dinle_beni_bi ObirAnnnee Hâlâ ritüel diyorsunuz.tutsu felan yakılıyor sanırım. Onların dilinde dualar ediliyor felan. Ritüel bu değil miydi. Tamam iyi günler.
dinle_beni_bi Jellyboo böyle derseniz Allah’ın indirdiği kitapları inkar etmiş oluyorsunuz ve bunu bilmiyorsunuz. Cahillik büyük bela.
Birkucuksayrameselesi Deletedmom6262 siz isin eglencesindesiniz zaten niye gunah olsun maksat konsept cikarmak sizin bebeginiz sizin karariniz. Yani bi kiyafet giydiripte foto cekmek ne sizi ne çocuğunuzu hristyan etmez yada gunah olmaz bence. Sey gibi oldu bu ozellikle gunah diyenler icin domuz eti yemek haram ama hırsızlık yapabilirim giybet yapabilirim vs vs
yaseanne1 Birkucuksayrameselesi gerçekten kimseyi hedef alarak konuşmuyorum ama bi kıyafet giydirmekten çekinirler ama gıybetten, kötülükten, kul hakkı yemekten çekinmezler vs vs vs bu bana garip geliyor. Keşke dinin tüm gereklerini yerine getirdikten sonra derdimiz bu tür şeyler olsa idi.
dinle_beni_bi Minnos06 ağlanacak halinize Gülün. Lütfen benimle muhatap olmayın. Saygısız insanlara tahammülüm yok. Varsa eğer bir kalbiniz fena kırarım. Tanımadığınız biri hakkında hiç Kur’an okumamış gibi başkasına yorum atamazsınız. Senden çok fazla Müslüman olduğuma eminim. Bilgimi de sizin gibi kör cahillere harcayacak vaktim yok.
dinle_beni_bi Minnos06 siz okudunuz da nolmus. Yalan yanlış bilgiler. Aç bir sözlükte kâfir ne demek onu arastir. Tanrı’nın varlığına inanmayan, Tanrıtanımaz, dinsiz, inançsız (kimse). Hoş arastirsan bile idrak etmen çok zor. Geçmiş olsun
Diva Deletedmom6262 yılbaşı ayrı birşey noel ayrı birşey noel geçti zaten 25 deydi yılbaşı yeni yılı kutlamak için yapılan bir gün nesi günah olucak bence günah diğenler saçmalamasın ve noele yıl başını ayırt etsin 😊
Uerdem Annesi23 ikisi aynı tarihte bile olsa dinde önemli olan niyettir. Ben 2022yi kutluyorum bunun neresi günah olabilir?
Mavera_1 Deletedmom6262 Şöyle ki buna domuz etinin haram olduğu gibi bir haramlık yükleyemeyiz. Ancak şunu diyebiliriz; Noel müslümanların bayramı değildir. Ve hadis i şerifte der ki ; Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır. Bence net bir hadis. Eğer ki Müslümansak Hristiyanlara benzememeliyiz. Yavrularımızı da ne zihniyetle büyütürsek büyüdüklerinde o olurlar. Bir duruş ve bir şahsiyetleri ne yazık ki Müslümanca olmaz…
Mavera_1 Deletedmom6262 Bir de burada şunu diyenler olmuş. Gıybetten kötülükten uzak durmayan kıyafetten günah çıkarmaya çalışmış vs… bir şeye doğru değilse doğru değil denir. Sırf gıybet etti diye doğru olmayan şeye doğru demesi kadar bir saçmalık olamaz. Hem de insanların ne dediğinin hiçbir önemi yok. Ayetler ve hadisler belli