Duyulurum Günaydın kızlar. Bebeğimi artık tek uykuya geçirmek istiyorum 16,5 aylık. Ama sabah uyandıktan kaç saat sonra uykuya geçirmem gerek bilemiyorum. Sizin tek uyku yapan bebekleriniz kaçta uyanıp öğle uykusuna kaçta yatıyor?
BirAlparslanAnnesi Duyulurum siz neden geçiriyorsunuzki bebekler zaten kendilerini hazır hissettiklerinde yada uyumak istemediklerinde kendileri düzenlerini belirliyo tek uykuya geçiyor bence yavrunuza bırakın bu durumu
mercimeksmom Duyulurum günaydın🌸 bence siz bebeğinize uyun, o ihtiyacına göre sizi yönlendirecektir, siz müdahele etmeyin derim😊 oğlum 2. uykuya direnmeye başladığında bırakmıştık 2 uykuyu
Deletedmom636262 Duyulurum 17 aylık hala 2 uyku yapıyoruz tek uyku yapmaya çalışınca gece huysuz olup uyumuyor
Feyzosunannesi Duyulurum benim kızımda 16 aylık şuan tek uyku yapıyor yaklaşık 5 aydır falan, sabah 8de uyanır öğlen 12-1 gibı uyur 2,5-3te uyanır akşamda 9dan sonra gece uykusuna geçiyor 🌸
Duyulurum BirAlparslanAnnesi şöyle ki bebeğim uykuya kolay dalan bir bebekti. Ben yine aynı saatlerde iki defa uyutuyorum ama gündüz ilk uykuya kolay geçiyor sadece. İkinci uyku ve gece uykusuna zor geciyor. Demek ki uykusu gelmiyor. Bir şeylerin değişmesi lazım. İkinci uykuyu uyumayinca akşam üzeri uyumak istiyor o da gece uykusunu alıp götürür o yüzden uyutmuyorum huysuz oluyor. Yani artık tek uykuya geçirmeliyim ama ne zaman uyutsam bilmiyorum. Bu arada destekli uyuyor
1234___ Benim bebeğim 15 aylık olcak kendi kendine tek uykuya geçiş yaptı diğer çocuklarımda aynı şekilde. misali sabah 8 uyansa öğlen saat 12 de uyuyor 2 3 saat soruyor uykus.ay çok mu karışık anlattım😁
Duyulurum 1234___ yo çok güzel anlatmissiniz teşekkür ederim 😊 yani sabah uyandiktan 4 saat sonra uyuyor
BirAlparslanAnnesi Duyulurum peki ilk uykuyu uyudugunda kaç dakika uyuyo acaba ? Bende şimdi kendi bebeğimin sinyallerini anlamaya calısıyorum da 🙂
Duyulurum mercimeksmom şöyle ki zaten sinyal alıyorum 😢 ikinci uykuya geçmekte direniyor. Ama ilk uykusunu erken yaptığı için ikinci defa uyumazsa akşam üzeri 6da falan uyumak istiyor. O da gece uykusu için erken oluyor. Ben de biraz daha geç yaptırmalıyım ama kaç saat aralik bırakmalıyım bilemedim
Duyulurum 1234___ benim oğlum sabah uyandıktan 3 saat sonra uyuyor ama çok uzun uyumuyor bu yüzden yeterli gelmiyor. Ama ikinci defa uyumak istediği saat akşam 6 falan… Ben de öğlen biraz daha oyalayip tek uyumasını sağlamak istiyorum. Normalde uykuya çok kolay dalan bir bebekti ama artık değişiklige ihtiyacı olduğu için zorlanıyor
mercimeksmom Duyulurum 2. uykuyu kısa şekerleme yaptırabilirsiniz belki, yarım saat uyutun max. kendiniz uyandırın. öğlen uykusunu uzun uyumaya başladığında 2. uykuya ihtiyaç duymayacak. geçiş süreci belli ki, sabırlı olun düzene girecek 😇
Duyulurum BirAlparslanAnnesi 1 saat uyuyor ilk uykuyu, uyandığında desteklersem 1 saat 45 dakika uyuyor
kaymakliekmekkadayifi Duyulurum benim kizimda ayni su an saat 6 civarinda 2. Uykuya geçmeye calisiyor bende biraz daha oyalayip 8 gibi gece uykusuna yatiriyorum.
1234___ Duyulurum evet 2 uyku olunca kısa sürede uyanıyorlar . bence tek uykuya geçmek istiyorsanız bu kaç gün uyuku saatlerinde dışarı çıkartın yada farklı bir aktivite yapın daha çabuk alışır
BirAlparslanAnnesi Duyulurum şuan kendi oğlumdan bahsediyoruz sanki 🙄 bende şimdi mesela 10 da yatırdım 11 di kalktı ama uykusunu alamadan kalktı belli piş piş yaptım geri yattı 🤦🏻♀️ Ama 2.uykuya 14:3015:00 gibi yatıyı mutlaka işte
Duyulurum BirAlparslanAnnesi benimki de 10 da yattı ama çok şükür devam ediyor uyanmadı 🤤 çok erken yattıkları için ikinci uykuya ihtiyaç duyuyorlar
Duyulurum Deletedmom636262 ben de tek uyku yaptırınca gece erken uyumak istiyor, memede akşam üzeri uyukluyor uyumauyumauyuma dememe rağmen. Gece de dediğiniz gibi huysuz oluyor. Yarın öğlen 12den sonra uyutup denicem bir de. Sabah 7de uyaniyor.
Serapo Duyulurum 16 aylık benim oglusum kacta uyandıysa sabah 9.30 max 2.5 saat sonra kendi uyumak istiyor.. sonra 3 saat uyuyor 15.00 gibi uyanıyor yani…. 6 da tekrar uyuyor şekerleme misali 1 saat falan 22.30 da gece uykusu