Seymaozdg Merhaba kızlar 6 aylık bir bebeğim var şu 1 haftadıe uyurken kafasının çok terlediğini farkettim önemli birşeymi bileniniz varmı ??
TheBaby Seymaozdg Hayır. Ağırlıkta genetik oluyor. Mesela babaları terler mi ? Benim iki çocuğumda bu anlamda babalarına çekmiş. Her gece kalkıp yastık değişiyorum. Ya da havlu koyuyorum teri emsin diye
MelisT Seymaozdg benim kızımda 6 aylık inanamazsınız ama uyurken duş almış gibi terliyor aşırı derece. Bugün alerji doktoruna gittik yumurtaya alerjisi çıktı. Terleme olayını da sorduk bir çok nedeni olabilir ama alerjiye bağlı olma olasılığı da çok yüksek dedi. Bunun bir süreç olduğunu ve mecburen beklenilmesi gerektiğini söyledi. Genetikte olabiliyor çoğunlukla
Kayra_Hatice TheBaby benimde bebeğimin doğduğundan beri emerken ve uyurken çok terler uykusu gelince ateş gibi olur başı doktora danıştım normal dedi 20 aylık hala aynı
Seymaozdg MelisT inşallah genetiktir çünkü ilk defa bu aralar çıktı böyle birşey üstüde kalın değil acaba kalınmı giydiriyorum diye düşündüm ama öylede değil bakalım
leopar Seymaozdg kızım doğduğundan beri çok terler ensesi ve emzirdiğimde kafası falan genetik diye bende üstüne düşmedim açıkçası eşim baya Baya terler ona çekmiştir büyük kızım. Hiç terlemezdi ama şimdi büyüdü çok hareketli olursa kafası terler
Seymaozdg leopar anladım evet benim eşimde çok terler her gece yadtık değiştiririz o zaman muhtemelen babası kılıklı 😂
MelisT Seymaozdg bende uyku tulumu almıştım mesela asla giyemesi su gibi terledi. İnce giydiriyorum ama yine terliyor çoğu zaman. Biraz bekleyip takip edilmesi gereken bişey sanırım
Tatlim Seymaozdg biraz kıyafetini inceltin ya da üzerini orttugunuz örtü, battaniye ,yorgan inceltin . Benimki de öyle çok terler . Sürekli ter bezi değiştiririm üzerini inceltirim. Yastığına da muslin şererim terledikce değiştiririm.
Seymaozdg Tatlim aslında ince tulum giydiriyorum sadece incelerden üstünede battaniye sadece yprgan bile değil ama anlamadım
Seymaozdg MelisT aynen biraz araştırdım d vitamini eksikliğinde veya demir ekaikliğindede olabiliyormuş
ArdicEge Seymaozdg bizde aynı durumdayız. 7.aya giricez. Dogdugundan beri kafası coook terliyor uyudugunda sırıl sıklam oluyor yatak enseleridr hep terli. Nasıl yatıracagımı şaşırdım artık beni en cok yoran bu konu oldu valla anneligimde. Hasta olucak korkusu süreklii
Dmrcnn Seymaozdg d vitamini kullanıyormsnz düzenli. Cünkü eksikliğinin cocuklarda terleme yaptığını okumuştum
Seymaozdg Dmrcnn evet bir onu düzenli kullanabiliyorum sanırım demir ilacı hiç sevmiyor hep tükürüyor 😂
Seymaozdg Banu- gece uyurken anlamıyorum ki birde bizimkinin bir adeti var ayaklarıyla hep üstünden atar battaniyeyi
DoraKizimm Seymaozdg yapısal da olabilir d vitamini eksikliği de. Özellikle alerjik bebeklerde cok görülür. Benim kızım oyle
Seymaozdg DoraKizimm aslında birşeye alerjiside yok ama yinede bir doktorunada söyliyim belkide vardır bilmiyorumdur