Serpil1996 3,5 aylık oğlum var gece emzirmek için kaldırmam lazım mı bazıları artık kendi kalkmamış kaldırma diyor Zaten gece 12de uyuyor gece uyanmasa emmek için ne olur Zaten kilo almamış bu ay acaba omla bi ilgisi olur mu
Muzilikaaa Serpil1996 bence mutlaka ilgisi var, gece emmeleri daha kıymetli bile olabilir, kısa da olsa emsin bence. Bir de en geç 3 saat sonra uyandırıyorum ben. Allah korusun, 1 yaşına kadar azalsa da, ani bebek ölümü sendromu riski varmış.
BuseK Serpil1996 gece emzirmek her zaman kilo aldırır gün içinde aktifler uyurken emzirebilirsiniz kalkıp daha kilo alımı ondan muhtemelen az , gece süt daha çok birikir hemde , daha küçük 1 yaşına yakın anca gece uyanmaz yada beslenmez 😳
ecesarp Serpil1996 dün Dr kontrolümüz vardı 4 aylık oğlum aynı soruyu sordum. Yani tamamen beslemek değil ama uyandırmasanızda Bi miktar emmesi iyi olur şekeri düşmez dedi. Şekeri düşerse baygınlık hissi oluşur bir kaç çekmesi bile yeterli olabilir ddi 😊
DorukAtadry Serpil1996 2,5 aylık olduğundan beri geceleri acıkırsa kendi uyanıyo ilk 3 ay ayda 2 kilo aldı hem de. 7,30 da uyuyup 12de emiyor sabah 7ye kadar uykuya devam ediyor şimdi 4 aylığız
Dilek3737 Gece beslenmemesi için sizcede çok küçük degilmi. Benim oğlum 1 Yaşında ama hâlâ gece emmeye ihtiyaç duyuyor.
Serpil1996 Dilek3737 yani sanırım doğru acaba omdan gece kilo almama durumu doğru olabilir mi çünkü ilk ay emiyordu sürekli 3saatte bir şimdi gece 2saatte bir kalkayım ben en iyisi
DefneSelininAnnesi Acıkan bebek ağlıyor zaten ve uyuyan bebeği uyandırmak ne derece doğru..Benim kızım 2,5 aylık ve artık uyandığında,ağladığında emziriyorum gayette güzel kilo alıyor 😊
Serpil1996 DefneSelininAnnesi zaten benim oğlum gündüz Zerre uyumuyor gece illa 12 olcak o yüzden gecede kaldırırsam hepten uyuyamaz acıksa ağlar sanırım bu o kadar Güney uyumuyor ki gece Pert o yüzden gece dokunmuyorum ama kilo almamış bu ay hemşire bi kaldır dedi neden kaldırmıyorsun pna bağlıyor ama olur mu ki öyle
Dilek3737 Serpil1996 belirli bir saat olacak diye sartlandirmayin d kendinizi eğer emiyorsa o an sütünüz çok gelir misal 3 saat acıkmaz.belki az gelir 1 saat sonra kalkar. Bebeginiz hic mi kalkmiyo
Serpil1996 Muzilikaaa o zaman ben gece düzenine döneyim gece 3saatte bir emzirmek mi faydalı yoksa 2satte bir mi inş düzemi duzelir sütüm yarar sanki yaramaz düşünüyorum üzülüyorum başta iydi gayet
Muzilikaaa Serpil1996 her annenin sütü bebeğine yarar, olur mu öyle şey ☺️2 ya da 3 duruma göre emzirin bence. Gündüz 2, gece 3 saatte diye okumustum yanılmıyorsam
Arkeosophiaa Serpil1996 hiç uyandırmadan alın kucağınıza emzirin göğsünüzü ağzına tutunca o ağzını açıyor zaten doyuncada bırakıyor internetten falan araştırabilirsiniz rüya öğünü diye aç kalmadığından emin oluyosunuz böylece benim bebeğim 7 aylık hala 3 saatte bir emziriyorum gece ben rüya öğünü yapmasam kendi uyanıyo zaten böylece uyanmasınıda engelliyorum uykueğitimi verenler öneriyolar bunu☺️
Serpil1996 Arkeosophiaa hmmm öğlen bizm kide alıyor ben kendim doktor uyandırma diyince keseyim dedm bu ay o zaman devam edeyim 3 saatte bir mi iyi 2 mi
Edizin_Annesi Arkeosophiaa benimki uyurken ağzını hayatta açmaz mesela onu ne yapıcam ben ☺️Minnak dudaklım zaten daha 19 günlük teyzesiiii
Serpil1996 Dilek3737 hayır 12de uyuyor ses olmadı surece deliksiz uyur 6 kadar sabah o zaman illaki kilo alamaz dimi
Asilturk Serpil1996 Arkadasimiz aciklamis uyandirmadan emzirme olayini.. fakat her bebek ayni oranda emmez kimi az kimi cok emer o nedenle bence siz saat belirlemeyin zaten 4 saatten fazla ac kalacağını sanmiyorum bir sekilde aciktigini belli edecektir.
Serpil1996 BuseK çünkü önceden gece emzirmce gayet güzel kilo alıyordu bu ay hemşire dedi ondan olmuştur büyük ihtimal çünkü sütüm var o yüzden o düzen denetiyorum attık gece emzin 3aaatte bir iyimi
Arkeosophiaa Serpil1996 canım benim bebeğim hep çok sık uyananan bi bebekti hala daha öyle hiç seninki kadar uzun uyuduğunu bilmem 6. Aydan sonra gece beslenmesine gerek bile yok diyo drlar ama ben en az 2 kere emziriyorum bebeğim istiyo zaten zorla değil yani 🙈 2,5 aylıkken ben en az 5 sefer emzirirdim gece uyanırdı zaten sen uyanmadığı için 3 kez rüya öğünü yapsan yeter bence ama yinede bi araştır sen drunlada görüş ben çok araştırmıştım onlara dayanarak söylüyorum bebeğin için en iyisini sen bilirsin
Asligibi Ben 1 aylık olduktan sonra gece kaldırmadım. Zaten sağlıklı bebek acıkınca kalkıyor. Doktor , kendine de bebeğe de eziyet etme uyu gitsin. Bebek için geceleri artık uyku gıdadan daha önemli demişti. Doktoruuza danisip karsr verin. Burada her kafadan bir ses çıkıyor ve herkesin bebeğinin yapısı farklı.
Martannesi03 Asligibi katılıyorum canım sana. Benim doktorum da bebeğimin sarılığı geçtiği günden itibaren geceleri uyandirmayi birakabilirsin. Kendisi acikinca uyanicak dedi gerçekten kendisi ilk zamanlar 3 4 saat sonra uyanıp emip uykuya devam ediyordu. Şuan 3 bucuk aylık bazen 5 6 saat uyanmiyo bende sutumu sagip uyku arasında veriyorum. 1 yaşına kadar çocuk uyandırıp emzirmek ne bilim bana saçma geldi uykuda bı gıda sonucda.