Leylaa_ Kuşbaşı kavurması yapacağım. Tereyağ mı kuyruk yağ mı kullanmam gerek yoksa sıvı yağda olur mu yumuşak olsun istiyorum.. Siz neler yapmaya karar verdiniz
KahveliAnnee Leylaa_ ben sıvıyağ kullanıyorum sert yapmıyor et iyi pişmişse Ne yapacağım bilmiyorum yaa şöyle basit birsey arıyorum ama
Balkizlarim Leylaa_ Ben sıvı yağ kullanıyorum ilk önce mühürle öyle yapın ve soğan atınca yumuşak oluyor düdüklü tencerede lokum gibi ☺️🌸 Kereviz yemeği kızlarım ayrıyetten patatesli bezelye istedi pilav ve ayran çorbası var 🌺💕
Feyyyzza Morfrenk ben yapıyorum yumuşacık oluyor canım. Granit tencereye koyuyorum kısık ateşe 1 saatte lokum oluyor. Sonrada tereyagı biraz sıvıyag koyuyorum kavuruyorum
mom1236 Leylaa_ ben önce haşlıyorum eşim hafif sert olsa dahi yemiyor. Ve kuyruk yağı mükemmel bir tad veriyor ama yumuşatır mı bilemiyorum
EmineAsya Leylaa_ et suyunu çekip iyi pişerse yumuşak oluyor ben kuyruk yağ olmadığında sıvı yağ ile yapıyorum çünkü bu akşamki yemeğim etli brüksel lahanası yemeği yanına da pirinç pilavı
Aselinannesii6 Leylaa_ annem hep sıvıyağ ile yapar ve yumuşacık olur sanırım bunda etin pişmesi önemli etin üstnü geçicek kadar su koyuyor o kendi kendine pişiyo suyu çekmiş eğer et hala sertse sıcak su ekliyor iyice kavuruyor en son yağ ekliyor bir iki çevirip kapatıyor
Berenkooommmm Leylaa_ istediğin yağda yapabilirsin canım önemli olan mühürlemek sonra istediğin yağla yap yumuşacık olur
Duyulurum Leylaa_ Ben tereyağı ve sıvı yağ ile yapıyorum kuyruk yağı bana ağır geliyor yeterince pişirirseniz yumuşak olur ve etinizin ne olduğu da önemli. İçindeki beyazlıklar ince beyaz cizgiler fazlaysa yumuşak olur ama pek yoksa sert olur.
Balim61 Leylaa_ Ben siviyag kullaniyorum sert olmuyo tuzunu hemen atmayin biraz pistikten sonra tuz atin yumusak olur ilk basta attilfgnda tuz sertlestirebiliyo
Feyyyzza Leylaa_ Granit tencereye koyuyorum tencere önceden ısıtılmış oluyor eti koydukdan sonra kısıyorum altını. kısık ateşe 1 saatte lokum oluyor. Sonrada tereyagı biraz sıvıyag koyuyorum kavuruyorum. Tuzunu en son koyun
fgnrcp2704 Leylaa_ ben düdüklüde pişiriyorum sonra tereyagda kaçırıyorum çok çok güzel ve yumuşak oluyor 👍🏻
Visnelivotka Leylaa_ Kuyruk yağı koy pamuk gibi olur. Ben dana kaburga aldım migrostan sebzelerle fırına attım hepsini muhteşem fırın yemeği oldu 🥰