NinovaLemi Canım arkadaşım ben hiç bir şeye oooovv haram günah demedim zaten, bilmediğim konuda asla fikir üretmem sadece peygamber efendimizin buyruğunu belirttim. Ayrıca ticaret amacı vs beni alakadar eden kısım değil benim anlatmak istediğim şuan bu topluluk yılbaşı kutlamasında noel baba figürleri, kırmızı kiyafetler, yılbaşı ağaçları, hindiler, hoşgeldin bilmem kaç yıl diye süslemeler yapıyor mu ? Evet yapıyor o zaman biz onların yaptığını yapamayız çünkü biz o kavimden değiliz. Yeni yılı kutla sevin tabi buna kim ne diyor ama islam çerçevesi altında yapılabilir elbet, illa ki birilerine özenmek zorunda değiliz. Ayrıca zaten 31 Aralık bizim dinimizcede yeni bir yıl olarak geçmiyor bizim takvimimiz başka ama yeni çağda olan sayılan bu. İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz buna karışamayız Allah’ın soracağı şeyi kul zaten kimseye soramaz, burda hanımefendi bizden fikir istemis ve bizde bildiğimizi aktardık kim ne yapar gerisine karışamayız. Kafirun süresinde denildiği gibi. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.