim ama altını değiştirirken karnını kaşıyor gibiydi onlar biraz uzun tedavi oldular geç teşhiş koyulunca ilacın reaksiyonudur diye kendimi rahatlatmaya çalışıyodum ama kızımda kızarıklık görünce ben de kaşınmaya başladım batmaya başladı heryerim daha önce geçirdiğim için erken belirti veriyor diye içim içimi yiyo 😢
Mom001 YadeKaradag hayır hamileydim ilk temasım olduğunda şuan sadece yüzünde iki çizik şeklinde kırmızılık var fotoğraf yükleyemedim ya zaten fotoğraf çekince çok net çıkmıyor yarın çalışmıyor cildiye bölümü ptesi ne olur ne olmaz diye
YadeKaradag Mom001 Sizde tiksinmişsiniz en son ki ziyaretden sonra o yüzden de insana kaşıntı geliyor. Ben kısa süre önce atlattım bebeklerime geçirmeden tedaviyi kısa sürede sonuçlandırdım. Bende bebeklere bulaşır korkusuyla gece gündüz uyumadım çok zor o yüzden şuan ki paniğinizi anlıyorum İnşallah pazartesi ye kadar geçer.
Obb20 Siz daha önce geçirdiğiniz için erken belirti verebilir ama bebek gecirmediği icin onda hemen belirti olmaz 3 günde. Yeni geçirenlerde 1 ay civari belirti başlar
Mom001 YadeKaradag bebeklerinize geçirmeden atlatmanız büyük başarı gerçekten geçmiş olsun sevindim adınıza ne kadar sürede atlattınız ufak bilgi verebilirseniz ben de önlem olarak uygulayabilirim
YadeKaradag Mom001 2 hafta da atlattım özetle masumlar apartmanına döndü sizde zaten tedavi olmuşsunuz benim erken tanı olduğu için çabuk sonuçlandı iki tür tedavi yaptım daha sonra nemlendirdim. Bebeklerle beraber uyuyorduk yatakları ayırdım ve her gün çarşaf değişimi kişisel temizlik bayağı üstünde durdum. Kızları mi duşta kükürtlü sabunla sonra ardıç katranı sabunla yıkadım en son sirkeli suyla duruladım. Aman valla düşman başına siz pozitif düşünün uzak olsun çok beter birşey.
Mom001 YadeKaradag ben de koltuklarımı o dönemde streç filmle sarıp üstüne çarşaf sermiştim hamileydim kendi işimi kendim çözebiliyodum ben de arkadaşımın uyuz tanısından hemen sonra tedaviye başlamıştım eczaneden aldığım losyonla atlattım ekstra başka bişey kullanmadım ama şuan o kadar korkuyorum ki kızım küçücük 😢